Špatný spermiogram - kdo otěhotněl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4478
15.1.10 15:25

Lindi nevěš hlavu,manžel měl asi jenom 20% zdravých spermií.Měl je teda bez zánětu a docela pohyblivý.
Bral CEM-M přímo pro těhotný.
Já jsem dostala prášky na podporu ovulace a zadařilo se nám asi za 3měs.
Předtím jsme se snažili skoro 2roky,letos mně bude 32let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
15.1.10 15:27

anetko manža měl taky špatný SPg pak zase lepší nepohyblivých 95 % takže nic moc a má taky malé množství takže celých 7 měsíců chodí po vyšetřeních a je to nejasné etiologie.

Manžel si taky musí uvědomit ,že pokud je problém u něho a chce děti musí pro to taky něco udělat. Chlapům to déle trvá musíš na něho třeba naléhat i drsně jako já na toho svého. Musí si taky uvědomit ,že pokud bych se sním rozvedla neboť s jiným chlapem budou děti bez problémů tak bude třeba bezdětný což moc nechce tak jí profertil a snaží se cvičit dnes jsem objednala dvd Mojžíšové bude cvičit cviky pro chlapy. Konečně se snaží.

O takové pány by nebyl zájem mi jsme si je vzali a nikdo znás toto netušil. já to trošku beru jako nefér ,že jsem nevěděla o jeho zdravotním stavu vše a on omě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 15:57

Nepalko, teda, jsi drsňačka!
No, u nás doktor žádnou léčbu pro něj ani nenavrhl, a to jsme se ptali. IVF beru od startu jako jedinou cestu. Tady zjišťuju spoustu a spoustu nových věcí a rad, ale je taky třeba stát nohama na zemi. Já osobně už nechci mrhat časem.

Souhlasím s Katulkou, raději něco dělat, než prožívat každý měsíc zklamání.

Lindi, myslím, že ty můžeš být v pohodě, v klidu si najít hlavně dobrého doktora - což je šichta!!! a to stejné se týká CARu. A pomalu si nechat udělat genetiku, imuno… za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
15.1.10 16:19

Lindo, nepotesim te ale u nas se povedlo az 2. IVF s ICSI. Navic nam odpadla spousta oplozenych embryi 4.-5. den, tj. tehdy kdy se zacina pusobit muzsky faktor. Vitaminy nepomohly. Ale to neznamena ze se vam nemuze zadarit.

Verisku, spg kolisa, jestli se zadarilo do mesice pak to nemusi znamenat ze je spg spatne, asi to jen byla nahoda a spg vyslo spatne pri vysetreni. Jestli pomohly vitaminy a nebo jine doplnky bude videt nejdriv az za 3 mesice, tedy az se vytvori nove sperma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
15.1.10 19:35

Anetik u mého muže si mysleli ,že je to varikokéla ,ale ta se nakonec nepotvrdila.Víš je to taky tím,,že když jsem chtěla po svatbě děti tak to byl on kdo říkal dej pokoj a neotravuj já je nechci až bude větší byt apod.Tak proto jsem možná takový drson i na něho v něčem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
15.1.10 19:57

Holčinky, zdravím vás a chci vás podpořit :-)
U nás to bylo podobné, a zázrak se stal - podařilo se přirozeně… :wink:
mně je 33, příteli 38 a snažili jsme se od 07/2008. Nedařilo se, tak jsem se radila s mým gyndr, ten mi dal Clostík, neměla jsem totiž pravidelně ovulaci. Ani tak se nedařilo, tak jsem se objednala do CARu. Udělali SPG, vyšel špatný, tak špatný, že nám řekli, že bez metody ICSI nemáme šanci… :cry: No, každopádně jsem do miláčka cpala vit. E, selen a zinek. Když jsme věděli, že to přirozeně asi nepůjde, trošku jsme zvolnili tempo :mrgreen: prostě jsme na to nevlítli obden, ale prostě jen když byla chuť a to potom skoro dvouletém maratonu chuť už moc nebyla… :oops: :wink: No a po první konzultaci v CARu k IVF jsem tři dny na to objevila na testu // :potlesk: :dance:
HOLČINY, ŠLO TO PŘIROZENĚ!!! Takže věřte na zázraky a nebojte se, ono to přijde. :wink: Myslím, že i mně trochu pomohlo to, že jsem se zkrátka smířila s tím, že budeme mít dvojčátka ze zkumavky a přestala jsem se na to „plození“ tolik upínat - ale samozřejmě jsem na to pořád myslela - rady typu „nemysli na to“ jsou fakt blbost :mrgreen:
Moc vám všem držím palečky a rozhodně s cestou do CARu neotálejte, možná že to zabere jako u nás :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 20:07

Jééééé, Hesinko, ty jsi mě táááák potěšila.

Lindi, děkuju za tuhle diskusi :dance:

Víte, holky, mám před KETem a vím, že to nic neznamená. Matematicky v připadě nezdaru „už jen dva pokusy“… Tahle diskuse mi opravdu dělá radost.

Nepálko, chápu jak to myslíš. My s přítelem jsme na tom dost odlišně než vy. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
15.1.10 20:34

Jééé já jsem taky moc ráda, že jsem založila tuhle diskuzi, hned ji budu číst zase od začátku… a doufám, že bude přibívat jen samých dobrých zpráv, a můžeme se tady i scházet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
15.1.10 20:38

Jinak Anetiku - už nám brali krev na genetiku a imunologii, ale teprve na konci ledna jdeme na konzultaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 21:01

Jo, narazila jsem, na tebe v jiné diskusi. Věřím, že vše bude ok :lol: Já se tady stále plácám, ale i tak, už jsem toho zjistila víc, než bych věřila :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 21:06

Lindi… tahle diskuse mi moc pomůže už v příštích dnech. Protože ty nerviky… jsou velké mršky a vědět, že vždy je naděje a ne ze statistik… je krááásné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
15.1.10 21:19

Nahodou jsem narazila na tuhle diskusi a neda mi to:

nepalka píše:
O takové pány by nebyl zájem mi jsme si je vzali a nikdo znás toto netušil. já to trošku beru jako nefér ,že jsem nevěděla o jeho zdravotním stavu vše a on omě ano.

nepalko, kdyz ses vdavala, tak sis byla tak jista, ze TY plodna JSI? Co kdyby to bylo obracene a ve chvili snazeni se zjistilo, ze mas anovulacni cykly? Taky by se ti libilo, kdyby ti vyhrozoval rozvodem, ponizoval te a citil se podveden, ze ve chvili snatku to nevedel?
A vubec mi nedava smysl, proc se s nim teda nerozvedes, kdyz je tak „vadnej“ a ty tak „podvedena“? To mu to radsi davas sezrat a srazis jeho ego hlavne proto, abys dosahla sveho a „dokopala ho k cinu“? Predpokladam, ze te ani nenapadlo, ze treba potrebuje cas se s tou informaci, ktera mu rozhodne nebyla prijemna, vyrovnat…

Holka, trosku vic pochopeni a pokory… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
15.1.10 21:38

Moc se omlouvam ja jsem to spatne napsala.Myslela jsem po 1 mesici uzivani leku.Jinak jsem se snazily 13 mesicu a ten posledni mesic zacal brat prasky a vyslo to.Je mozna fakt ze to byla ta psychyka protoze kdyz jsme byly v CARu tak jsem se smiřila s tim ze budu muset na umele.A možna i ten tydeni pust zabral

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 22:03

Verisku, tvuj prispevek byl ok. Dik za nej :-)
Marjanko, my potrebujeme povzbuzeni.
Nepalka byla drsna, ale ma sve duvody. Verim tomu.
Jinak, vim jak dovedou byt chlapi tvrdi. Jsem ŠTASTNĚ ROZVEDENÁ :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
16.1.10 01:21

Tak my jsme zase otěhotněli až s OAT spermiogramem. :mrgreen: Při druhé IVF jsme měli normospermiogram a dopadlo to katastrofálně a malou máme z IUI, kdy jsme měli OAT spermiogram a dr. mi řekl, že s takovým výsledkem by to byla legrace, kdybych otěhotněla. Tak jsem to hodila za hlavu, druhý den po IUI šla s kámoškama na pívo a když jsem našla na testu //, tak jsem tomu nejdřív vůbec nevěřila. No teď už věřím, když mi tu rajtuje ten náš rarášek :lol: Držím ti palce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí