IVF Minimálka a Nativ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
423
29.10.13 18:52

@zuzik44 díky moc za podporu, no nemohla jsem donutit přítele jít to řešit na kliniku, je mu už 47 let a pořád říkal, no jo no, já už nejsem dítěte schopnej, měl strach, no, až když jsem udělala pekelnou scénu, že už teda ne, že odejdu a skončíme to, když nebude dítě, tak se zalekl a jeli jsme, nakonec on byl úplně v pořádku, spermio vše nad limit, na to, kolik mu je a že kouří 15 denně a je drobet tlustej :lol:, já měla 2 x polyp v sliznici a asi taky i málo vajíček, když jsem ani nezareagovala na puregon, 4 folikly a 1 zralé vajíčko :(
No nevím, právě, že mně připadá, že už jsem snad zkusila všechno a nic, tak se taky bojím tý svý psychiky, práce samý stres a pak myšlenky jen nad miminkem, polyp a tak se odstraní, ale co udělám s myšlenkama, to teda nevím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
29.10.13 20:40

@Baruk ahojky, je potřeba být v klidu, ale nesmí ti to furt někdo dokola připomínat a mluvit o tom. já jsem si našla milion koníčků a různých činností, abych na to nemusela myslet. stejně se vždycky najde nějaký pitomec, který se vyptává, jako by lidi nevěděli, že v klidu budeme jen tehdy, pokud nám dají všichni pokoj. v tu chvíli se jdu uklidnit sem, je to tady paráda, když víš, že se můžeme vzájemně podporovat a držet si palečky, protože jsme na tom všechny stejně :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
30.10.13 17:14

@zuzik44 to jo, to máš pravdu, mě se dřív lidi ptali, kdy budu mít dítě, no párkrát jsem všechny poslala do háje, že je to moje věc, ale vnitřně jsem se furt užírala. Nakonec to došlo tak daleko, že si o mě v práci všichni myslí, že dítě nechci a že jsem kariéristka ( přitom žádnou karieru nedělám :) ), dokonce jsem se o sobě dozvěděla, že jsem byla na potratu, jak jsem teď měsíc marodila kvůli IVF, takže to mě docela zasáhlo, jak můžou být lidi tak hnusný a zlý, když o tohle dokážou říct a šířit v drbech dál, kolegyně mně řekla, no jo, tak se nediv, oni si všichni myslí, že dítě nechceš, nikdy si to nikomu neřekla, ale proč bych to vytrubovala na potkání??? Ví to dvě kamarádky a segra. A proč se o ostatní takhle zajímají, mně je přece jedno, jak si žije ten druhej a vůbec ho neřeším, tak nechci, aby někdo takhle rozebíral mě :evil:
Jo je pravda, že tady si můžeš pokecat s lidmi, co řeší to samý a taky se něco dozvíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
4.11.13 22:57

Ahoj holky, tak se přidávám do klubu. Mám za sebou 3 neúspěšná IVF. Vždycky mám malinkej počet vajíček, naposledy to bylo šest folikulů, z toho čtyři vajíčka, tři nezralá a čtvrté se přestalo po dvou dnech vyvíjet, takže ani nedošlo k ET. Tak jsem si říkala, že když je u mě zisk vajíček tak malej, byl by řešením spíš nativ než si platit celý cyklus IVF s dalším mizerným výsledkem. Zítra jdu na konzultaci a navrhnu to… jsem zvědavá, co mi k tomu řeknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
5.11.13 17:38

@Gabullka ahoj, no já jsem se ptala včera v mém caru, že prý dělají nativ i minimálku, ale že mně doporučuje počkat dva měsíce a jít do dalšího IVF. Že tohle je řešením pro někoho, kdo má za sebou, např. jako ty, neúspěšné IVF a že to není tak finančně náročné. Navíc bych musela jen nativ, teď nemůžu žádný hormony, prý musí být ta pauza mezi stimulacemi. A co máš za problém, řekli ti nějaký důvod, že máš tak málo vajíček? Toho se taky bojím, já měla poprvé krátký protokol a teď mně dá ten dlouhý, že ho sice nechce moc ženám nad 35 let dávat, ale že já mám horm. profil, jako by mě bylo o 5 let míň :mrgreen:, takže může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
7.11.13 20:40

@Baruk ahojky, to se mas, ze mas dobry hormonalni profil. Ja ho mam zase jako kdyby mi bylo 45, a ne 30.
To se potom tezko shani kvalitni vajicka.
@Gabullka drzim palecky, minimalka je fajn. Mne ji taky dr doporucil po neuspesnem ivf. A po prvni minimalce jsme zjistili, ze vajicek je stejne jako u ivf, ale stoji to min, uz jsme u nich zustali. Ted v rijnu jsme byli na treti minimalce. Bohuzel opet neuspesne. Ale nevzdavam to. Po mesicni pauze do toho asi pujdeme znovu. :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.11.13 21:56

Ahoj holky…ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh a možná vám dodala trochu naděje… :)Baruk - nezjišťovali ti jak vysoké máš FSH?…My se s manželem snažili dva roky a nic…tak jsme začali chodit do CARu a tam mi řekli, že mám vysoké FSH - což je hormon, který má vliv na tvorbu vajíček. Je mi 33 a vaječníky mi pracují jako by mi bylo o deset let víc a manželův spermiogram pod normálem :(…Tahle zpráva mě docela zdrtila…už proto, že s prvním děckem jsem otěhotněla přirozeně a de facto hned po vysazení HA. Nicméně jsme se rozhodli pro IVF, první cyklus - odběr dva folíky, jedno vajíčko, ale neoplodnilo se, takže k transferu vůbec nedošlo…Pak jsme zkusili 2× IUI, taky bez úspěchu. Šla jsem do druhého IVF, kde mi dali maximální možné dávky hormonů - masakr…na utz jen 4folíky :( z toho pouze zase jen jedno vajo…oplodnili ho metodou ICSI, nervy hrozný…ale teď jsem ve 29tt… :) Takže holky, hlavu vzhůru…Já jsem důkazem, že i když máte zdravotní komplikace, tak se to podařit může…Všem vám moc držím palce, aby vám to vyšlo… :mavam: P. S. Na všechny řeči ostatních se vykašlete…Kdo si tím neprošel, nepochopí… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
8.11.13 11:11

@Baruk, tak jestli máš ještě nevyčerpané IVF, jdi určitě do toho! Re: moje vajíčka: žádný důvod jsem nezjistila ani při středeční konzultaci. Bohužel jsem se naopak ještě dozvěděla, že se vlastně ani jedno z odebraných vajíček neoplodnilo, a že i spermiogram byl zrovna o hodně horší než při předchozích IUI…
@zuzik44, koukám, že už toho máš taky dost za sebou! Musíme prostě vytrvat, dokud se nám to nepodaří. Dojímají mě lidé, kteří mi říkají, že na to nemám myslet nebo že se na to mám vykašlat :zed: Jinak jdu příští pátek na UZ, kde se uvidí, jestli mi něco v tomto cyklu roste a případně bych šla na IUI nebo rovnou na nativ. Taky mi zažádali na pojišťovně o schválení stimulačních léků, jako by šlo o IUI. Pak se to údajně dá použít při nativu (což by tedy vlastně byla minimálka), takže bych si k nativu ty léky nemusela doplácet. Uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
8.11.13 11:11

@emys, dík za motivaci a podporu! To je bomba, že ti to vyšlo. Moc gratuluji! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
13.11.13 18:18

@emys ahoj, já mám to FSH asi 7,6, pokud si to pamatuju dobře, minule to předčítala nahlas a tak mně to uvízlo v hlavě :)
Při druhým IVF mně dá ten dlouhý protokol, že prý ho u žen nad 35 let moc nedávají, ale u mě že prý v pohodě. Že u dlouhého protokolu veškerou práci udělají hormony a u krátkého půl na půl, takže radši to mje tělo prý do toho nenechá kecat :)
Tak blahopřeju k miminku, ať je v pořádku.
Někdy mám pocit, že se snad nedočkám :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
13.11.13 18:26

@Gabullka ach jo, to je prekérka, já se taky nejvíc bojím těch mých vajíček, že žádný nebude, nebo zase jen minimum. A dávali jste ICSI, nebo jste to nechali na přírodě?
Jo a takový řeči, abych na to nemyslela ty taky miluju, hlavně od někoho, kdo byl těhotnej za dva měsíce, nebo od chlapa. To sedí :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
13.11.13 20:07

@emys ahoj emysku :) jak se cítíš? jsem ráda, že jsi se po delší době ozvala :) úplně ti to závidím, ale pěkně, jsi jedna z příkladů, která mi dává naději. je to náročné, ale vidím, že to jde i se špatnou ovariální zásobou, ne zrovna optimistickým spermiogramem. Od lidí jako ty se dobře čtou příspěvky a berou rady. Není to jako když ti podobné věci říká matka tří dětí, která tohle nikdy řešit nemusela. Je to těžké i od lidí, kteří také podstoupili ivf, ale nikdy neměli zjištěnou přesnou příčinu, takže to u nich třeba bylo vážně o psychice. Já jen už nevím, jak některým okolo mě vysvětlit, že to není o hlavě, ale o tom, že nemám dost vajíček na dozrávání, a to hlavou neovlivním, i kdybych se na ni stavěla :cert:

a holky,
já ani nemám strach, že nebudou vajíčka, ty tam prostě být musí. jen nechápu co dělám špatně, že i když máme prodlouženou kultivaci a na ET zavádíme krásnou blastulku, tak stejně nic, prostě se přestane dál vyvíjet či co a pak MS a všecko od znova. Psychika v pr***i a tak, šak to znáte. :nevim:
příští čtvrtek další konzultace u dr., vůbec nevím, co vymyslíme nového.
Jak se pak má člověk tvářit na kdysi nejlepší kamarádky, když jim pod nos strkají fotečky z 3D utz miminka, se kterým otěhotněly po měsíci od vysazení A? přestože vědi, čím si procházím, tak mají pořád pocit, že to bude v poho, stačí se přece jen uklidnit :(
ježíš, já zase pouštím negativní energii, pardon, ale muselo to ven.

vzhůru do boje s přírodou! :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
13.11.13 20:22

@zuzik44 ahojky…neomlouvej se tu…občas to prostě musí ven a málokdo to pochopí…vlasntě jen my, které jsme si tím taky prošly a procházíme…známá se taky snaží…vajíček má dost, spermio v pořádku a stále se nedaří…nemůže mimíska v sobě udržet…a představ si, co jí zjistili…Byla nemocná, tak dostala nějaký prášky a tím si vytvořila moc velkou obranu proti všemu a když jí zavedou embryjko, tak ho její tělo nepřijme a zbaví se ho jako parazita… :( Takže teď bere prášky na snížení imunity…to je mazec co?…Já jsem taky nesnášela řeči typu nesmíš na to myslet…je to v hlavě…musíš se hodit do pohody a ono to půjde…Což jsou kecy, protože, když mi vaječníky pracují jak skoro 45tiletý ženský - a to mi bude v únoru 34 - tak s tím prostě nic neudělám…Dr.mi taky řekla, že omladit vaječníky neumějí…A když ta zásoba vajíček je skoro vyčerpaná, tak je mi nějaký hození do pohody k ničemu…Navíc jsme měli i ten spermio na prd…ALE…i přes tyhle všechny peripetie jsme to zvládli s jedním jediným vajíčkem a teď už jsem ve 30tt a doufám, že ještě chvíli se u mě mímo udrží než se mu zachce na tenhle svět… :) Takže věřím, že i vám se to podaří…Opravdu věřím… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
13.11.13 20:31

@Baruk, neházej flintu do žita. Třeba ti změna protokolu fakt pomůže. Já měla krátký i dlouhý a pokaždé stejný výsledek (tj. málo vajuch, která se navíc nevyvíjela)… A ICSI jsme měli kvůli špatnýmu spermiogramu vždycky.
@zuzik44, mně se některý lidi snaží tvrdit, že to, že se mi vajíčka po ICSI nevyvíjejí, je stejně všechno v mojí hlavě. Že prostě neprodukuju dostatečně kvalitní vajíčka, protože mám nějakej skrytej psychickej problém… Vraždila bych :pocitac:
Navíc, holky, jedu příští víkend na akci, kde bude jedna čerstvá maminka s miminkem a jedna v očekávání. Oběma to taky nešlo a já jim to moc přeju. Jenom nevím, jak se mám tvářit a jestli to vůbec dám… Nejradši bych nikam nejela. Taky máte takový pocity?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
13.11.13 20:37

@Gabullka já měla stejný pocity, když nám švagr s velkou pompou oznamoval, že s manželkou čekají miminko…na jednu stranu jsem jim to přála, na druhou mi to přišlo líto…věděli, že se snažíme dva roky, že máme špatný výsledky a stejně to oznámili před celou rodinou a ještě si nás pozvali…No nebylo mi moc dobře…Ale teď už je to v pohodě…musela jsem si to prodýchat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí