Kde udělat genetiku

195
5.3.13 09:28

kde udelat genetiku

Ahoj holky v Iscare mi dali žádanku na genetické vyšetření páru + dotazník od spol. GENvia, řekli mi že genetické vyšetření dělají i přímo u nich v Iscare..žádanka na genetické vyšetření je platná i jinde a já nevím kde je lepší si to vyšetření udělat, teoreticky by měla být výsledek stejně všude stejný, né? Byl už tu někdo na tomhle vyšetření jak to probíhá + jaké máte zkušenosti? Děkuji moc za odp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14691
5.3.13 09:39

Ahoj, je to jednoduché, popovídají si s tebou o tvé rodině, rodině manžela - potřebují vědět kdy kdo na co umřel, alespoň přibližně. Samozřejmě je moc nepálí babička, která umřela v 82 letech, ale jestli měl někdo nějaké nemoci v nižším věku, případně nějaké dědičné nemoci. Vezmou ti hromadu krve a pošlou ji na testy. Asi je jedno kam půjdeš, protože když by byly potřeba nějaké speciální konkrétní testy, tak to stejně dělá jenom pár pracovišť kam se to posílá. Spěcháš na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
5.3.13 09:57

@julie74 Ahoj děkuji za info, no dnes jsem se objednala do Iscare tam to dělají jenom 1 den v týdnu - pondělí a překvapilo mně že mají už příští pondělí volno, takže to mi to časově vyhovuje že je to tak brzy nevím jaké jsou čekací doby jinde…jen jsem prostě měla dilema kam jít s Iscare nemám nejlepší zkušenosti ale asi s Genvii spolupracují, protože mi dali od nich dotazník, je možný že tedy materiál přeposílají tam…ale nevím přesně jak to funguje..ale asi to bude jak si psala nakonec jedno kam půjdu..a tobě to už tedy dělali? A jak dlouho se čeká na výsledek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
5.3.13 10:03
@vsejesupr píše:
@julie74 Ahoj děkuji za info, no dnes jsem se objednala do Iscare tam to dělají jenom 1 den v týdnu - pondělí a překvapilo mně že mají už příští pondělí volno, takže to mi to časově vyhovuje že je to tak brzy nevím jaké jsou čekací doby jinde…jen jsem prostě měla dilema kam jít s Iscare nemám nejlepší zkušenosti ale asi s Genvii spolupracují, protože mi dali od nich dotazník, je možný že tedy materiál přeposílají tam…ale nevím přesně jak to funguje..ale asi to bude jak si psala nakonec jedno kam půjdu..a tobě to už tedy dělali? A jak dlouho se čeká na výsledek?

No to je právě to. Pokud jsi časově v pohodě, je to jedno, jinak se vyplatí to zjišťovat. Třeba v Motole jsou hotovi do měsíce, v Podolí nám řekli 3 měsíce, ale trochu jsme tam měli protekci, tak to bylo rychleji. :oops:
Ale holky z naší diskuze čekaly i 5 měsíců. Což se mi zdá trochu děsné :lol:
Hlavně je dobré cpát jim krev co nejdříve, my jsme měli zádrhele, takže potřebovali další krev - neřekli mi to po telefonu, takže jsme čekali 14 dní na doktorku, vzali mi krev - jinde a potom čekám dalších 14 dní na výsledky. Tu žádanku mi mohli dát rovnou a z měsíce by bylo 14 dní. A takhle je to se vším. Tak přeju ať dopadneš v pohodě, ale to je jasný. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
5.3.13 10:15

..no časově v pohodě, jak se to veme pořád nevědí proč nemohu otěhotnět, tak jsem myslela, že mi to třeba odpoví…u mně MS, OVU pravidelně, prostě na ultrazvuku vše OK, hormony OK, spermiogram OK podle nich jsem v pořádku já si myslím, že jen špatně vyšetřena…no přiznám se nemyslela jsem že to může tak dlouho trvat..to jsem ráda, že to vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
5.3.13 10:20

A imunologii máš? Naše diskuze je totiž strašně rozvinutá a holky jsou tam strašně chytrý. Takže od nich mám, že řádově 10% problémů s těhotenstvím je na imunologii. Počkat a ty za sebou ještě nemáš žádné umělohmotné pokusy? Všechno jenom samo domo? Jak dlouho se snažíte? Jestli tedy můžu být zvědavá Jestli jenom samodomo tak nevím, jestli ti imunologii budou chtít udělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
5.3.13 10:46

Ahoj děkuji Ti za tvůj zájem :-) už to bude čtyři roky co se snažíme - doma - celé tři roky jsem to nechávala plavat, ani jsem neměla dost času se tím zabývat apd… myslela jsem si, že se prostě nestrefujeme do plodných dnů..no nejsem uplně typická snažilka jaké tady jsou no někdo se tu snaží už hned od prvního měsíce - to jsem snad ani ze začátku nevěděla kdy jsou plodné dny…až později jsem začala testy zjištovat jestli se mi spouští LH hormon atd… a vše je OK pravidelné, no prostě s ničím se neléčím, žádná gynekolog,. problém jsem v životě neměla tak jsem myslela že to prostě musí někdy samo vyjít, tři roky utekli jak voda a ted teprv mám pylno se sebou něco dělat :lol: jinak v Iscare mi dali žádanku na imunologii hned i genetiku - bez problému akorát mně zaráží že mi nenechali udělat vyš. na průchodnost vejcovodů, jinak je mi 34 a parnerovi 38 a žádné děti nikdo nemáme na imunologii jsem byla minulý týden to asi taky trvá měsíc to jsem zjištovala už tady minule, protože tady jsou ty holky fakt chytré a ochotné..v Iscare mi chtěli udělat IUI ale řekli že tam je jen o trochu větší pravděpodobnost otěhotnění než jako při samotném snažení a uspěšnost je větší - protože je to správným načasováním no to mi neměli říkat, protože jsem si to na základě tohoto načasovala sama doma ale nevyšlo to, no myslím že je problém nějaký neviditelný mechanický začínám si myslet, že mám neprůchodné vejcovody ale už jsem z toho fakt jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
5.3.13 11:11

No já jsem na to taky dva roky kašlala :lol: Hele nechci tě strašit, ale já taky přišla do Car s tím, že máme jenom špatný spermiogram, a já jsem podle všeho úplně v pohodě. :mrgreen: :mrgreen: Nevím, jestli tu průchodnost dělat hned takhle na počátku?? Jak jsi na tom s AMH? Moje téma :mrgreen:
Jinak jsou dobrý v ISCARE, že ti udělají imuno i genetiku hned na počátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
5.3.13 12:07

No to nevím jestli AMH běžně dělají s hormonálním profilem, je fakt, že to slyším jinak asi poprvé..já vím, že folikul dle UZ mi vyroste do správné délky a sliznice naroste taky ale pokud se to nedělá běžně s horm. profilem tak asi mi to nedělali…a kam chodíš dp CARu? A už to vidím Podolí…a u tebe je problém v AMH a FSH?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
5.3.13 12:39

FSH je v pohodě, AMH je problém. Jestli ti dělali hormonální profil v CARu, tak by ti ho měli také udělat, ale to bude asi v pohodě, když ti nic nehlásili. Hele úplně základní rada - nech si všechny papíry dávat v kopii. Mě totiž ukrutně zavařili v Pronatalu, já tam byla minulý rok na hormonálním profilu a nenechala si dát papíry. A přitom už tehdy jsem nejspíš měla AMH malé, a mohla jsem ještě něco dělat, teď už ho mám prťavé - a ono signalizuje množství vajíček :nevim: Ber si papíry, ber si papíry - heslo dne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
5.3.13 14:06

V Caru i gynekoložka mi horm. profil dělali ale AMH tam nebylo, ted jsem na to koukala, to já taky lékařské zprávy založuji, to vím ale děkuji moc za info, na to AMH se zeptám taky…a jak ti to AMH ovlivnují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
5.3.13 14:17
@vsejesupr píše:
V Caru i gynekoložka mi horm. profil dělali ale AMH tam nebylo, ted jsem na to koukala, to já taky lékařské zprávy založuji, to vím ale děkuji moc za info, na to AMH se zeptám taky…a jak ti to AMH ovlivnují?

To je jenom ukazatel, to se nedá v podstatě nijak ovlivnit, je to jenom hormon, který uvolňují granulozní či jaké buňky z vajíčka. A čím míň ho je, tím menší zásoba vajíček. takže, když se potom stimuluje, tak já jsem třeba při normální stimulaci měla dvě vajíčka :mrgreen: Ale, hele, to je zbytečná řeč. Být tebou, chtěla bych si ho nechat změřit, ale nijak se na to neupínej. Je to jenom jedna z mnoha věcí. Ale myslím, že dost podstatná. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
5.3.13 15:37

@julie74 děkuji za vyčerpávající info, nevíš prosím jestli zjištění průchodnosti vejcovodů pomocí kontrastní látky může dělat i gynekolog? Nebo mi to udělají v Caru? Nebo mám říct svému gynekologovi aby mi někam napsal někam žádanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
5.3.13 15:50

Já nevím, ale myslím, že ne. Zeptej se a DRŽÍM PALCE :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
7.3.13 13:18

@julie74 Děkuji moc za veškeré info, přeji at titaké vše vyjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí