Neschopenka po KET

Anonymní
1.3.13 22:43

Neschopenka po KET

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli jste si braly po KETu PN? Pracuji jako sestra na JIP (prostředí nic moc). Jde mi o to, že jsem opět po nevydařeném IVF - PN jsem měla 3 týdny. Je mi jasné, jak by se na mě vrchní tvářila, kdybych si za měsíc vzala PN znova. Nehledě na to, že PN není zrovna finančně výhodná. 14 dní dovolené se mi na to taky čerpat nechce. Z toho už jsem vyrostla, doby, kdy celá dovolená padala na pokusy IVF, KET už nechci opakovat. Spíš jsem uvažovala, že bych si vzala třeba 5 dní dovolené a pak šla normálně do práce.
zajímají mě vaše názory a zkušenosti. Díky
Za anonym se omlouvám, ale toto je už X-tý nevydařený pokus a já momentálně nechci, aby to moje kamarádky zase probíraly.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ikyki
1.3.13 22:54

Tak říká se první 3 dny klidový režim ale pokud netaháš nikde nic těžkého a si v klidu tak to není nutný…zase nadruhou stranu já po KET ty 3 dny opravdu jen ležela a zadařilo se…

• Citovat
  • Upravit
65316
1.3.13 22:56

Nikdy jsem doma nebyla. Dělám ve škole. Ale na další pokus ať to bude ket nebo celé ivf doma určitě budu. Hlavně proto že ten pokus bude asi poslední. Tak ať si pak nic nemusím vyčítat. Ale u mě v práci to vědí takže to bude v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
1.3.13 23:00

Ahoj, 1.IVF jsem nemocenskou neměla- nevyšlo to. U 1.KET jsem ji měla, a taky to nevyšlo :nevim:, akorát jsem měla štěstí, že jsme neměly práci, tak se mi to i vyplatilo. Ted jsem začala s přípravou na 2.KET a neschopenku si brát nebudu. Dělám jako krejčová-čalounice, takže tahání těžké kůže, ale jinak si myslím, že se pokud to musí chytit, tak se to chytí i bez neschopenky- je to na náhodě :nevim:.Jinak Ti přejí hodně štěstí, vím jaké to je :think: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2369
1.3.13 23:01

Nemela jsem teda KET, ale normální IVF a uz kdyz me vezli ze sálu po vložení embryi, tak mi primářka říkala, ze mám mít normální režim, ze se to stejne nevylezi…
Ten den jsem pak doma polehavala, ale pak chodila normálně do práce a setrila se.
3 týdny PN se mi zdají teda hrozne moc. Byt tebou, vzala bych si asi par dni dovolene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
1.3.13 23:09

Pracuji jako sestra na ARO a neschopenku po KET, ET jsem měla tedy vždy :) Pokud by jsi se chtěla vrátit těhotná do práce, je to možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.13 23:14

PN jsem měla od stimulace, mívám vyšší reaci na léky, a už 2× hyperstimulační syndrom. Tak proto. KET jsem absolvovala-neabsolvovala jen jednou, všechna embrya si při rozmražování rozpadla, takže jsem to tehdy nemusela řešit.
Teď to asi vyřeším 3-5 denním klidem a normálně naklušu do práce. Pokud ovšem bude co transferovat :zed: Taky se v práci natahám, mám na starosti pacienty v bezvědomí a na 40-ti kilovou bábinku štěstí málo kdy. Ale, taky zastávám názor, že pokud se má mimi chytit, chytne se i ve 12-ti směnovém provozu.
@MariTomP děkuji :hug: 5 zklamání v řadě, už jsem z toho na palici :zed:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.13 23:18

@ivodička ne ne těhotná bych v práci rozhodně nebyla. Od prvního pozitivního testu budu doma, o jedno dítě už jsem přišla.

• Citovat
  • Upravit
170
1.3.13 23:31

Zklamání samozřejmě že je, ale bez toho to asi nejde, bohužel. Mě KET vychází na pátek, takže se přes víkend vyležím, a v práci mi kamarádka pomůže zvednout, přenést… Bohužel, vůbec si neumím představit, co práce na ARO obnáší, asi není nic jednoduchého, hlavně ten stres hraje důležitou roli, ale zase vím, že sedět doma a přemýšlet, jestli to vyjde nebo ne, to už nechci :zed: Pokud se Ti nějak podaří se nestresovat a být v klidu, tak bych vzala 2-3-4 dny volno, a pak bych šla do práce, to si musíš určit Ty! A hlavně, už dopředu přemýšlet nad tím, že to nevyjde, je začátek neúspěchu, takže SI ZAKÁZAT ŠPATNÉ MYŠLENKY, a pak to vyjde. Na jiných diskusích si píšeme s holkama, které už mají i více pokusů, a nepřestávají doufat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.13 23:36

To já stále doufám,,, dokonce při tomto pokusu jsem byla pozitivně naladěná jako nikdy. Prostě jsem nějak věděla, že se to povede. O to víc mě mrška zaskočila :evil:. Bez naděje by se do dalších pokusů ani nedalo vrhat.

• Citovat
  • Upravit
340
2.3.13 04:00

Ja jsem pri prvnim transferu doma nezustala. Nic. Pri druhem jsem zustala na PN. Nic. Pri tretim jsem nezustala a embryo se chytlo. Tak nevim. Hlavne jsem pri PN myslela, ze zblbnu. Moc jsem se na to soustredila. Hodne zalezi na povolani. U sestricky si nedokazu predstavit klidnejsi rezim, kdyz vidim, jak kolem pacientu behaji. U nekoho, kdo sedi cely den v kancelari, je to samozrejme jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4197
2.3.13 06:17

Já jsem měla po IVF neschopenku. No stejně jsem skončila dva dny po transferu v nemocnici na týden s hyperstimulákem. Mimi se chytly… U nás v CAR mají vyloženě dané, že po přenosu až do testu jsi na PN. Pujdu do toho znovu a určitě budu zase doma. Když člověk může zvýšit pravděpodobnost, proč by to neudělal. Ono to není ani levná sranda… Prostě podle mě udělat maximum. Držím všem palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
2.3.13 07:16
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli jste si braly po KETu PN? Pracuji jako sestra na JIP (prostředí nic moc). Jde mi o to, že jsem opět po nevydařeném IVF - PN jsem měla 3 týdny. Je mi jasné, jak by se na mě vrchní tvářila, kdybych si za měsíc vzala PN znova. Nehledě na to, že PN není zrovna finančně výhodná. 14 dní dovolené se mi na to taky čerpat nechce. Z toho už jsem vyrostla, doby, kdy celá dovolená padala na pokusy IVF, KET už nechci opakovat. Spíš jsem uvažovala, že bych si vzala třeba 5 dní dovolené a pak šla normálně do práce.
zajímají mě vaše názory a zkušenosti. Díky
Za anonym se omlouvám, ale toto je už X-tý nevydařený pokus a já momentálně nechci, aby to moje kamarádky zase probíraly.

vzala bych si dovču a pak by se dál vidělo. Vzhledem k náročnosti pracoviště bych šla po sléze na neschopenku. Hodně štěstí…Já šla po 3 dnech do práce, ale pak mně stejně donutilo krvácení být doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4197
2.3.13 16:50

Holky nevíte někdo prosím, jak dlouhá může být celkem PN, když je v tom zahrnuto těhotenství? Jsem doma od září-po IVF hyperstimulák a pak rizikové. V 16 tt mi prasklo mimoděložní a já přišla i o miminko v děloze. Teď jsem ještě pořád na neschopenku a dávám se dokupy. Pak chceme jít na KET. Doufám, že nám brzo život přinese další těhotenství a proto me zajímá, jak to je s PN. Mám smlouvu v práci na dobu určitou a je tam místo mě záskok. Pro mě i zaměstnavatele i slečnu na záskok by bylo nejlepší, kdybych se vůbec nevracela. Nikdo s tim už nepočítal. Bohužel to takto dopadlo a vše se tak příšerně zkomplikovalo. Pro mě je nejdůležitější se dat do pořádku, ale jak to všechno skloubit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.13 19:02

@Tinakaterina je mi moc líto, co se Ti stalo, znám to. O miminko jsem přišla v 6. měsíci. Možná přesně nechápu dotaz, ale pokud mu rozumím správně…tak na PN můžeš být rok a pak dle stavu, se to dá ještě prodloužit, myslím o 3-6 měsíců. Takže u tebe by to šlo, nástup na PN září 2012, dejme tomu v březnu 2013 podsotupíš KET, otěhotníš a na podzim přejdeš plynule na mateřskou. Záleží na vstřícnosti CARu, většinou s tím problém nebývá. A pokud to takhle vyhovuje i zaměstnavateli…není problém, všichni spokojeni.
Myslím, že jsem četla Tvůj deníček, strašné. Přeji hodně sil! :srdce:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital