Snažení už tři roky

1419
27.2.13 09:17

Snažení už tři roky

Ahoj holky, s manželem se snažíme už tři roky o mimi.
Je mi 24 a manželovi 28.
Manža spermiogram naprosto v pořádku.
Já podstoupila laparoskopii a hysteroskopii a u mě také vše v pořádku.
Minulé léto jsme dokonce podstopili inseminaci, ale nezadařilo se. Docházíme na Iscar v Praze, kde mi už jen doporučili IVF, ale já jsem řekla, že ještě počkám do konce toho to roku, že od teď si budu počítat ovulace, a to buďto sama těma testama nebo tam můžu si vždy dojet a oni mi na den zjistí, kdy mít sex. Přijdu si na umělé oplldnění mladá, proto tomu chci dát ještě čas.
Když jsme se manžou začali pokoušet, říkala jsem si, že nechci nikdy dopadnout tak, abych si měřila ovulaci a dle ní se šla nuceně milovat a hle, je to tady.
Nevím co děláme špatně, když jsme oba zdraví. Je to dobou? Stres, životospráva?
Budu ráda za nějaké tipy, rady, nebo někoho kdo na to byl nebo je podobně jako já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5505
27.2.13 09:21

Martinko, my na tom byli stejne, 3 roky a nic a nakonec pomohl Iscare Praha a vysledek vidis v podpisu :)

Jinak, ceho je pricina, u nas se taky vubec nevi proc… Stres - zivotosprava, tezko rict. Ja jsem dokonce po 1. IVF - potratu prestala pracovat, mela jsem rok pauzu. Mela jsem trosku narocnou praci, stale stres, prace cca 12hod denne, neustale v letadle, po hotelich apod, tak jsem skoncila, rok si odpocinula, telo se vzpamatovalo, prestehovali jsme se do Francie - takze zivotosprava taky paradni :), ale i tak se nezadarilo a pak jsme prijeli a sli do Iscare a tam nam pomohli.

Takze ja bych se opravdu rozhodne netrapila a milovala podle ovulace, to je fakt na nic :( a odevzdala se do rukou lekaru. IVF je rozhodne rozumna volba a urcite se vam zadari, preji hodne sil :hug:

Příspěvek upraven 27.02.13 v 09:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
27.2.13 09:27

Děkuji moc za názor a podporu:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65334
27.2.13 09:36

Ahoj…
taky jsem na dítě 3 roky čekala a nakonec nám IVF pomohlo…
ted čekám zase skoro 3 roky na další
Já bych na IVF šla…ono co si budeme povídat, nemusí se podařit hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.2.13 09:53

IVF je nejúspěšnější, když jsi ještě mladá, s přibývajícím věkem půjde i šance dolů…3 roky je dlouhá doba. Já bych do toho šla…naše snažení trvalo 2 roky, pak jsem se dala do péče odborníků a první dítě z IVF jsem měla v 27 letech, druhé z IVF ve 30letech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
27.2.13 10:18

Ahoj, plně tě chápu a rozumím ti, neb jsem v úplně stejné situaci, také se snažíme 3 roky. Jen je nám oběma už přes 30 let, oba jsme naprosto zdraví a máme za sebou několik inseminací a IVF a pořád nic… Držim palečky brzy // :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.13 11:59
@Petra Z píše:
Ahoj…
taky jsem na dítě 3 roky čekala a nakonec nám IVF pomohlo…
ted čekám zase skoro 3 roky na další
Já bych na IVF šla…ono co si budeme povídat, nemusí se podařit hned…

moje řeč…

• Citovat
  • Upravit
1419
27.2.13 14:03

A jaký je to IVF? Je to pro ženu náročné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1419
27.2.13 14:04

Klaudy:děkuji za napsání. A též držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.2.13 14:18

@Martinka1988 IVF je nejvíce náročné na psychiku…když prostě víš, že teď do tebe dali embrio a sázka do loterie-chytí se, nebo ne? Pak samozřejmě také injekce, které si musíš dávat sama, ale to je to poslední na cestě za vytouženým miminkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
27.2.13 15:53

@Martinka1988 Nejen, to co pise ivodicka, ale je to narocne i hormonalne na telo, ale opravdu je tam velika sance mit miminko - uspesne otehotnet, takze je to o tom, jestli mimi opravdu chces nebo jeste tomu chcete dat cas. Musis si byt jista 100%, protoze to narocne bude, ale jakmile se jednou na ten boj das, tak to opravdu stoji zato :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1662
27.2.13 16:11

@Martinka1988 souhlas s holkama. já zrovna podstupuju IVF, je mi 25.oba jsme v pořádku. no 4× inseminace nic, tak jsme se rozhodli jít do toho. čím dřiv, tim líp. můj doktor říká, že je to prostě nemoc téhle doby :roll:tak držim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
27.2.13 19:00

IVF jsem podstoupila dvakrát a několik KETů, nelituji:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
2.3.13 08:02

Jsem na tom možná podobně jako autorka. Z 2 měsíce mi bude 26, snažíme se přes dva roky a nyní to začínáme řešit s odborníkem. Jsme úplně na začátku. U mě je potíž nepravidelné MS :zed:, takže se to jenom komplikuje, ale v dnešní době umí „zázraky“ nebo si příroda nakonec pomůže sama. A jsem ráda, že to řešíme už teď. Budu nám všem držet palečky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
15.3.13 20:50

Ahoj! My se snažíme sice teprve rok a půl, ale mám úplně stejně jak lamara… Taky 26 a začínáme… Už jsem měla tento týden pregnyl, ale doktor říkal, že těch spermijek tam moc nebylo a jedna prý byla nepohyblivá či co, tak nevím :nevim: Teď jezdím na všemožné testy, až mi jde z toho hlava kolem, jsem zvědavá co mě bude čekat příště, snad je vše ok… Nemám zase až tak zkušeností a asi budu vypadat hloupě, ale co je to přesně ta inseminace??
Děkuji za odpovědi a držím všem palečky!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital