IVF Minimálka a Nativ

16732
7.3.13 14:14

Minimálka je ivf s minimálníma dávkama stimulačních léků(většinou se užívají tabletky Clostilbegyt nebo Tamoxifen a pak podle potřeby ještě pár dní injekce v malých dávkách). Nativ je uplně bez stimulace akorát před punkcí se pichá pregnyl na dozrání vajíčka. Úspěšnost je menší než u klasického ivf, protože se získá méně vajíček(mě víc vyhovuje minimálka a úspěšnost mám skoro stejnou jako u klasiky páč mám malou ovariální rezervu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24870
7.3.13 14:26

Já měla minimálku s Clostilbegytem, ale do zprávy mi napsali, že jsem podstoupila Nativní IVF. Ale jinak je to tak, jak napsala @Sisi137

U mě zase zjistili ovariální rezervu (AMH) vysokou a u normálního IVF by mi hrozil hyperstimulák. A minimálka nám vyšla napoprvé 8)

Příspěvek upraven 20.10.15 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
10.3.13 20:48

Ahoj, hezky jste to vysvětlily :) díky
taky jsem si nebyla jistá rozdílem, nicméně teď už podruhé podstupuju minimálku, výsledky mám stejné jako u normálního ivf, teda, teď vlastně dokonce lepší
ještě aby to všechno vyšlo jak má

jo a ptala jsi se na finance,
minimálka tě vyjde jako to, co doplácíš při hrazeném pokusu u klasického ivf, teda plus minus samozřejmě, a asi i podle centra, ale u nás ve zlíně nás to vyjde skoro stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
10.3.13 21:59

Taky díky za info…Jen ještě jedna věc - minimálka se počítá do pokusů hrazených pojišťovnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
11.3.13 07:20

@emys nepočítá, tam jsi jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
11.3.13 08:08

@Sisi137 děkuji za info… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.13 20:55

Holky potřebuju nutně poradit, jsem dárkyně vajíček, od včera stimuluju gonal perem, píchám si 112,5jednotek a dneska jsem si píchla normálně dávku na peru byla normálně 0 ale přiběhl ke mě syn a jak jsem se ho lekla tak jsem vytáhla pero dřív než za 10vteřin a na jehle se objevily dvě kapky látky, nemůže se nic s vajíčkama stát? bojim se abych to nepotentočkovala :( prosím o rychlé rady, v pronatalu nikdo teď už není abych se na to mohla telefonicky optat.

• Citovat
  • Upravit
16732
12.4.13 21:00
@Anonymní píše:
Holky potřebuju nutně poradit, jsem dárkyně vajíček, od včera stimuluju gonal perem, píchám si 112,5jednotek a dneska jsem si píchla normálně dávku na peru byla normálně 0 ale přiběhl ke mě syn a jak jsem se ho lekla tak jsem vytáhla pero dřív než za 10vteřin a na jehle se objevily dvě kapky látky, nemůže se nic s vajíčkama stát? bojim se abych to nepotentočkovala :( prosím o rychlé rady, v pronatalu nikdo teď už není abych se na to mohla telefonicky optat.

nebooj, nic se nestane ani to nijak neovlivní další růst vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
12.4.13 21:03

Pokud se to tak stalo jednou, tak se nejspíš nic neděje, ale pak bych to řekla dr. na kontrole ;)

Příspěvek upraven 20.10.15 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
26.7.13 12:45

Devcata, ktera jste podstoupila nebo podstupujete nativ pojdte se podelit o zkusenosti. Na kolikaty pokus vam to vyslo a jake jste mely potize? Ja mam za sebou 2 pokus nativniho cyklu. Bohuzel k odberu nedoslo, nebot folikuly popraskaly 18dc pred odberem. Doktor naplanoval odber pozde. Pri velikosti 19mm byl odber za 2dny a to uz bylo pozde! Podruhe jsem pichala 3× Cetrotide, lec bylo to prd platne. Jsem zklamana laxnim pristupem doktoru!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
26.10.13 15:38

Ahoj holky, prosím o radu - počítá se nativ do cyklů IVF hrazených pojišťovnou? Ta minimálka píšete výše že teda ne. A když nevyjde klasické IVF se stimulací puregon, orgalutran, musí se pak na nativ, nebo tu minimálku také čekat 3 měsíce, jako na další IVF? Já teď měla klasický IVF, jen 4 folikly, bohužel jen 1 zralé vajíčko, dala jsem ICSI, i když spermio dobrý, morfologie 14%, ale měla jsem strach, že by se neoplodnilo vůbec a nedošlo by vůbec k transferu, embryo se krásně dělilo, třetí den ráno už mělo 5 buněk, tak prodl. kultivaci mi řekli, že je zbytečný, dali jsme třetí den transfer, ale embryo se neuhnízdilo, 12 den po tranferu jsem dostala MS Na kontrolu jdu až za 14 dní, nechci čekat 3 měsíce a nic nedělat, je mi už taky 37 let, takže bych zkusila v CARu navrhnout toto, ale nevím, zda to můj CAR dělá. Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7151
27.10.13 08:56

@Baruk Ahoj, nativ si hradíš sama, tudíž to nejde na pojištovnu a nemusíš čekat tři měsíce. Můžeš klidně chodit každý měsíc, pokud ovšem Tvé centrum toto poskytuje. Ne každé centrum dělá nativy z důvodu finanční nevyhodnosti. Nevýhodou nativu je předčasná ovulace a uhlídat a načasovaat správnou dobu odběru. Držím palce. Mě nativ trikrát nevyšel právě z důvodu předčasné ovulace. Pro zabránění se píchá např. Cetrotide, který si zaplatíš. Na mě ovšem nezabral. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
27.10.13 10:17

@Baruk
Ahojky, tak jak píše Tinkka, platíš si to sama, nejde to na pojišťovnu, což je docela fajn, člověk ušetří pokusy. Já měla nativ jednou, folík byl prázdný, proto chodíme na minimálky, je tam aspoň nějaká stimulace, vetšinou 3-5 folíků, 2-3 vajíčka. A čekat nemusíš, my jsme dokonce ani nečekali mezi minimálkama, když se cítíš dobře, nemáš žádné zdravotní ani jiné komplikace, doktor říkal, že je to v pohodě. Ono hodně záleží, jak zvládáš hormony a tyhle věci, a taky jak to dáváš psychicky…

Držím palečky, ať ti to vyjde brzy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
27.10.13 11:20

Ahoj holky, děkuji za vysvětlení, zkusím se poptat v mém caru, co oni na to :? každopádně bych to docela brala, aspoň jednou to zkusit před dalším IVF, lepší něco, než jen čekat a nedělat nic, nebo jen doufat, že se to podaří doma, když se nepodařilo v uplynulých 5 letech :,(
Při IVF jsem píchala puregon a orgalutran, pak pregnyl na vyvolání ovu 36 hod. před OPU, hormony jsem snášela dobře, jen od 6 dne mě trochu bolely vaječníky, ale měla jsem na jedný straně 4 folikly, 1 vajíčko a na druhý 2 malý cystičky. Psychicky moc nedávám to věčné čekání na mimi, přítel mně teď po neúspěšným ET řekl, ať to přestanu řešit a myslet na dítě a že abych se nedivila, že budu těhotná hned. Ale jak mám přestat myslet na něco co chci celým svým srdcem, to teda nevím, no :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
28.10.13 21:30

@Baruk drž se, ono to přijde. my zkoušíme 3 roky, 2 roky chodíme do CAR. a že máš přestat na to myslet? dobrý vtip, hlavně, když ti to říkají třeba matky 3 dětí apod., pokud se tě na každé návštěvě ovšem neptá tchýně nebo kamarádky nebo každý další, tak co, jak to vypadá, a jestli to tentokrát cítíš, že to vyjde…fakt můžeš jednoduše vypnout a nemyslet na to :zed:
já ti doporučuju hlavně se povznést na všechny „zaručené“ rady, co dělat, aby to tentokrát vyšlo.
snažit se na to nemyslet můžeš zkusit, a moc bych ti přála, aby se ti to povedlo. jen ti chci dát najevo, že v tom nejsi sama :hug: všechny se snažíme hodit se do pohody :pankac:

držím palečky, ať ti to vyjde co nejdřív, pět let už je dost, jste dobří, že jste to tak dlouho vydrželi nejít do CARu, my šli po roce, a v konečné fázi jsme udělali dobře, bych jinak nevěděla, že mám málo vajuch.
já ti dám jednu radu, NIKDY TO NEVZDÁVEJ!! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital