Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, zakládám tady nové téma. Chodim na kliniku do Olomouce a byla bych ráda, kdyby se našli i další takové ženy. Mohli bychom si navzájem vyměnit zkušenosti atd.
@Marceela ahoj a do kterého caru v ol chodíš, Teda pokud ještě chodíš.??
@30anet ahoj, chodim na ivf clinic olomouc. Jsem z toho všeho uz hodně zoufala, čeká me poslední pokus. Bohužel vice si uz nemůžu dovolit
. A ty?
@Marceela myslíš jako poslední Ivf?? Kolik už jich máš za sebou?? Máš nějaké zdravotní problémy že se to nedaří?? My jezdíme do ol Fertimedu už od července. A tento měsíc už budu u nich končit. Mám za sebou dvě IUI které nedopadli a tak jsme šli do Ivf a vyšlo to hned napoprvé. stalo nás to 20tis a Teda plno nervů takže vím moc dobře čím si prochazis. Klidně si mužem psát pokud ti to pomůže.
@30anet jj, posledni, bude mi v dubnu 39:(' Byli jsme na iui ale potratila jsem, na ivf jsem mela jen jedno embryo a bylo nevhodne k transferu, bylo postižené. Po hormonech mi bylo velmi zle a moc jsem přibrala…nyni mám predepsano ještě vice hormonů, bojim se…navic nevim jestli jit ještě do prodloužene kultivace a icsi. Víš vycerpali jsme se i finančně
, vůbec si nevim rady a doktoři chteji jen penize, neporadi, no
Budu ti moc vděčná za jakýkoliv názor ci radu. Můžu se zeptat kolik ti je a jestli jsi mela PGD a za co jste si priplaceli? Přeji ti hlavně at ti to dobře dopadne a at mas krásné miminko ![]()
@Marceela ahojky, my platili isci, kultivaci a embryoglue. Ze sedmi vajíček se oplodnilo jenom 2 a nakonec zůstalo jen jedno na zavedení. Stalo nás to 20tis i s těma injekcema co jsem si pichala.byly jsme hodně smutní a vůbec nedoufali že se to povede. Dr mi Teda řekl že pokud by se to nepovedlo tak nás pošlou na nějaké další testy ale teď nevím o které šlo. Jestli ta genetika nevím fakt. Jinak mi je 34 a před pěti lety se mi narodil syn z IUI. To se povedlo tenkrát hned napoprvé.
Ta kultivace je dobrá vždy je lepší nechat to embryjko dyl vyvíjet a to lepidlo jsem chtěla zkusit ať to tam nikde necestuje.
No jinak co ti poradit
je to dost těžké. Pokud ti nedělají dobře ty léky tak se poradit s dr jestli by to nešlo jinak a nebo už asi do toho nejít nevím Teda kolik ti je. A ať tě pošlou dal na nějaké vyšetření. A nebo počkej až budou ty studie a nechat se tam zapsat to vím že ve Fertimedu je nepremyslela jsi ze bys zkusila jít tam???
Jsem teď v 11 týdnu ještě nejsem úplně v klidu. Tak snad se udrží už. Krom toho ze mi Teda bývá dost špatně jsem plná vody ale to je prý normální takže mám břicho jakobych už byla tak v pátým. Ty tři měsíce jsou teď pro mě jedny z nejhorších období co se po zdravotní stránce týká nikdy mi nebylo tak hnusně. A kdybych toto všechno měla znovu podstoupit tak už do toho nejdu. Nevím jak ses natom ty pokud už máš nějaké děti nebo ne ale asi ještě ne.
nevim
@30anet ahoj, mockrát děkuji za odpověď a rady. No koukam, že jste za ty peníze dostali kde co. Nas to stálo 23000 a nedali nám ani polovinu. Měla jsem asi zkusit ten Fertimed:(. Zkusim se tam zeptat, jestli nebude nejakavta studie, ale problém je v tom, ze poj. to plati jen do 39, snad by mi ta studie pomohla a nemusela bych to pozdeji platit…no zkusíme jeste jednou tu prodlouzenou a icsi a uvidime. Neboj se, ja myslim ze to dobre dopadne. To ze jsi nalita vodou je asi fakt normalni, určitě to dobře dopadne a ani se nenadejes a budes mit doma dalsiho prcka
a opravdu děkuji ![]()
@Marceela takže mám to chápat tak že už máš 39 a dítě ještě žádné ne? Je pravda že třeba to isci se dává nejvíc v případě když manžel má problém s pohyblivosti. Když si to nedáš tak oni vajíčko a spermii dají do misky a čekají až si k sobě cestu najdou a takhle se taky dokážou úplně v pohodě spojit. celkove už to máš dost složité a pokud ti bylo blbě po těch hormonech tak to už bude asi furt i pak i teď vím že holky co už nato pak třeba neměli tak šetřili a pak to zkusili. A půjčit si třeba nemůžete???
Nám kdyby se to nepovedlo teď tak bych musela nejdřív nasetrit.to je to nejhorší no když do toho člověk dá vše a nepovede se to. A ty jsi z Ol?? Klidně mi o sobě napiš pokud nevadí.
@30anet ahoj, promiň, dlouho jsem tu nebyla. Nejdřív pracovně pryč a pak nemocná. Tak jsme přemýšleli a zitra začínám aplikovat konskou davku menopuru a evolve
, no doufam ze to preziju. Je to 375 mg, coz je moc hodně. Od pátku, pokud mi nebude zle dříve, půjdu na nemocenskou. Aspon na těch 14 dnů. Co se týká penizku, tak uz fakt nemáme, takže bud to vyjde co hradi pojišťovna nebo ne. Sice se na nás budo divat blbě, protože je nenechame vydelat, ale co uz
. Mám obavy, vim ze ta kultivace je dobrá, ale uz bychom to nezaplatili. Nejvice se bojim toho, ze to nahodou vyjde, ty embrya kvůli setreni nebudou vysetrena geneticky a budou zas postižené jak poprvé
. Jinak jsem kousek od oloumouce a casto v olomouci jsem
, treba na nakupy atd. A co ty? Jak se vede? Zatim pa a drz palecky ![]()
@Marceela kdo vám řekl že si musíte nechat to embryo vyšetřit pokud by to pak nebylo postižené to ve Fertimedu vůbec nedělají. Jsem asi ve 14tt a miminko je v pořádku Teda teď po první genetice.
Budu vám moc držet palce a normálně jsi měla jít hned marodit a hotovo ale piš trochu častěji. Bývám tu každý den a ráda se budu snažit tě podpořit.
@30anet jsi moc hodná, dekuji
rekli mi to v ivf clinic. Pry to delaji, protože i když jsem zdrava tak kvuli věku muzu mit postižené embrya
. Tak ted jsem z toho zase zdeptana, no. Ale myslim si, ze tak horke to taky nebude, protože to by kazda starší mamina mela postižené dítě. Třeba to dobře dopadne. Je dobře ze tu byvas, aspoň ti mohu psat
S tou marodkou mas pravdu, vim ze bych mela, ale aspon dva dny do práce musim, uz tak mi delaji problémy. No a pak musim nejak zaridit tu marodku. Drz se a tesim se ![]()
@Marceela ahoj tak co jak vypadá to píchání, jdeto nebo ti je zase špatně potom??? Je to Teda zvláštní že dělají vyšetření toho embria to jsem fakt ještě neslyšela a jak říkáš to by fakt musela mít každá druhá postižené miminko. Já nad timto vůbec nepremyslim. Ale mě je 34 problémy jsem nikdy neměla ani u prvního ale je fakt že teď po pěti letech to vše snasim hůř. zalezi co máš Teda za práci pokud to zvládáš si píchat a i pracovat já jsem Teda byla doma hned od začátku. a jednou jak jsem se nato dala tak už se vším všudy. tak se drž a písni
Čau holky, taky chodím do Olomouce - IVF Clinic. Mám za sebou zamlkle tehotenstvi po IUI v prosinci 2016, pak pro změnu mimodelozni tehotenstvi po IVF v srpnu 2017 a teď se odhodlavam ke druhému pokusu IVF. Moc se mi nechce zase vše od začátku
Nyní ještě jednou zkusíme IUI, zrovna zítra tam na to jedu. Tak doufám, ze to třeba klapne. Mne bude tento měsíc taky už 37, takže žádná mladice
Pokud pujdem do dalšího pokusu, taky uvažujeme o PGD. Ale ze by to dělali automaticky starším pacientkam, to se mi nezdá… Záleží přece, jestli to ten par chce/muže si to dovolit apod. Lékaři to sice mohou doporučit, ale rozhodnutí je na vás.
My jsme ještě byli i na imunologii, tak mi zjistili zvýšenou imunitu proti spermiim i prip. embryu, takže jsem měla krátkodobou léčbu a poté vyšlo to IUI a pak i IVF. Bohužel, jak už jsem psala, to nedopadlo. Tak do třetice snad… ![]()
@olomoučanda ahojky, to se fakt hodně blbě čte a moc mě to mrzí, a ty jeste nemáš žádné dítě?? Není to třeba už věkem že se ti toto všechno stalo?? Neumím si vůbec představit toto prožít nato asi opravdu je potřeba pevné nervy!!! Já šla před pěti letech ve 29 na IUI a hned napoprvé to vyšlo. Teď už jsme tak úspěšní nebyly a nepovedlo se to ani napodruhé a když jsme šli na třetí pokus tak mi zjistili cystu a čekala jsem dva měsíce než se jí sbavila. Až pak jsme se dostali na ten první pokus Ivf. Vůbec se ti nedivím že se ti do toho nechce, jako upřímně bych to vzdala neměla bych nato psychicky, sesypala bych se z toho. Už tak bylo dost těžké že nevyšly ty dvě IUI. Kolik úsilí, času a peněz do toho člověk vloží a pak se to nepovede.ja už syna mám a na druhou stranu my všichni říkali máš aspoň to jedno tak už jsem se s tím smirila. Dnes mi je 34 jsem ve 14tt mimčo mám zdravé a můžu za sebe říct byla to opravdu dlouhá a trnitá cesta a pořád ještě trochu je ale stojí to opravdu zato takže bez do toho posbirej všechnu odvahu a zkuste to ještě. Naděje umírá poslední!!! Drž se.
@30anet Zatím nemám děti. My se začli snažit až po 30. Jako věk na to má určitě taky vliv. Když se nám nedařilo asi rok přirozene, zašli jsme do IVF Clinic a tam jsme tak 3 roky. Ale ještě těsně před tím nás poslal můj gynekolog na vyšetření reprodukcni imunologie, kde nějaky. nález byl a zahájila jsem léčbu. Zkoušeli jsme několikrát IUI, ale vyšlo to, až po te léčbě. Takže já jsem presvedcena, ze i ta imunita na to měla vliv. Další postup už jsem psala v předchozím příspěvku.
No, bylo to a je to cele náročné, ale nějak jsem se s tím srovnala a musím to zkoušet dal, nic jiného mi nezbývá. Nic vzdávat ani skládat se nehodlám
Tak uvidíme. Zrovna dnes jedu opět na IUI…tak uvidíme. A diky za podporu.