Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, mam za sebou první ivf, neúspěšně. Je tu některá z Vás, která má zkušenosti s MUDr. Vrublovskym? Má mě teď při druhé ivf a nevim co si myslet. Ješte se chci zeptat, je mi 38, při prvním pokusu nám bylo odesláno embryo na PGD s výsledkem, že chybí chromozom. Šli by jste zas do PGD nebo by jste šli primo na transfer a případné komplikace by jste resili na screeningu. Jedna se o finance…diky
@Marceela Ahoj,já mám 39 a od dubna jsem prodělala 3× ivf. Ted po posledním čekám na výsledek po Ket.vzdy nám zbylo na transfer jen jedno embryo…uvažujeme ze přejdeme z FN do ivf clinic…pgd jsme chtěli, ale zbylo nám jen jedno…tak nám doporučili to zavést a pgd nadělat.
@Evelina2222 ahoj, konečně někdo, to je super…já jsem minule dopadla úplně stejně, nakonec jedno embryo, to mi poslali na pgd a bylo špatné. Bohužel 23000 v háji, tak kdybych to udělala jako ty, aspoň bych ušetřila za zbytečné mrazení. Chodila jsem k doktorce šimečkove a souškove, obe super. Dávali mi 300 mg gonalu. Ted jsem byla v pondělí pro druhy protokol, tentokrat mudr. Vrublovsky. Ze začátku na mě působil zvláštně, ale teď musim říct, že mám dobrý pocit. Dal mi menopur a evolvu dohromady 375 mg, no mám docela obavy. Rovnou jsem mu řekla, že při malem mnozstvi embryi risknu rovnou tranfer bez pgd. Mám to jen kvuli věku a ráda bych ušetřila. Z toho sameho důvodu se pořád trapim jestli platit za icsi nebo to nechat na přírodě. V car ti řeknou, ze důležité je vše, hlavně at vydělají. Hodně jsem toho přečetla, ale vůbec si nevim rady. Přeji ti, at ti to dobře dopadne ![]()
@Marceela ahoj
, mě Mudr Vrublovsky dělal KET a uspesne
jinak jsem chodila k Mudr Souskove. Vrubla se toho nebojí a dává opravdu extra dávky co jsem slyšela, ale vetsinou úspěšně, takže se toho vůbec neboj. ISCI si určitě zaplať. My máme spermiogram na jedničku a taky jsme si zaplatily ICSI, když to necháte na přírodě, tak se nemusí oplodnit zadne i přes výborný spermiogram.
Ahoj
, to je super, konečně někdo, kdo mi poradil. Je fajn, že máš s MUDr. Vrublovskym zkušenosti, on na mě teď fakt působí nadějně! Dobře, zkusim to icsi znovu zaplatit. Snad to vyjde. Ja prave cetla, ze kdyz je spermio dobré, tak se icsi delat nemusi a taky ze embryolog muze dat špatnou spermii a pak vznikaji právě špatné embrya. Ale asi máš pravdu a zase by to nemuselo vyjit. A jak jsi na tom ty? Kolikátý tydnen?
@MarceelaAhojky:-) a můžu vědět, kolik ti je? A které IVF teď absolvujes? My nevíme, jestli ještě do nějakého půjdeme…jsme zdraví, jen ten věk…
@Marceela už jsem si to přečetla v tvém 1.příspěvku…budu držet palečky, aby vám to vyšlo…kdy máš odběr?
@Evelina2222 ahoj, v dubnu mi bude bohužel už 39:(, je to teď druhé ivf. Další si už nemůžeme dovolit, tak snad to dobře dopadne. Jestli to ještě máte aspoň z části na pojišťovnu, tak to zkuste. Kolik ti je let? Ja budu mit upřesnění odběru po ultrazvuku, ale asi 11 nebo 12.11. A moc dekuji ![]()
@Marceela určitě vám to vyjde…To jsi o půl roku mladší…:-)já myslim;že už pak pojišťovna nic neplatí…
Moc děkuji. Máš pravdu přesně 38+364 dni…bohužel, je to hnus, no. Takže tobě to uz nevyjde:(
@Evelina2222 škoda ze to nejde udelat aby jsi to ještě stihla ![]()
@Marceela Do ICSI bych šla, přecejenom se uvádí vyšší úspěšnost.
Dobrý den, musím se s Vámi poďělit o svou zkušenost na klinice, která se stala ted 14.11.
Je mi 26 let, abychom meli s pritelem miminko, musela jsem podstoupit laparoskopii pro odebrani obou vejcovodu, jelikoz jsem je mela nepruchozi pres rok me dost zlobili a hlavne, aby neprekazeli otehotneni..Po necelem roce od operace jsme sli na kliniku. Byla jsem na punkci vajicek, po 2 hodinach me pustili domu a po dalsich 2 hod. jsem se zacinala citit dost spatne, malatne, unavene a hlavne ta nesnesitelna bolest. Jela jsem do nemocnice a skoncila s akutnim krvacenim do bricha. V brise jsem mela 0,5L krve a okamzita laparoskopie. Pi. doktorka Michnova mi propichla cevku na levem vajecniku. Slo to dost rychle, takze buhvi jak by to dopadlo…Mame oplozeno 6 embryi, zitra jsem mela jit na oplodneni, ale misto toho ted lezim v bolestech doma po tom vsem, proplakane noci, neduvera, strach a tolik bolesti. Popravde uz jsem vycerpana z toho vseho…Embrya se zamrazi, ale uvazuji, co dal. Mela jsem posledni moznost na miminko a celkem po 5 operacich a gynekologickych potizich si myslim, ze oplodneni by uz ani nevyslo
Myslim, ze udelali dost velkou chybu a jsem z toho spatna. Dekuji za jakoukoliv i podobnou zkusenost nebo nazor. Pekny vikend
@Ivetiiik3 Ahoj, je mi líto, co se ti stalo. Muzu se zeptat, jak to nakonec dopadlo a co mate naplánováno dal? Zůstáváte na Clinic? Taky tam chodím a zatím mám za sebou jedno IVF, které bohužel skončilo mimodeloznim tehotenstvim.
Nemáte někdo zkušenost jak jsou na IVF OL ochotní při IVF dát PN? Už jsem nějaké hormony brát musela a v práci se to nedalo ![]()