Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
s manželem se už skoro 2 roky snažíme o miminko a přemýšlíme nad IVF klinikou. Budeme rádi za vaše osobní zkušenosti a doporučení – ideálně Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj nebo Vysočina.
Zajímalo by nás hlavně:
Budeme moc rádi za jakékoliv zkušenosti – pozitivní i negativní. ❤️ Děkujeme.
Chodila jsem do Repromedy a Reprofitu-Brno.
První termín do měsíce. Repromeda je nejdražší centrum v kraji, možná i na celé Moravě.
Organizace je na jedničku s hvězdičkou, prostředí přehledné, působí důvěryhodně.
Vyhoví s termíny, pokud to jde, takže se mi zadařilo i se štěstím(odběr byl v sobotu) proces vzhledem k částěčně flexibilní pracovní době utajit. Umějí genetiku na pojišťovnu od začátku procesu.
Jedou nepřetržitě, což je hodně důležité. Nicméně mě zbytečně připravili o jeden pokus IVF na pojišťovnu, což se později ukázalo jako značný problém.
Reprofit na mě oproti tomu působil ne tak důvěryhodně, mnohdy jsem jim nevěřila ani nos mezi očima. Ale hodně se specializují na darované buňky, proto jsem tam zůstala. V odpoledních hodinách tam už skoro nikoho nenajdeš, to se mi v Repromedě skoro nikdy nestalo.
Uvažuj i tak, že během jednoho cyklu tam budeš v ideálním případě třikrát i vícekrát, takže ono i vzdálenost je důležitá.
Mě jeden cyklus, který byl na pojišťovnu, stál okolo 60 tisíc. Měla jsem velké doplatky za léky. S méně než 30 tisíci bych nepočítala, i kdyby tvůj problém nebyl tak náročný na léky.
Chodim do IVC Clinic Olomouc k dr. Vrublovskemu. Zatím pokusy bez úspechu, pouze jedno ZT. Ale mam dobry pocit z jeho pristupu, celkově mi to tam prijde dost lidske, nemam pocit, ze jsem chodici kasička na peníze.
Nas stal prvni cyklus odberu a oplozeni vajicek cca 30tis., ulozeni 3tis ročně, každy další transfer 13tis. Plus teda léky, ale to nevím kolik uz bylo. Neni to levná záležitost a rodinny rozpočet to zasáhne.
Nejdelsi byl prvni termin, to jsem cekala par tydnu, nasledujici terminy jsou uz rychle. Stejne se vsechno organizuje podle tveho cyklu. Jejich vyhoda je, ze funguji i o vikendu a ve svatcich.
Ahoj, my jsme to nakonec řešili v ReproGenesisu v Brně a byla jsem tam opravdu moc spokojená. Po skoro dvou letech snažení pro mě bylo nejdůležitější hlavně to, jak se tam člověk cítí, a tam na mě působili klidně, lidsky a neměla jsem pocit, že jsem jen další v pořadí. Všechno nám vysvětlili srozumitelně, člověk se mohl normálně na cokoli zeptat a i celý ten proces mi díky tomu přišel psychicky mnohem snesitelnější. Co se týče ceny, to se podle mě odvíjí hodně od konkrétní situace a toho, co všechno je potřeba, ale právě tam mi vyhovovalo, že věci říkali narovinu a člověk měl lepší představu, co ho čeká. U nás to nakonec dopadlo dobře, takže za sebe bych je určitě doporučila.
My byli v Pronatal Praha, nejprve konec února krevní testy + genetika (oba), pak ultrazvuk a spermiogram, pak se čekalo na menstruaci (u mě 1.4.), pak stimulace vaječníků cca 8 dní, 10.4. punkce (24 folikulů a 19 krasných vajíček), 15.4. embryotransfer. 30.4. krevni test - pozitivní. Hned první pokus, přístup skvělý. Nechali jsme si zmrazit 10 embryí (bylo nám jich líto). Dnes jsem 8+2 ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.