Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
s manželem se už skoro 2 roky snažíme o miminko a přemýšlíme nad IVF klinikou. Budeme rádi za vaše osobní zkušenosti a doporučení – ideálně Jihomoravský kraj, Olomoucký kraj nebo Vysočina.
Zajímalo by nás hlavně:
Budeme moc rádi za jakékoliv zkušenosti – pozitivní i negativní. ❤️ Děkujeme.
Chodila jsem do Repromedy a Reprofitu-Brno.
První termín do měsíce. Repromeda je nejdražší centrum v kraji, možná i na celé Moravě.
Organizace je na jedničku s hvězdičkou, prostředí přehledné, působí důvěryhodně.
Vyhoví s termíny, pokud to jde, takže se mi zadařilo i se štěstím(odběr byl v sobotu) proces vzhledem k částěčně flexibilní pracovní době utajit. Umějí genetiku na pojišťovnu od začátku procesu.
Jedou nepřetržitě, což je hodně důležité. Nicméně mě zbytečně připravili o jeden pokus IVF na pojišťovnu, což se později ukázalo jako značný problém.
Reprofit na mě oproti tomu působil ne tak důvěryhodně, mnohdy jsem jim nevěřila ani nos mezi očima. Ale hodně se specializují na darované buňky, proto jsem tam zůstala. V odpoledních hodinách tam už skoro nikoho nenajdeš, to se mi v Repromedě skoro nikdy nestalo.
Uvažuj i tak, že během jednoho cyklu tam budeš v ideálním případě třikrát i vícekrát, takže ono i vzdálenost je důležitá.
Mě jeden cyklus, který byl na pojišťovnu, stál okolo 60 tisíc. Měla jsem velké doplatky za léky. S méně než 30 tisíci bych nepočítala, i kdyby tvůj problém nebyl tak náročný na léky.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.