Málo vajíček při IVF a co dál?

Anonymní
3.5.26 10:35

Málo vajíček při IVF a co dál?

Ahoj holky,

obracím se na vás s prosbou o radu a sdílení zkušeností, protože už si opravdu nevím rady a je to pro mě hodně citlivé téma.

Před půl rokem jsme s partnerem přišli o miminko v 6. měsíci těhotenství kvůli vývojovým vadám. Bylo to pro nás strašně těžké a i teď se s tím pořád vyrovnávám.

Na IVF kliniku jsme začali docházet už před naší velkou ztrátou (byl to náš první cyklus), protože jsem přišla o menstruaci a nedařilo se nám otěhotnět přirozeně. Bohužel ani po půl roce (od porodu) se menstruace znovu nespustila. Endometriózu ani problém se štítnou žlázou nemám. Zkoušela jsem i přírodní cesty, ale nakonec jsme se rozhodli pokračovat v IVF.

Teď máme za sebou další stimulaci, ale dopadlo to špatně – vytvořila jsem jen 2 vajíčka, z toho jedno prasklo a druhé prasklo hned po odběru, takže se ho nepodařilo ani oplodnit.

Z prvního cyklu máme zamražená 3 vajíčka, která chceme poslat na genetiku (jestli jsou v pořádku a nemají vývojovou vadu), ale máme strach, že o ně při rozmrazení přijdeme, protože víme, že tam je určité riziko.

Teď vůbec nevíme, jak dál – jestli jít znovu do stimulace a pokusit se získat nová vajíčka a poslat je na genetiku společně s těmi zamraženými, nebo zvolit jinou cestu. Do toho mě pořád trápí ta ztráta menstruace…

Budu moc vděčná za jakoukoliv radu, zkušenost nebo sdílení, pokud jste si prošly něčím podobným.

Děkuji ❤️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15182
3.5.26 10:53

Proč máte zmrazená vajíčka a ne embrya?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.26 12:33

Máme embrya… Popletla jsem to. @karkarka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.26 12:44
@Anonymní píše: Více

Hele, my jsme přišli o miminko počaté přirozenou cestou hned na začátku těhotenství kvůli vývojové vadě. Pak z dalšího IVF nic nebylo, z druhého byly pouze 2 vajíčka, jedno se po oplodnění nevyvíjelo, další se použilo a je z toho už dnes dospělá slečna. Takže nezoufej. U tebe záleží na financích a věku. Nevím, jestli je to možné, ale asi bych zkusila další IVF, výsledek poslala na genetiku a zmrazená embrya zatím nechala, s tím, že pokud by se nepovedlo tohle IVF, tak bych je poslala na genetiku a případně podstoupila transfer. Často bývá problém psychický.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.26 14:50

A co ti k té menstruaci říká přímo gynekolog? Asi to má nějaký důvod a chtělo by hledat příčinu. Jinak laickým pohledem mi půl roku po ztrátě dítěte až v 6 měsíci přijde hodně brzo. Dala bych tomu ještě čas, pokud tě úplně netlačí věk.

• Citovat
  • Upravit
12948
3.5.26 17:54

No tak snad ta chybějící menstruace má nějaký důvod a třeba je to i důvod, který přispěl k tomu malému počtu. To to nikoho nezajímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.