IVF, zmatek v postupu

602
28.4.23 14:21

IVF, zmatek v postupu

Dobrý den,
začátkem března jsme byli s manželem na první konzultaci v CAR, jeho poslali na spermiogram, já měla jít na průchodnost vaječníků, plus začátkem května na hormonální profil.
Druhá návštěva byla s jiným doktorem, ten nám ukázal výsledky mužova spermiogramu, řekl že je víceméně zázrak otěhotnět přirozenou cestou s tím co má. Ptala jsem se na vyšetření průchodnosti vaječníků a to řekl, že jsou v našem případě zbytečné peníze, protože jediná možnost je IVF. Vypsal nám žádost o umělé oplodnění s tím, že si to máme v klidu promyslet. Ještě mi dělal ultrazvuk, zda mám aktuálně ovulaci, což jsem měla.
Jenže, když tam teď půjdu po třetí, tak nevím, zda půjdu na ten hormonální profil, jak byl původní plán, nebo už pro léky na stimulaci. Což mám napsané v posledních papírech.
Byla jsem tak v šoku ze špatných výsledků, že jsem se pořádně ani nezeptala.

V úterý si tam zavolám, ale zkouším to i tady. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kaculina11
28.4.23 14:26

Určitě by měli vzít i krev na hormonální profil. Může tam být i jiný problém, který je potřeba případně řešit, než se začne řešit stimulace a odebrání vajíček. Za mě doporučuji trvat na v, šetření průchodnosti vejcovodů. I při IVF je velká pravděpodobnost mimodelozniho otěhotnění, když jsou vejcovody nepruchodne.
Kam chodíte do CARu? Možná bych se i poohledla po jiném, kde bude daleko zodpovednejsi přístup a nejdříve vám opravdu udělají všechna vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
602
28.4.23 14:34
@Kaculina11 píše:
Určitě by měli vzít i krev na hormonální profil. Může tam být i jiný problém, který je potřeba případně řešit, než se začne řešit stimulace a odebrání vajíček. Za mě doporučuji trvat na v, šetření průchodnosti vejcovodů. I při IVF je velká pravděpodobnost mimodelozniho otěhotnění, když jsou vejcovody nepruchodne.
Kam chodíte do CARu? Možná bych se i poohledla po jiném, kde bude daleko zodpovednejsi přístup a nejdříve vám opravdu udělají všechna vyšetření.

IVF Clinic Olomouc, já netvrdím, že mě rovnou posílají bez dalších vyšetření. Jenom nevím, zda jsem to správně pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.4.23 14:54

Půjdeš na hormonální profil, bez toho ti neudělají správný stimulační protokol.

• Citovat
  • Upravit
8664
28.4.23 15:43

@Kaculina11 mimoděložnímu těhotenství se nedá zabránit ať už jsou vejcovody průchodné nebo ne. Pokud doporučují rovnou IVF, tak jsou vejcovody bezpředmětné, protože ty se při IVF obejdou. Neznáme výsledky spermiogramu, ale pokud je to opravdu tak špatné, tak nemá průchodnost vejcovodů smysl.

Hormonální profil je ale nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
29.4.23 19:18

Byt tebou se vykaslu na IVF clinic, take mam spatnou zkusenost a jdu do Fertimedu k prim. Sobkovi. Super klinika a hlavne doktor. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
30.4.23 18:28
@Embryjka píše:
Byt tebou se vykaslu na IVF clinic, take mam spatnou zkusenost a jdu do Fertimedu k prim. Sobkovi. Super klinika a hlavne doktor. :)

Mají spoustu pozitivních recenzí, ať už na netu nebo u známých. Gynekolog mi řekl, že je to víceméně na stejno. Takže nemám důvod odcházet. Jinak jsem s přístupem spokojena, jenom jsem se nedostatečně doptala. Jinak mi doktor situaci dobře vysvětlil, neměla jsem pocit, že bych byla odbytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.