Izolace covid

5
30.11.21 11:50

Izolace covid

Ahoj,
měla jsem příznaky covidu a v neděli mi vyšel antigenní test, jenže na PCR mají volno až na konci týdne. Nevíte někdo, jestli se izolace počítá už od toho antigenu, nebo až od PCR? Jsem samozřejmě doma v izolaci, ale moc se mi nechce ji držet místo dvou týdnů tři, v podstatě zbytečně :nevim: (se dvěma týdny problém nemám, chápu to). Díky za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
299
30.11.21 11:55

A ten antigenni ti dělal doktor? Ja jsem byla v pondělí 15. u dr., pozitivní antigen, hned v úterý 16. pcr, pozitivní, a mám ještě dnes izolaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
30.11.21 12:01

@ReginaZ test jsem si dělala sama, ale protože mi nebylo dobře a vyšel pozitivně, tak mu věřím. Hned další den jsem volala doktorovi, který mi vystavil žádanku, jenže u nás je teď všude úplně plno, jsem objednaná až na neděli…
Tak u tebe se ta izolace počítala až od výsledku PCR.. to se asi můžu těšit na ty tři týdny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
30.11.21 12:04
@Annie1520 píše:
@ReginaZ test jsem si dělala sama, ale protože mi nebylo dobře a vyšel pozitivně, tak mu věřím. Hned další den jsem volala doktorovi, který mi vystavil žádanku, jenže u nás je teď všude úplně plno, jsem objednaná až na neděli…
Tak u tebe se ta izolace počítala až od výsledku PCR.. to se asi můžu těšit na ty tři týdny

Mně teda vystavila dr. neschopenku od toho 15. s tím, že mám izolaci do 29. Včera jsem ji volala a že ji mám do dneška. :nevim: Nemáš možnost jít někam na pcr dřív? Anebo zavolej dr. a zeptej se, jestli se izolace počítá uz od neděle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10317
30.11.21 12:08

@Annie1520 Od data odběru pro vyšetření v laboratoři. Tedy od odběru PCR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
30.11.21 12:09
@Premek_Orac píše:
@Annie1520 Od data odběru pro vyšetření v laboratoři. Tedy od odběru PCR.
:,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
30.11.21 12:29

V Hradci Králové třeba ve FNHK dělají pcr bez objednání pokud je žádanka od doktora nebo hygieny. Tak prozkoumej, trochu i okolí. :D třeba to budou dělat i někde kolem tebe, ale většinou to tam mají napsané malým písmem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30384
30.11.21 12:59

Zkus na to odběrné místo zavolat. U nás ti se žádankou dají místo dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.21 13:01
@Annie1520 píše:
Tak u tebe se ta izolace počítala až od výsledku PCR.. to se asi můžu těšit na ty tři týdny

Ani chvilku nemyslíš na to, že tě to může položit a tři týdny ti budou málo?

• Citovat
  • Upravit
5
30.11.21 13:06
@Anonymní píše:
Ani chvilku nemyslíš na to, že tě to může položit a tři týdny ti budou málo?

Já už se cítím dobře, mělo to u mě lehčí průběh, jsem očkovaná a mladá…na test chci jít radši ještě před ukončením izolace, jen jsem se chtěla zeptat, od kdy se to správně počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
30.11.21 13:30
@Annie1520 píše:
Ahoj,
měla jsem příznaky covidu a v neděli mi vyšel antigenní test, jenže na PCR mají volno až na konci týdne. Nevíte někdo, jestli se izolace počítá už od toho antigenu, nebo až od PCR? Jsem samozřejmě doma v izolaci, ale moc se mi nechce ji držet místo dvou týdnů tři, v podstatě zbytečně :nevim: (se dvěma týdny problém nemám, chápu to). Díky za odpovědi!

Až od positivního výsledku PCR testu se počítá dvoutýdenní izolace ;). Třeba budeš do neděle negativní ;).

• Citovat
  • Upravit
30384
30.11.21 17:01
@Anonymní píše:
Ani chvilku nemyslíš na to, že tě to může položit a tři týdny ti budou málo?

Tak když ji to položí tak si na konci neukončí neschopenku a bude se léčit dál. Pokud ji bude dobře, chce jít do práce co nejdřív to chápu. U nás momentálně chybí 4 lidi, takže se taky těší na můj návrat. Už mi je skoro týden dobře a jsem ráda, že jsem stihla test brzo a nemusím zůstávat doma dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8002
30.11.21 21:32
@Annie1520 píše:
Ahoj,

izolace se počítá od diagnózy covidu. Takže buď od PCR testu, nebo od antigenního testu u pacienta s příznaky. Ten antigen musí být proveden ve zdravotnickém zařízení. Já Tě chápu, že nechceš být doma ani o den navíc, pro mě byla izolace taky to nejhorší na covidu. Tak jedině zkusit sehnat dřívější termín PCR testu, ale někde to je problém. U nás byly jeden čas termíny třeba až za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8002
30.11.21 21:35
@ReginaZ píše:
A ten antigenni ti dělal doktor? Ja jsem byla v pondělí 15. u dr., pozitivní antigen, hned v úterý 16. pcr, pozitivní, a mám ještě dnes izolaci.

to je ale blbost, tedy pokud jsi už bez potíží. Antigen provedený zdravotníkem se počítá jako diagnostický a od něj se počítá izolace. Tedy pokud je dělaný při příznacích. Já počítám všem od pozitivního antigenu, pokud jim ho udělám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.22 19:53

Ahoj holky, mám covid, potvrzený pcr včera, tedy izolace do neděle. Pokud půjdu v pondělí do práce, můžu mít jestě pozitivní antigen. Jak to je? Přeci nemůžu jít znovu do izolace? Děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty