Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
nakrájet na plátky, navléct na nit, rozvěsit po bytě a sušit:-)
Tak tak, křížalky, mňam
Krásně voní a na zimní večery a chroustání k televizi úúžasný ![]()
Tak jablka vydrží dýl i v ledničce, ale takhle jich moc nezachráníš. Z části můžeš udělat jablečný džus, pokud máš odšťavovač. Jablečný kompot ti v ledničce taky chvíli vydrží. Pokud bys měla sušičku na ovoce, tak se dají udělat křížaly. Jinak si můžeš udělat ovocné knedlíky buď plněné povařenými jablíčky (dají se pak zamrazit), nebo tvarohové knedlíčky přelité rozvařenými jablíčky. Pokud bys měla chladný sklep tak tam ti jablka taky vydrží celkem dlouho.
přesnídávku, tu zavaříš i na plotně… jablečná povidla, křížaly, jablečný kompot..
Mám vestavěnou desku normálně v lince pod ní díra na troubu.. kuchyň z ikei, a čekám až dorazí trouba..
Můžu jak děláte tu přesnídávku???
A knedlíky výborný nápad.. ![]()
Přesnídávka - oloupat (ale nemusí se…), vykrájet, rozvařit, rozmixovat, nandat do skleniček, zavařovat aspoň 20min. (stačí 80°C, tak udržovat takový úplně jemný var, bez teploměru to asi nedáš).
Do hrnce utěrku, vodu, naskládat sklínky, pokličku, vařit, po vyndání postavit na víčko.
Musí být takové ty skleničky se šroubovacím víčkem (nebo klasika zavařovací). Cukr když tak nějaký přidej…
A nebo jen oloupat, nastrouhat, vymačkat šťávu, nacpat do sklenic a zas zavařit. Pak na štrůdl, žemlovku, koláč… jen odvíčkuješ a hotovo ![]()
Jablka uchovávám na balkoně. V pohodě vydrží jako čerstvá. Mám s tím lepší zkušenosti než z chladného sklepa.
Jinak je moc dobrý jablkový kompot. Píšeš, že nemáš troubu, a varnou desku ano ?
ano varnou desku jo… ale zase balkón ne… to sme teda vabrali byt.. :-/
Holky můžu jetě kde kupujete sklínky?? prodávají i ty malé? jak jsou v nich přesnídávky? nebo to děláte do těh velikých sklenic??
Ja treba presnidavku ani nezavaruju.
Rozmixuju uvarene jabka, pro zmenu chute pridavam kompoty. Mam potom jahodou, merunkovou, broskvovou, boruvkovou, nekdy doslazuju, ale malo.
Potom vrele naliju do sklenicek, sklenicky zasroubuju a prevratim dnem vzhuru. Normalne se to zatahne a kdyz vychledne, schovavam.
Neplesnivi mi ![]()
laskonka01 píše:
Holky můžu jetě kde kupujete sklínky?? prodávají i ty malé? jak jsou v nich přesnídávky? nebo to děláte do těh velikých sklenic??
No, ja sbiram, vsichni znami nosi a tak. Tatarkove, presnidavkove - ale pozor, musi mit ZAVIT, no a delam i do sedmickovych sklenic!
Muj chlap to miluje, takze vezme nejake rohliky, nebo balik piskotu a velkou sklenici presnidavky a ma svacu do prace. ![]()
Zdravím všechny, vím, že je tu už podobná diskuze, ale…
Mám dvě veliké bedny jablek, v paneláku, takže žádný prostor na uskladnění, přemýšlím co s tím udělat… JENŽE nemám troubu(nová kuchyň, trouba bude za dva měsíce) ani myčku… Takže nemůžu zavařit… :-/ takže žádný štrůdl, žemlovka atd… :-/
Napadá někoho jiný nápad??
Budu ráda za všechno.. co poradíte.. jinak jdou jablka do koše… :-/