Recepty na vánoční cukroví

792
30.10.11 14:37

Recepty na vánoční cukroví

Prosím nemáte někdo receptík na vánoční cukroví, ze kterého jste fatk unešení, že to je prostě mňamka a musí to být na vašem stole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
30.10.11 14:43

My jsme na klasiku - rohlíčky, pracky, kokosové kuličky.

Většinou se nechám unést a něco ještě přimyslím (např. vinou nějaké takové diskuze), ale pak si to musím sníst sama, bo drahý to nejí a jí jenom ty osvědčené druhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
30.10.11 14:44

a jaké kokosové kuličky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
30.10.11 14:45

Recept mám od manželovy babičky a ujíždíme na tom celá rodina :mrgreen:

Ořechové řezy
těsto:
21 dkg hladké mouky
10 dkg másla
7 dkg cukru moučky
2 žloutky
citronová kůra
na špičku nože prášek do pečiva

Nádivka:
tuhý sníh ze 3 bílků
17 dkg cukru moučky
14 dkg namletých ořechů
skořice, hřebíček

Uhněteme těsto a necháme odpočinout v lednici. Vyválíme placku a přendáme na plech. Potřeme oblíbenou marmeládou, na to nádivku a pečeme. Krájíme teplé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.10.11 14:49

Kokosové kuličky takové ty normální:

1 vejce, 10 dkg cukru, 12,5 dkg 100% tuku, 1,5 dkg kakaa, 12,5 dkg nalámaných piškotů (nebo smíchané s rozlámaným cukrovím,když náhodou nějaké zůstane :mrgreen:, 2 lžíce rumu.

Všecko smíchat dohromady, udělat kuličky a obalit v kokosu.

Samík se po nich mohl loni utlouct :oops: , museli jsme je schovávat a dostával na příděl :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
30.10.11 14:54

U nás krom klasických druhů vedou Žabí huby :)

30 dkg hladké mouky
25 dkg másla
1 vejce
1 lžíce octa

= zpracovat v těsto, nechat odpočinout aspoň hodinu v lednici. Pak vyválet, vykrajovat kolečka, do každého kolečka trochu nádivky (10 dkg mletých ořechů, 10 dkg cukru, 1 vejce, 1 žloutek, trochu rumu), přehnout a uďobkat jako malinké šátečky. Ty se během pečení jakoby rozšklebí a nádivka kouká ven. Ještě horké obalit v cukru s vanilkou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
30.10.11 15:00

Já miluju kuličky Rafaelo…ale ty domácí, ne kupované :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
30.10.11 15:04

U nás je to toto.

ROLÁDA
25 dkg sunarky nebo mletých piškotů
15 dkg másla
5 dkg cukru
5 dkg sušeného mléka
1 celé vejce
2 lžíce rumu
Náplň:
10 dkg másla
10 dkg práškového cukru
3 lžičky kakaa
1 lisovaný vařený žloutek
Přísady smícháme v misce, vypracujeme těsto a na pocukrovaném pergamenu nebo alobalu rozválíme 5 mm tlustou placku, naneseme 3 - 4 mm tlustou vrstvu nádivky a pomoci papíru zavineme roládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sibetka
30.10.11 15:06

Sádlové kuličky (placičky)- já je teda moc nemusím, protože nemám ráda čokoládu a kakao, ale všichni doma je milují a musí se dělat několik dávek… Dokonce i manžel, když jsme poprvé trávili spolu (minulé, předminulé a předpředminulé) Vánoce u mé rodiny, tak babička je dělá a on se každý rok ptá jestli se letos taky budou dělat ty „hnědé placičky“ jako loni… :lol:

Recept:
7 dkg sádla
7 dkg cukru moučky
10 dkg hladké mouky
1 vanilkový cukr (ale nemusí se dávat, je to jen na provonění)
3 dkg kakaa

Sádlo se mírně rozpustí, z připravených surovin uděláme těsto (to necháme odležet cca 3 dny v chladu).
V ruce uděláme kuličky, do kuliček malý důlek. Do důlku můžeš dát oříšek, marmeládu atd… (my to děláme bez ničeho (tak je to prý nejlepší) a pečeme na 150° a pak na méně- spíš jen sušíme (celkem cca 10 minut, ale každá trouba peče jinak)… :-)

• Citovat
  • Upravit
520
30.10.11 15:09

Mňam:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
30.10.11 15:17

Nejvíc unešení jsou vždy ze strojkového. Z kokosového těsta - obaleném v cukru. To už dělám na kila :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
30.10.11 15:19
SvatkaM píše:
Recept mám od manželovy babičky a ujíždíme na tom celá rodina :mrgreen:

Ořechové řezy
těsto:
21 dkg hladké mouky
10 dkg másla
7 dkg cukru moučky
2 žloutky
citronová kůra
na špičku nože prášek do pečiva

Nádivka:
tuhý sníh ze 3 bílků
17 dkg cukru moučky
14 dkg namletých ořechů
skořice, hřebíček

Uhněteme těsto a necháme odpočinout v lednici. Vyválíme placku a přendáme na plech. Potřeme oblíbenou marmeládou, na to nádivku a pečeme. Krájíme teplé.

Jak to vydrží? to když nakrájíte, tak to osychá, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.10.11 15:40

u nás vede klasika: vanilkové rohlíčky, linecké a ořechové placičky (vykrajované jako linecké a slepené ořechama s máslem). a všeho jen poloviční dávky.
nic jiného se doma nechytilo, jen pracny, ale ty zase nemám ráda já :mrgreen: takže je nepeču…
takové ty zvláštnůstky vždy jen na návštěvách, mít to doma, tak přiberu za vánoce metrák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sibetka
30.10.11 15:56
Mar__tanka1983 píše:
u nás vede klasika: vanilkové rohlíčky, linecké a ořechové placičky (vykrajované jako linecké a slepené ořechama s máslem). a všeho jen poloviční dávky.
nic jiného se doma nechytilo, jen pracny, ale ty zase nemám ráda já :mrgreen: takže je nepeču…
takové ty zvláštnůstky vždy jen na návštěvách, mít to doma, tak přiberu za vánoce metrák…

Já ani nemusím mít doma tolik druhů a stejně metrák přiberu, protože než obejdem celé příbuzenstvo… :-D

Jinak- vanilkové rohlíčky, máš pravdu to je prostě největší a nejlepší klasika… :potlesk: mňam mňam

U nás děláme- van. rohlíčky, linecké, sádlové kuličky, samozřejmě perníčky, vinné a šlehačkové hvězdičky, rafaela, marokánky, slepovaná kakaová kolečka, rozinkové košíčky, pracny, 3 rolády, koláče… :palec: já se těším!

• Citovat
  • Upravit
41882
30.10.11 16:08

Tak to u nás jdou nejvíc Tatraňáčci a vosí hnízda. Jinak děláme linecké, ořechové, kakaové, střapáče, rohlíčky, kokosové kuličky, perníčky atd. A ještě pečeme Metro řezy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport