Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky, máte někdo z vás zaručeně dobrý krém na plněné ořechy?? a jaky? děkuji:-)
Není to sice přímo na ořechy, ale plním s tímto krémem ořechové kapky, polévám je citr.polevou a milujeme je
Dělala jsem tenhle krém i do dortu a chutnal všem ![]()
Svaří se v hrnci:
…vaříme do husta, až je to skoro jako med husté.
Pak vychladíme a zašleháme do hmoty 100g másla.
Na obyč kulatý dort jsem dělala ze dvou dávek, takže tohle je tak cca na 30 ořechů (tipuju).
tohle jsem někde četla ale snad ještě rum tam byl
lucavlachova píše:
klasika uvařené salko s máslem nám to chutná nejvíc
a mohla by jsi mi ho napsat jak ho děláš?dočetla jsem se, že se snad 2hodky vaří v plechovce.Děkuji
lucavlachova píše:
já ho tam nedávám a tento krém dávám do hodně věcí
děkuji
KačuliKačka píše:
Není to sice přímo na ořechy, ale plním s tímto krémem ořechové kapky, polévám je citr.polevou a milujeme jeDělala jsem tenhle krém i do dortu a chutnal všem
![]()
Svaří se v hrnci:
- 1/8 mléka
- 100g cukr moučka
- vanilka
- 80g ořechů mletých (vlašské)
…vaříme do husta, až je to skoro jako med husté.
Pak vychladíme a zašleháme do hmoty 100g másla.
Na obyč kulatý dort jsem dělala ze dvou dávek, takže tohle je tak cca na 30 ořechů (tipuju).
Jo jo 2-3 hodky to vaříš v hrnci zalité celé vodou pak tu plechovku necháš vychladnout ono to tím varem zkaramelizuje pak přidáváš vychládle do 1,5-2 másel a šleháš záleží jak moc máte rádi sladké já dávám 2 másla a je to tak akorád jinak rumem nic nepokazíš třeba do dortu jsem ho dávala taky
děkuji
lucavlachova píše:
Jo jo 2-3 hodky to vaříš v hrnci zalité celé vodou pak tu plechovku necháš vychladnout ono to tím varem zkaramelizuje pak přidáváš vychládle do 1,5-2 másel a šleháš záleží jak moc máte rádi sladké já dávám 2 másla a je to tak akorád jinak rumem nic nepokazíš třeba do dortu jsem ho dávala taky
Ahoj vsem,
resim kremicek do orechu… nejak jsem zapomnela koupit suroviny na krem, co jsem chtela delat puvodne a potrebuju to naplnit dneska.. co byste rekly na uslehane maslo s nutellou??? Slo by to?
plus kapku alkoholu? Do cokolady uz je pak namacet nechci, na to uz jsem lina
diiik ![]()
Urcite by to slo a bylo dobre a mam odzkouseno improvizace nejlepsi kuchar
Dnes jsem dělala z másla, cukru, kakaa a trošičku rumu… je skvělý ![]()
Je holky diiik, tak ja jdu na to! Rikala jsem si, ze ma mlsna drzka by nic spatnyho nevymyslela ![]()
@Kacise tak přesně tenhle krém jsem dělala dneska do ořechů
a ještě jsem tam přidala trošku vaječňáku
manžel vylízal misku a mručel u toho jak mědvěd
![]()