Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, máme před nákupem a malá že chce péct dort
, tak jsem přemýšlela co upečeme a nemůžu na to přijít.
Mouky máme všechny, vajíčka také, mlíko cca 3/4 L, 2 jabka, pudink…
Tuk žádný nemám, to je asi ten problém…
Dá se z toho vymyslet něco jiného než jablečný pudink a palačinky? ![]()
Mimochodem, kritičky jinam, toto není diskuse určená k tomu!
Co piškot? Já dělám jen z vajec, cukru krupice a polohrubé mouky, myslím, že poměr je na 1 vejce 1 lříci cukru a 1 lžíci mouky, snad nekecám. Všlehat bílky, žloutky utřít s cukrem do pěny, postupně vmíchat mouku a sníh. Jde z toho péct třeba bábovka nebo dortový korpus. Dělávám tak ze 3 - 4 vajec.
Jůůů, to potřebuješ jen 4 vajca, 4lžíce cukru a 4 mouky?
Hladké předpokládám?
Co takhle udělat klasický piškotový korpus, nechat vychladnout, potřít marmeládou (jestli máš), mezitím uvařit na osminky nakrájený jablka, ty pak opatrně vyndat na piškot do té vody přidat pudink a přelít pudinkem.
Jo, tak polohrubé, jsem se překoukla ![]()
A ještě jak s tím pudinkem? Mě z toho minule vyšla taková rozteklá cosi…
Jak to děláte aby ten pudink držel tvar? a pěkně se dal nakrájet?
mhlavinka píše:
Jo, tak polohrubé, jsem se překoukla![]()
Nejlepší je dát do dortové formy nebo vyššího pekáče, aby tam pak zbylo místo na ten pudink, udělat ho hustší, pak celé šoupnout do ledničky
mhlavinka píše:
Jůůů, to potřebuješ jen 4 vajca, 4lžíce cukru a 4 mouky?
Hladké předpokládám?
Přesně tak a já teda dávám polo a v poho ![]()
mhlavinka píše:Jak to děláte aby ten pudink držel tvar? a pěkně se dal nakrájet?
Já to občas peču i s tim pudingem a v pohodě, udělám tim takový mřížky
Tak supr, já to teda dám do té dortové a uvidíme co z toho bude za zázrak ![]()
Díky za typ ![]()
Temaho píše:mhlavinka píše:Jak to děláte aby ten pudink držel tvar? a pěkně se dal nakrájet?Já to občas peču i s tim pudingem a v pohodě, udělám tim takový mřížky
Dám horký pudink do studeného těsta a dám péct.
Jinak dá se upéct piškot a na něj ovoce a zalíj želatinou, kdybys měla. ![]()
a nebo si rozvař ty jablíčka s pudingem-vznikne taková pěkná hustá hmota, ještě se přidá trochu vody a šup s tím na ten piškot.
a nebo dát nahoru jablíčka, z pudingu udělat želatinu
to je taky dobré ![]()
ja bych udelala jablecnou buchtu, olej doma mas? jakykoliv recept na babovku, buchtu a pridat nastrouhana jablka.
nebo delam takovou rychlovku, jestli mas piskoty. uvarim puding ve vode s nastrouhanymi jablky a rozinkami + trochu skorice. a pak delam do formy vrstvu piskotu, vrstvu pudingu…, je dobre nechat to trochu ulezet a pridat na talirek slehacku
mhlavinka píše:
Jo, tak polohrubé, jsem se překoukla![]()
dej mene vody, mlika nez je v navodu
Muffiny
2 hrnky polohrubé mouky., ½ hrnku cukru., ½ prášku do pečiva., sůl., 1 vejce., 1 hrnek mléka., ½ hrnku oleje., 1/2 lžičky skořice a 1 drobně pokrájené jablko
V míse promícháme mouku, cukr, prášek a sůl. Vejce rozšleháme s mlékem a olejem a najednou přidáme do moučné směsi. Jen krátce promícháme. Plníme do formiček a pečeme asi 20 – 25 minut při 180°C. Vajíčko není třeba šlehat s mlékem a olejem, stačí přidat. Pokud se našlehá, budou muffinky trošku nadýchanější.