Domácí jablečný mošt

648
25.10.11 22:37

domácí jablečný mošt

Ahoj všem.mám dotaz ,dostala jsem domácí jablečný mošt a nevím jestli ho mužu dát dětem (23měsícu),a ještě jeden dotaz jak mošt uchovat,dostala jsem ho docela dost ,když jsem byla malá tak doma jsme ho zavařovali ,ale nevím jestli si to s něčím nepletu.Poradíte prosím,Děkuji Martina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
25.10.11 22:41

Ahoj,
já bych dětem dala pít, je to plné vitamínů - možná trochu zředit vodou.
uchování:Dej do pet-lahví a do mražáku a postupně vytahuj. :wink:
O zavařování moštu jinak nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
25.10.11 22:44

jj do mrazáku nesmí být úplně plná lahev, to je nejlepší nezničíš vitamíny..
máš-li malej mrazák údajně lze dát do hrnce a asi 20 min. na 80 - 90 stupňů.. ale to si nejsem jistá tou dobou.. vím, že jsme tam měli teploměr a pomalu provářeli, ale tím zničíš výživné látky, ale vydrží.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
25.10.11 22:50

Děkuju já si taky myslím že to nemuže být nic špatného ,maximálně je to trochu prožene (teda na mně to tak pusobí),MRAZÁK super nápad jste zlaté ,mám mrazák jak krá.a tam se něco vejde.

Příspěvek upraven 25.10.11 v 22:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.10.11 22:52

Určitě naředěný můžeš, je to čerstvá šťáva z jablek (ředila bych vyloženě, ať se neosypou nebo je to nezacpe :mrgreen: )

Mošt se dá i převařit a pak vydrží, ale vitamíny jdou pak jaksi do háje. Ten mrazák je lepší, jestli máš místo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.10.11 06:49

Taky pijeme zředěný.
Moje teta ho zavařuje v zavařovačkách, ale taky si myslím, že zničí všechny vitaminy.
Mamka zase do toho, co se nevypije do 2 dnů(uchováno v ledničce), přidává chemii - myslím pyrosiřičitan draselný, dá se to koupit, jen se to tam nasype, ale my bychom to potom nepili ani bych to nechtěla dát dětem :evil: Takto upravený mošt vydrží řadu týdnů i bez lednice :twisted:

Mrazení je nejlepší, ale to si může dovolit jen ten, kdo má mražák zvlášť, ne součást lednice. My dostaneme vždy jen „na vypití“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí