Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Děláte někdo domácí lipánek, bobík,pribináček nebo podobné dobroty? Mě ty přeslazené kupované trochu vadí, tak je řdím jogurtem nebo tvarohem, ale třeba máte někdo nějakou dobrou radu, recept… ![]()
3HE píše:
Děláte někdo domácí lipánek, bobík,pribináček nebo podobné dobroty? Mě ty přeslazené kupované trochu vadí, tak je řdím jogurtem nebo tvarohem, ale třeba máte někdo nějakou dobrou radu, recept…
Já našlehám tvaroh se smetanou a přidám trošku hroznového cukru. Na mražáku mám rozmixované maliny, tak tam někdy přidám i ty
Já dělám domácí termix ![]()
Uvařím jakýkoliv puding a přimíchám tvaroh a vyšlehám,když dělám kakaový přidám lžičku kakaa,když vanilkový tak někdy vanilkový cukr,ale nemusí být..Pak přidám banán a je to velká dobrota
![]()
děláme domácí „lipánek“ občas
smícháme tvaroh, smetanu a dochutíme tím, na co máme chuť (kakao, vanilkovej cukr…) ![]()
katulka.k píše:3HE píše:Já našlehám tvaroh se smetanou a přidám trošku hroznového cukru. Na mražáku mám rozmixované maliny, tak tam někdy přidám i ty
Děláte někdo domácí lipánek, bobík,pribináček nebo podobné dobroty? Mě ty přeslazené kupované trochu vadí, tak je řdím jogurtem nebo tvarohem, ale třeba máte někdo nějakou dobrou radu, recept…
A jaký hroznový ceukr - třeba glukopur
napiš výrobce, prosím ![]()
Ahoj, hroznový cukr bych nedávala - je hodně energetický, dává se po nemoci a tak ..... když nechci dávat řepný cukr, tak kupuji ovocný cukr ve zdravé výživě - hodí se i na zaváření, je přírodní a sladký až až ![]()
jj dělám to taky jak Kate02 a i to ovoce přidám podle chuti
3HE píše:katulka.k píše:A jaký hroznový ceukr - třeba glukopur3HE píše:Já našlehám tvaroh se smetanou a přidám trošku hroznového cukru. Na mražáku mám rozmixované maliny, tak tam někdy přidám i ty
Děláte někdo domácí lipánek, bobík,pribináček nebo podobné dobroty? Mě ty přeslazené kupované trochu vadí, tak je řdím jogurtem nebo tvarohem, ale třeba máte někdo nějakou dobrou radu, recept…napiš výrobce, prosím
Tak výrobce ti neřeknu, už od toho nemám krabičku. Ale přesně tak, třeba glukopur. Ale ten bych dávala jen, pokud ho dáváš třeba jednou týdně. Pravidelně bych ho dítěti asi nedávala. ![]()
Díky všem, a vajkém poměru dáváte tvaroh a smetanu? A jak dlouho to vydrží v lednici - tila bych max. dva dny…
3HE píše:
Díky všem, a vajkém poměru dáváte tvaroh a smetanu? A jak dlouho to vydrží v lednici - tila bych max. dva dny…
pardon - tipla
vloudilo se mi tam nějaké cizí slovo ![]()
tak u mých známých a příbuzných i u nás doma (ale zatím jsme jen dva) se ovědčila jednoduchá věc - zakysaná smetana ( kdo jakou chce, může být lehká i krémová) a přimíchat do toho buď kakao, nebo cukr (vanilkový, klasickký, třtinový - prostě jaký chcete), nebo případně marmeládu (nejlepší je domácí)
3HE píše:
od oka, aby to bylo dobrý
záleží taky na tom, jakej tvaroh koupíš v tom tučným většinou už smetana přidaná je, tak jí není potřeba pak tolik
a jak dlouho to vydrží nevím, u nás tak 30 minut ![]()
christy píše:
Já dělám domácí termix
Uvařím jakýkoliv puding a přimíchám tvaroh a vyšlehám,když dělám kakaový přidám lžičku kakaa,když vanilkový tak někdy vanilkový cukr,ale nemusí být..Pak přidám banán a je to velká dobrota![]()
já dělám úplně stejně, ale říkáme tomu jogurt
ikdyž s jogurtem to nemá nic společného. Zatím ho dělám pro velké holky
MarkyM píše:
Holky jakou používáte smetanu?
Kupuji plnotučný tvaroh - 250g a plnotučnou smetanu (30%) 180ml