Domácí lipánek

3HE
22413
25.10.11 09:19

Domácí lipánek...

Děláte někdo domácí lipánek, bobík,pribináček nebo podobné dobroty? Mě ty přeslazené kupované trochu vadí, tak je řdím jogurtem nebo tvarohem, ale třeba máte někdo nějakou dobrou radu, recept… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
25.10.11 09:23
3HE píše:
Děláte někdo domácí lipánek, bobík,pribináček nebo podobné dobroty? Mě ty přeslazené kupované trochu vadí, tak je řdím jogurtem nebo tvarohem, ale třeba máte někdo nějakou dobrou radu, recept… :kytka:

Já našlehám tvaroh se smetanou a přidám trošku hroznového cukru. Na mražáku mám rozmixované maliny, tak tam někdy přidám i ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
25.10.11 09:32

Já dělám domácí termix :-)
Uvařím jakýkoliv puding a přimíchám tvaroh a vyšlehám,když dělám kakaový přidám lžičku kakaa,když vanilkový tak někdy vanilkový cukr,ale nemusí být..Pak přidám banán a je to velká dobrota :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
26093
25.10.11 09:35

děláme domácí „lipánek“ občas :-) smícháme tvaroh, smetanu a dochutíme tím, na co máme chuť (kakao, vanilkovej cukr…) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
25.10.11 09:36
katulka.k píše:
3HE píše:
Děláte někdo domácí lipánek, bobík,pribináček nebo podobné dobroty? Mě ty přeslazené kupované trochu vadí, tak je řdím jogurtem nebo tvarohem, ale třeba máte někdo nějakou dobrou radu, recept… :kytka:
Já našlehám tvaroh se smetanou a přidám trošku hroznového cukru. Na mražáku mám rozmixované maliny, tak tam někdy přidám i ty

A jaký hroznový ceukr - třeba glukopur :-) napiš výrobce, prosím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
25.10.11 22:46

Ahoj, hroznový cukr bych nedávala - je hodně energetický, dává se po nemoci a tak ..... když nechci dávat řepný cukr, tak kupuji ovocný cukr ve zdravé výživě - hodí se i na zaváření, je přírodní a sladký až až :kytka:

• Citovat
  • Upravit
560
25.10.11 23:30

jj dělám to taky jak Kate02 a i to ovoce přidám podle chuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
26.10.11 08:54
3HE píše:
katulka.k píše:
3HE píše:
A jaký hroznový ceukr - třeba glukopur :-) napiš výrobce, prosím :-)

Tak výrobce ti neřeknu, už od toho nemám krabičku. Ale přesně tak, třeba glukopur. Ale ten bych dávala jen, pokud ho dáváš třeba jednou týdně. Pravidelně bych ho dítěti asi nedávala. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.10.11 09:10

Díky všem, a vajkém poměru dáváte tvaroh a smetanu? A jak dlouho to vydrží v lednici - tila bych max. dva dny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.10.11 09:11
3HE píše:
Díky všem, a vajkém poměru dáváte tvaroh a smetanu? A jak dlouho to vydrží v lednici - tila bych max. dva dny…

pardon - tipla :mrgreen: vloudilo se mi tam nějaké cizí slovo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2340
26.10.11 09:19

tak u mých známých a příbuzných i u nás doma (ale zatím jsme jen dva) se ovědčila jednoduchá věc - zakysaná smetana ( kdo jakou chce, může být lehká i krémová) a přimíchat do toho buď kakao, nebo cukr (vanilkový, klasickký, třtinový - prostě jaký chcete), nebo případně marmeládu (nejlepší je domácí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.10.11 10:54
3HE píše:
Díky všem, a vajkém poměru dáváte tvaroh a smetanu? A jak dlouho to vydrží v lednici - tila bych max. dva dny…

od oka, aby to bylo dobrý :oops: záleží taky na tom, jakej tvaroh koupíš v tom tučným většinou už smetana přidaná je, tak jí není potřeba pak tolik :-) a jak dlouho to vydrží nevím, u nás tak 30 minut :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
26.10.11 11:03
christy píše:
Já dělám domácí termix :-)
Uvařím jakýkoliv puding a přimíchám tvaroh a vyšlehám,když dělám kakaový přidám lžičku kakaa,když vanilkový tak někdy vanilkový cukr,ale nemusí být..Pak přidám banán a je to velká dobrota :palec: :palec:

já dělám úplně stejně, ale říkáme tomu jogurt :lol: :lol: :lol: ikdyž s jogurtem to nemá nic společného. Zatím ho dělám pro velké holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.11.11 15:54

Holky jakou používáte smetanu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
14.11.11 09:45