Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
nějak se pořád s manželem nemůžem dohodnout na jménu pro naše mimčo. Máme dost kandidátů a často je měníme ![]()
Teď zrovna Jáchyma a Kryštofa. Oběma se obě líbí, ale jak jim říkat jinými zbůsoby?
Jáchym: napadlo nás pouze zdrobněle Jáchymek
Kryštof: to samé, pouze Kryštůfek
Jak jim jinak ještě říkat????? ![]()
Díky ![]()
Známá má Kryštofa a říká mu Štofi, Štofíčku, Štofane, Tofíku, Tofi, Kryští a tak. A taky brambůrko, sluníčko a ňafíku ![]()
Obě ta jména jsou moc hezká.
Ahoj!
znám Jáchyma, kterému se říká Jáša nebo Jášinek a Kryštofa, kterému se říká Kyšíku nebo Štefko. Napsaný to vypadá to strašně, ale v reálu to zní celkem roztomile.
A.
Kami, jsou to docela neobvykly jmena, tak to budou asi i neobvykle zkraceniny a asi jich nebude moc. Krystof je hezke jmeno. Jedine co jsem tak trochu ve zkracenince slysela bylo Kryši. Jinak netusim.
To jsou krásný jména, můj muž by řekl, že to jsme přesně my, ženské - na všechno potřebujeme zdrobnělinu
.
Nechala bych ty zdrobněliny co máte a na něco dalšího určitě přijdete na „první pohled“. ![]()
kamčo - že by? ![]()
v moudré knize jak se bude jmenovat vaše dítě (jsem jí podědila po mé předchůdkyni v práci a zůstala mi
)
se píše jen Jáchymek, Jáša, Jachoušek- tedy nic moc, znamená bohem vyvýšen,
a Kryštof alias nositel Krista - Kryša, Kryšek, Kryštofek, Tofi - možná Tofíku, ostatní verze co mi padají na mysl se mi moc nelíbí
takže si musíte ty obměny vymyslet ![]()
Kathula píše:
Kami, jsou to docela neobvykly jmena
Myslím, že nemáš tak úplně pravdu
. Obliba těchto jmen v poslední době roste (ostatně skoro všech, jejichž nositele jsem dřív neznala ani v jednom exempláři).
Jáchymka máme v rodiě, takže Jášo, Jaško, Jáchulo.
Tak z vámi nabízených jedině Jáša a Kryštofek a Kryšek
Na ostatní jsme přišli taky, ale neznějí nám moc hezky. Prostě jsme náročný ![]()
Kryša nám přijde jako krysa a Tofi jako bonbony tofo
![]()
Všem díky, třeba ještě někdo na něco přijde ![]()
Lentilko, to by šlo ![]()
U Kryštofa ještě máme Kristoforum Rozruch, z filmu s Burianem
![]()
Borisko, a jooooo ![]()
Tofi jako Sagvan? Tak až bude v pubertě, tak si Sagiho budou pamatovat jenom důchodci
Teda skoro. Dnešní puberťáci tuhle éru mají na úrovni černobílýho filmu ![]()
my řikali Kryštofovi Repíku - (od Reprobus) - znalci příběhu o Kryštofovi pochopí )
![]()
Len-til-kah píše:Kathula píše:Myslím, že nemáš tak úplně pravdu
Kami, jsou to docela neobvykly jmena. Obliba těchto jmen v poslední době roste (ostatně skoro všech, jejichž nositele jsem dřív neznala ani v jednom exempláři).
No praveze roste mozna v posledni dobe. Kdyz jsem mela vybrane nase jmeno Samuel (vlastne to jmeno bylo vybrane uz pred tehu), tak taky nebylo tak obvykle, a ted se s nim v Cesku roztrhl pytel. U nas je docela neobvykle. A tak je to asi i se jmenama od Kamis, Krystof se tady pouziva v podobne verzi, ale Jachyma jsem teda neslysela. Tady vubec ne a v Cesku teda taky zadneho neznam.
Ale je pravda, ze vzdycky nejake jmena vyleti, pak se rok dva pouzivaji a vystridaji je zase jine neobvykle. ![]()
harpyje píše:
my řikali Kryštofovi Repíku - (od Reprobus) - znalci příběhu o Kryštofovi pochopí )![]()
Harpyjušo, Ty umíš postrašit
.
Kathulo - Samuelů znám několik. Ale skoro mi to přijde jako zákon schválnosti, protože osobně jsem měla velmi přísná kritéria, vybírala jsem s velkým ohledem na statistiky, a přijde mi, že potkáváme dokonce víc Mikulášů než Štěpánů, ač Mikuláš byl někde kolem 40. místa
. Jinak ale ve školce se neopakuje snad žádné jméno a v diskusích, kam lezu, se nám ta jména taky vesměs různí.
Jinak mi se Kryštof líbí moc a s Jáchymem mám beztak utrum
.