Jáchym a Kryštof

24016
8.10.09 20:22

Jáchym a Kryštof

Ahoj všem,
nějak se pořád s manželem nemůžem dohodnout na jménu pro naše mimčo. Máme dost kandidátů a často je měníme :oops:

Teď zrovna Jáchyma a Kryštofa. Oběma se obě líbí, ale jak jim říkat jinými zbůsoby?

Jáchym: napadlo nás pouze zdrobněle Jáchymek
Kryštof: to samé, pouze Kryštůfek

Jak jim jinak ještě říkat????? :nevim:

Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23505
8.10.09 20:25

Známá má Kryštofa a říká mu Štofi, Štofíčku, Štofane, Tofíku, Tofi, Kryští a tak. A taky brambůrko, sluníčko a ňafíku :wink:

Obě ta jména jsou moc hezká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
8.10.09 20:26

Ahoj!

znám Jáchyma, kterému se říká Jáša nebo Jášinek a Kryštofa, kterému se říká Kyšíku nebo Štefko. Napsaný to vypadá to strašně, ale v reálu to zní celkem roztomile.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
8.10.09 20:27

Jáša, Jáchymek, Jašíček, Jachoušek

Kryšťa, Kryštofek, Tofík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
8.10.09 20:28

Kami, jsou to docela neobvykly jmena, tak to budou asi i neobvykle zkraceniny a asi jich nebude moc. Krystof je hezke jmeno. Jedine co jsem tak trochu ve zkracenince slysela bylo Kryši. Jinak netusim.

• Citovat
  • Upravit
10480

To jsou krásný jména, můj muž by řekl, že to jsme přesně my, ženské - na všechno potřebujeme zdrobnělinu :lol:.

Nechala bych ty zdrobněliny co máte a na něco dalšího určitě přijdete na „první pohled“. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332

kamčo - že by? :lol:
v moudré knize jak se bude jmenovat vaše dítě (jsem jí podědila po mé předchůdkyni v práci a zůstala mi :wink: )

se píše jen Jáchymek, Jáša, Jachoušek- tedy nic moc, znamená bohem vyvýšen,

a Kryštof alias nositel Krista - Kryša, Kryšek, Kryštofek, Tofi - možná Tofíku, ostatní verze co mi padají na mysl se mi moc nelíbí

takže si musíte ty obměny vymyslet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
8.10.09 20:31
Kathula píše:
Kami, jsou to docela neobvykly jmena

Myslím, že nemáš tak úplně pravdu :wink: . Obliba těchto jmen v poslední době roste (ostatně skoro všech, jejichž nositele jsem dřív neznala ani v jednom exempláři).
Jáchymka máme v rodiě, takže Jášo, Jaško, Jáchulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.10.09 20:33

Tak z vámi nabízených jedině Jáša a Kryštofek a Kryšek :D Na ostatní jsme přišli taky, ale neznějí nám moc hezky. Prostě jsme náročný :roll:

Kryša nám přijde jako krysa a Tofi jako bonbony tofo :oops: :oops: :oops:

Všem díky, třeba ještě někdo na něco přijde :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.10.09 20:35

Kami - mi přijde tofi jako sagvan :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.10.09 20:35

Lentilko, to by šlo :D

U Kryštofa ještě máme Kristoforum Rozruch, z filmu s Burianem :lol: :lol: :lol:

Borisko, a jooooo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
8.10.09 20:37

Tofi jako Sagvan? Tak až bude v pubertě, tak si Sagiho budou pamatovat jenom důchodci :lol: :lol: :lol: Teda skoro. Dnešní puberťáci tuhle éru mají na úrovni černobílýho filmu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
8.10.09 20:38

my řikali Kryštofovi Repíku - (od Reprobus) - znalci příběhu o Kryštofovi pochopí ) :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
8.10.09 20:41
Len-til-kah píše:
Kathula píše:
Kami, jsou to docela neobvykly jmena
Myslím, že nemáš tak úplně pravdu :wink: . Obliba těchto jmen v poslední době roste (ostatně skoro všech, jejichž nositele jsem dřív neznala ani v jednom exempláři).

No praveze roste mozna v posledni dobe. Kdyz jsem mela vybrane nase jmeno Samuel (vlastne to jmeno bylo vybrane uz pred tehu), tak taky nebylo tak obvykle, a ted se s nim v Cesku roztrhl pytel. U nas je docela neobvykle. A tak je to asi i se jmenama od Kamis, Krystof se tady pouziva v podobne verzi, ale Jachyma jsem teda neslysela. Tady vubec ne a v Cesku teda taky zadneho neznam.
Ale je pravda, ze vzdycky nejake jmena vyleti, pak se rok dva pouzivaji a vystridaji je zase jine neobvykle. :wink:

• Citovat
  • Upravit
14015
8.10.09 20:45
harpyje píše:
my řikali Kryštofovi Repíku - (od Reprobus) - znalci příběhu o Kryštofovi pochopí ) :lol: :roll:

Harpyjušo, Ty umíš postrašit :twisted: .

Kathulo - Samuelů znám několik. Ale skoro mi to přijde jako zákon schválnosti, protože osobně jsem měla velmi přísná kritéria, vybírala jsem s velkým ohledem na statistiky, a přijde mi, že potkáváme dokonce víc Mikulášů než Štěpánů, ač Mikuláš byl někde kolem 40. místa :roll: . Jinak ale ve školce se neopakuje snad žádné jméno a v diskusích, kam lezu, se nám ta jména taky vesměs různí.
Jinak mi se Kryštof líbí moc a s Jáchymem mám beztak utrum :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí