Jadérka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7257
7.9.10 15:21

jadérka

bude nám 6m a stále máme při kontrolách kyčlí aplasii jader. Prý maj mimi čas do 9m. Ale já se bojim že ani v tý době je mít nebude. Máte tu taky někdo takový problém a jak se pak řešil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
672
7.9.10 15:51

A nosíte peřinku nebo co máš napsáno v tom papíře, je tam většinou třeba I.a.nebo I.b.Jinak když jsem pracovala na ortopedii, tak většinou to tam ty děti měli všechny už v těch 9měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
7.9.10 16:18

Ahojky,
my jsme na „kyčle“ jak se lidově říká, chodili do minulého čtvrtka a to je nám 10,5 měsíce( viz. metřík)Pořád nebylo vidět jedno jadérko, dr. doporučoval na noc plenu navíc. Ani neříkal naširoko.
Ale já jsem synovi dávala na noc dvě látkové pleny (na jednu papírovou )a naširoko. Pravdou však je, že náš malý se narodil předčasně o 7 týdnů dříve. Proto se nám tento problém takhle vlekl. Jinak mi doktor říkal, že se to do roka neřeší.
Ale co se děje potom, to tedy nevím.
Tak ať se to rychle srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
7.9.10 16:23

Tak měla jsem něco podobného,ale nám stačilo široké balení do 7 měsíců.Ale kamarádky dcera ta musela nosit peřinku až do 9 měsíce,ale pak bylo vše v pořádku.Neboj jadérko se určitě vyvine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
7.9.10 17:23

Široké balení na vývoj jadýrek nemá vůbec žádný vliv. A u každého miminka je to různé. U dcer se objevily mezi 8 a 9 měsícem, syn je měl už ve 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10773
7.9.10 17:39

Peřinka se dává při dysplazii kyčlí, jinak na vytvoření jadérek nemá vliv.

Jinak i naše ortopedka doporučuje u absence jadérek dávat široké balení na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.10 17:47

Také jsme měli problémy s jadérky a náš ortoped my doporučil peřinku.V 10měsících už bylo vše v pohodě.Držím palce a neboj

• Citovat
  • Upravit
25324
7.9.10 17:50

Ahoj,na kontrolu jadýrek jsme chodili do 10-tého měsíce,a nebyli jsme sami.Jedno jadýrko se nám ne a ne udělat.Chvilku jsme začali znovu dávat na noc široké balení,ale někde jsem četla,že to na vytvoření jadérek nemá vliv :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.9.10 19:20

ptám se jak blb,ale co myslíte tím širokym balenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.10 19:32

Tobě to doktor nevysvětlil.Já tedy dávala papírovou a na to jsem dávala 3 plínky látkové,ale na široko,ne na délku a to jsem pak ještě dávala do takových spaciálních kalhotek,které to držely.Musí mít ty nožičky prostě hodně od sebe,aby se dobře vyvinuly ty kyčle.

• Citovat
  • Upravit
7257
7.9.10 19:49

doktor nám na to nic nedoporučil. Jenom řek že má do 9m čas. Když jsem se před chvilkou mrkla na odborné články na netu tak na aplasii jadérek se nic nedává.tak já nevim asi co kraj a doktor to jiná léčba. Už jsem z toho jalová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
7.9.10 19:52

Takže vy máte teda kyčle dobré,jen nemáte ty jadérka jo?A že máš dávat široké balení ti taky neřekl?No tak potom bych to asi nedávala,pokud ti to vyloženě neřekl.ono asi fakt co doktor,to názor,já jsem teda široké balení dávat musela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
7.9.10 19:59

kyčle máme naprosto ok jen nemá ty jadýrka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
7.9.10 19:59

Tak nevím, my máme nevyvinutá jadérka, malé jsou dva měsíce a široké balení musíme dávat skoro od porodnice, kdy jsme byli na první kontrole kyčlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
7.9.10 20:01

No tak pokud máte kyčle ok,a na ty jadérka ti už neřekl dávat široké balení,tak nedávej,oni se určitě vyvinou neboj.já to dávala hlavně kvůli kyčlím,a ty jadérka se pak taky vyvinuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí