Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, vašikoj jsou 3 tydny a porad mame převracenej den a noc… skoro celej den prospinka a v noci je vzhuru treba 4 hodinky v kuse.. a kdyz se mu nevenuji tak proste place. nevim jak ho mam pres den zabavit tak aby byl vzhuru a spinkal v noci.. meli jste nektera taky takovej problem? jak jste ho resili?
ja jsem kvuli tomu porad nevyspana protoze pres den neusnu ![]()
Myslim, ze unavit je jeste horsi, protoze pretazeny mimino rve a nespi.
Podle me je dite minimalne prvni 3m hajeny, chod domacnosti by se v teto dobe mel podridit diteti. Ony si to pak sami pretoci tak, jak to ma byt.
chapu, ze je to problem, kdyz clovek pada na hubu, ale zkus usnout, ja usinala pri kojeni, jakmile se pricucnul, tak se mi zacali klizit oci a chrupali jsme spolu.
Přesně tak, minimálně ty tři měsíce bych mu nechala ten jeho režim, on se stejně časem upraví. Matýsek ten přes den spinkal tak 1-2 hodiny a vyžadoval kojení co dvě hodiny, takže jsem kojila každou sudou hodinu celý den a celou noc. Padala jsem taky na hubu, takže jsme se domluvili s manželem že jeden den o víkendu jsem odstříkala mlíko a v noci ho krmil on a já spala v jiné místnosti, abych se trošku dospala a nabrala energii na další týden. Kolikrát se mi stalo, že jsem usnula s ním v posteli a nevěděla jestli ještě kojím nebo už zase. Držím palečky, ten začátek s miminkem je bohužel hodně náročný.
Ono to chce čas, aby si mimi režim převrátilo. U nás to trvalo 5 týdnu a od té doby mi malá spí od 19 - 5hod, nakojím a pak spí ještě do 8. Neboj brzy bude líp, spí s malým přes den ať nabereš síly. Držím palce, ať se to brzy upraví.