Jáhlová kaše
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jáhlová kaše
holky,mám tu balíček bio jahel,chci malému udělat kaši,ale nevím jak. vaří se v mléce /používáme UM/nebo ve vodě.poraďte prosím. a odkdy jste ji dávali? malému bude šest měsíců,už jí zeleninové příkrmy a kašičky os sunarku nebo od hami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dej jáhly do hrnce a 2× je spař horkou vodou (zalít chvilku počkat, vylít). Pak je znovu zalej a dej je vařit. Až změknou a pak to raději pomixuj, přikápni trochu olivového oleje, můžeš přidat i nějaké ovoce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je fakt důležité to dobře propláchnout a spařit, aby kaše nebyla nahořklá! Jinak vaříme podobně, mám už starší děti, tak tam dáváme třeba med, strouhané ořechy…
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tinuvien: takže se to vaří bez mléka? ani se tam nepřidává? a kolik tak těch jahel? ptám se jak debil, ale fakt nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smallfish,
v um to rozhodně nevař, to tam přidej když tak pak.Dá se vařit ve vodě.
A kolik neporadím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, zkoušela jste některá dát jáhlovou kaši jako první příkrm? Resp. jestli jste někdo při zavádění kaší použil nejdřív jáhly a až pak rýži? Rýžovou kaši jsem nemohla sehnat (bez cukru, nemléčnou, aromat) a koupila Alknaturu jáhlovou, je také od 4+, ale často se doporučuje rýžová..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nestle dela ryzovou krupicku, a ta je neslazena, bez aromat. Ja ji kupuju a malemu chutna.
Jinak je sileny, jak Hami kase a Sunarka jsou sladke. Je to dost i na me.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, nemléčnou rýžovou krupici dělá snad kdekdo, Hami, Nutrilon, Nestlé… Jinak jáhlovou začít jde, možná je to i lepší jak ta rejže, protože sama o sobě je kaše ucpávací, rýžová dokáže mimino během jednoho dne spolehlivě zabetonovat tak, že začne kadit kozí bobky a může ho to pěkně bolet ![]()
Takže s kašemi opatrně, začínat pozvolna a pokud nedáváš, tak přidat nějakého laktobacila, aby se předešlo betonáži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys no, možná jsem měla špatnou ruku, ale ve většině byl přidaný nějáký cukr, aroma, nebo byly už mléčné - já chci nemléčnou, abych jí mohla dát do UM na které je zvyklý. Dávám BioGaia, hodně trpěl na prdíky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jowana no však, všechny vyjmenované značky dělají neméčné kaše
Byla jsi v DM? Tam mají tu rýžovou krupičku 100% od Nestlé, ve žlutém lesklém pytlíku, stojí do 30,–, mají tam i kukuřičnou.
V lékárně většinou mají alespoň jednu nemléčnou rýžovku bez čehokoliv jiného, dá se při průjmech použít i jako rýžový odvar, když se změní poměr ředění a dá se do vody kaše jen trochu.
Jáhlovou si samozřejmě člověk může udělat sám, jinak ji dělá například tuším babylove (dm značka), nebo možná i alnatura, ale tam si nejsem jistá
Zrovna od té babylove tu mám nemléčnou třízrnou (to už je teda s lepkem) a ve složení je jen celozrnná ovesná, špaldová a ječmená mouka a vitamín B1, takže si myslím, že i ta jejich jáhlovka bude určitě „čistá“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys jojo, byla a koupila tam tu Alnaturu. Příště tam budu muset teda koukat líp
ale asi jí zkusím-tu jáhlovou, přece jen rýže kolikrát staví, tak aby neměl zácpu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já dávala oběma dětem jako první kaši tu jáhlovou z DM. dělá jí jak Alnatura, tak Babylove. je na tom veliký nápis HIRSE
je fakt bezmléčná, takže jsem jí zalévala UM, na který byly zvyklý.
pak jsem koupila tu třízrnnou, když měly průjem, dávala jsem rýžovou bezmléčnou od Nestle, jak píše Gladys.
a teprve nedávno jsem začala kupovat mléčnou od Babylove, normální krupicovou s vanilkou, teda bio.
a nechystám se kupovat jinou kaši, dokud mi tuhle bude jíst. přidávám jí do ní i lžíci té jáhlové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky, obnovuji tema. predem se omlouvam za chybejici diakritiku, ale pisu z mob..a ted k tomu s cim bych potrebovala poradit..chci dat svemu 5,5mesicnimu synovi jako prvni prikrm jahlovou nemlecnou kasi..v noci se zacal hodne budit a pokazde by chtel prso, tak bych prave rada zkusila, co udela jahlova kase
ale nevim kolik by ji mel dostat? chtela bych ho pak uspat jeste u prsa..mam predstavu, ze pred koupanim dostane par lzicek, vykoupu a dam prso
?ale bojim, ze treba zabetonuju..jak jste to delaly vy s prvni kasickou? dekuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ji dávala po koupání(taky zhruba od toho 5,5 měsíce), cca 120ml (co snědl, to snědl) a pak jsem dokojila. Nikdy nebyl problém. Dělala jsem to tak s různýma obilnýma kašema až do roka, kdy jsem je začala dělat s normálním kravským mlíkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit