odmita prikrmy

74
16.5.07 12:15

odmita prikrmy

AHojky,
chtela jsem se zeptat, jak to u vas probihalo s prikrmy. Muj prvni syn jedl od ctyr mesicu skoro vse, nebylo nic, co by mu nechutnalo. Jedl i sklenicky i varene. Ale muj druhy syn je pravy opak. Je uz od zacatku na umele vyzive a trpi na nedostatek zeleza. Proto mi doktorka uz od ctvrteho mesice doporucila prikrmovat. Zkousim to uz tri mesice, ale porad neuspesne. Nyni je mu uz sedm mesicu a zvladne maximalne v poledne pulku masovo- zeleninove sklenicky a to s velkym krikem. Ani mi neprijde, ze by mu to nechutnalo, ale spise nema trpelivost sedet a soustredit se na jidlo. Po peti lzickach se zacne vztekat a ja potit..... S ovocem je to stejne a i s kasemi. V noci se mi budi tak 1 az 2× na mleko,vsechno vzdy vypije, takze ma hlad. I po pulce sklenicky pak jeste vypije trochu mleka. Mam zase treba dva tydny jen davat mleko a pak to zkusit znovu, nebo ho proste nutit? Je mi ho pak lito, kdyz mu to rvu do pusinky a on jeci. Dekuji za vase nazory a zkusenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1685
16.5.07 12:32

ahoj tak zkus něco do ruky, třeba kus vařené brambory nebo mrkev,mají i sušenky od 6. měsíce(obsahují Fe). Kamarádka dávala svojí holčičce(nejedlíkovi) místo mléka řídké kaše(nestlé, hami) přes dudlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.5.07 12:33

Ahoj Nole,
moc ti neporadím, jen můžu říct, že jsme na tom úplně stejně.Pouze s tím rozdílem, že naší malé už bude zítra rok a já stále kojím.S příkrmy jsem začala kolem 6 měsíců a za půl roku si na to ještě nezvykla.Každé jídlo je boj - malá řve, jak kdybychom jí mučili a já jsem zpocená a vynervovaná.Vůbec nevím proč.Jsou dny, kdy pouze kojím, protože přes veškerou snahu do ní nic nedostanu.Když to zkouším násilím, tak to stejně vyzvrací.Naštěstí mám asi dost výživné mléko, protože není nijak podvyživená, i když patří k těm hubenějším dítkům.Problém je, že bych chtěla už pomalu přestávat kojit, ale nevím, jak by to potom bylo.Ke vší smůle malá nechce ani nic pít (ovšem kromě kojení).To mě připadá ještě horší.Zvláště teď na počátku léta.Pokud přijdeš na nějaký fígl, tak mě, prosím, informuj.Jinak přeju pevné nervy.EVropanka

• Citovat
  • Upravit
136
16.5.07 13:03

Ahoj, můj syn na tom byl stejně, od narození umělá strava a pak od 4. měsíce příkrmy, lžičkou to šlo s velkým pláčem a ještě trošku, tak sem mu všechno dávala do lahvičky, ty kupovaný skleničky jsem vždycky trošku rozředila vodou a když tam byly kousky, tak sem to ještě přemixovala, aby se tím nezadusil. A vždycky před lahvičkou s ředěným přikrmem jsem mu dala tak 2-3 lžičky a pak zbytek v té lahvičce. To nám vydrželo od víc jak půl roku (sice je to pracný, ale doktor proti tomu nic nenamítal, hlavně, že malej dostával co měl) no a postupně jsem zvyšovalal počet lžiček a dostával míň v lahvičče, a teď mu bude ve čtvrtek rok a už skoro měsíc jíme normální lžičkou. Tak to možná taky zkuste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
16.5.07 13:28

dcera mi nechtela jist domaci, tak jsem ji kupovala sklenicky a postupne jsem je redila domacim jidlem, syn byl s jidlem v pohode. Co se tyce uplneho odmitani, tak znam nekolik pripadu ze sveho okoli. Jedna mamka odstrikavala malymu do kaydeho jidla matersky mliko, pak to jedl. JIna mamka zase zjistila, ze jedine co jejimu diteti chutna je jogurt (samozrejme bily), tak mu do vseho davala jogurt. Jinak story s mixovanim a davanim pres dudlik flaskou je taky osvedcena. Uvidis, co zabere u vas, treba to bude uplne neco jineho, je treba vytrvat a zkouset. Moc bych ale nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.5.07 13:28

Ahoj přesunula jsem diskusi do začínáme s příkrmy
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
16.5.07 15:32

Já tedy vím, že je to nevýchovné, ale já Andulku u jídla musím vždy něčím zabavovat, buď vlastním nádobí , lžičkou, nebo tak někdy i knížkou. Sice mi to dost vadí, ale je klid. A já mám zkušenost, že když jsem ji zase jen kojila bylo to zase od začátku. Dostala jen pár lžiček co snědla a kojila jsem jí až tak za hodinu. Teď už je to skoro v poho, teda až na to hraní… A taky mi pomáhalo počíta, aspoň do 100, jinak bych jí to jídlo musela vylít na hlavu!!!! Majka :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
19.7.07 14:32

Ahoj,
tak ja mam doma to same, prikrmujeme uz mesic a pul a Honzik zeleninu vubec nechce. Kdyz jsme zacinali, tak nas mile prekvapil, bastil dobre, ale pak jsme byli na ockovani, malej mel teplopy a prestal prikrmy jist. Ovoce ke svace sni uplne v pohode, uz ani dokojovat nemusim, ale zeleninu nechce. Sni, tak 5 lzicek, zacne se vztekat a ja do nej uz nic nedostanu, tak ho nakojim. Uz nevim co s nim, rada bych, kdyby se naucil jist zeleninu, ale nevim jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
19.7.07 21:16

No a zkusit ho nenakojit? Nám se osvědilo oddělit kojo a příkrmy co nejdříve od jejich zavedení…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
23.7.07 13:09

Honzik je zavislak na prsu, takze si nedokazu predatavit ho nekojit, ale uz se to zlepsilo, zacala jsem mu davat do prikrmu ovoce a basti to, dneska mel ryzi s jablickem a mrkvi a moc mu to chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí