Testovací čárka na ovulačním testu

909
1.9.11 15:41

Jak

Ahoj holky, prosím napište zkušenosti, jak se vyznáte v ovu testech? Já jsem dneska 16 DC,, testovací čárka stále není tak silná, jako ta druhá, ale silná je dost. Mám strach, ať to neprošvihnu. Do teď jsem si to jen počítala na 15. den, což bylo asi zbytečné. Nevím. Jak až stejné ty čárky musí být, aby to bylo pozitivní? A znamená to opravdu, že posléze by k tomu mělo dojít až za 24 hodin? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16939
1.9.11 15:45

čárka musí být stejně silná nebo i silnější než ta kontrolní.Duch je u ovu testu považován za negativní.Já jsem třeba 19Dc a čekám na ovu.Ale já mám dlouhé cykly,takže jí čekám tak o víkendu.Dušíky mám třeba celý zbytek cyklu,což máme většina. Vše je psané na letáku u testů.Jinak přeji ať brzy přijde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.9.11 15:47

Ahoj Monco, když čárka na ovu testu sílí, nejspíš k ovulaci brzo dojde. Doporučuju udělat ještě jeden dneska před 20.00 hod, třeba už bude čárka silnější. Jinak pozitivní ovu test je až v případě, že je ta testovací čárka stejně silná nebo silnější jinak je bohužel negativní. Ale často se stává, že tu „silnější“ variantu čárky propásneš. Proto si dneska udělej ještě jeden, třeba už bude silnější :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228

A až bude pozitivní tak za 24-48 hod dojde k ovu, tak šup na :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939

nejlepší je se snažit :hug: tak obden,tak to praktikuju taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.9.11 15:49

A taky je dobrý si včetně ovu testu měřit ještě BT. Ovu test tě upozorní, že ovu bude a BT ti řekne, že ovulace fakt proběhla. Je to věda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.9.11 15:52

Jojo, my ze začátku taky obden, ale nějak nám dochází síly, tak kolem ovu a pak pauza :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.9.11 15:53

Ahoj Mony, neni pravda, že čárka musí být stejně silná pro pozitivitu! Každá jsme jiná a tudíž i jinak fungujou ovu testy, tak jako těhu testy, některým se ukáže silná čárka v 4 dny před očekávanou ms, některý ani 2 týdny po meškání.

Poradim ti tohle: dělej si test denně ve stejnou dobu klidně celý cyklus, pak porovnej testy a vezmi tu nejsilnější, to je u tebe pozitivní ovu test. U mě byl pozitivní když čárka byla světlejší než kontrolní a to o celou polovinu! Jinak se za pozitivní bere stejně silná a nebo silnější než kontrolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.9.11 15:56

No však. Právě proto je lepší si udělat v případě silnější čárky třeba 2 testy denně, aby jsi tu silnou zachytila. LH totiž klesá velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
1.9.11 16:01

Kočky!!!

Já a ovu testy… peněz mě to stálo ani nechci počítat kolik a nikdy nic… nikdy jsem neměla tu druhou čárku stejně silnou jako tu testovací!!! Braly mě nervy!!! Koupila jsem si teploměr a myslela jsem si, že budu mít jasno!!! Gynekoložka mi poradila, ať se moc nestresuju a začínám testovat tak 10 den, jak OVU testy tak měření… vysledek nikdy nebyl!!! Tak jsem k ní začala chodit na folikulometrii a Ovu je den 7 … 2 dny po MS!!!!

a nakonec to bylo zadarmo!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
1.9.11 16:04

Scharlota: Tak aspoň, že se na to přišlo!! Takže ovu testy vlastně nelhaly. Byly negativní, protože ovu byla tak brzo. Taky mám kamarádku, co měla ovulku tak brzo, bere teď nějaké hormony, aby se ovulka posunula. Přeju brzo // na TT!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
1.9.11 16:33

No děkuji za zkušenosti, já si teda myslím, že testovat 2× denně zas ee. Jestli to zítra bude slabší, než dneska, tak je jasné, že dneska to bylo pozitivní a tím pádem počkám 24 hod. a jdu na to.

Další věc nechápu, co to jako je 24-48 hodin. Já jsem z toho už nešťastná..chci říct, pokud za 24, nebo třeba až za 48, tak já se třeba rozhodnu za 24 a ono to ještě nebude, druhý den to nevyjde, takže jsem ovu promeškala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
1.9.11 16:46

Neboj!!! Spermijky žijí v OVU hlenu i 5 dní… pokud chceš otěhotnět počítej se 2dny a je to!!! Klidně na to hupni dneska a pozítří!!!

Věř mi… já jsem schopná otěhotnět 4× za rok a to mám i pauzu od revize a čekání na výsledky apod!!! Jen mi nejde nějak to udržet!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
1.9.11 16:53

No tak to máš taky príma…
Btw nechápu „počítej se dva dny“ ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7615
1.9.11 18:25

Počítej to tak, že spermijka u tebe přežije 2 dny!!! Ono se uvádí někde i 5 dní… ale pokud chceš otěhotnět je dobré dělat to co druhý den… spermijky u mužíka dozrají a ty v tobě ještě neumřely!!! Někde jsem našla super článek jak otěhotnět… jestli chceš tak ti ho najdu!!! Je fakt dobrej a vtipnej!!! Zítra dopoledne v práci, bych ho pohledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí