Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím ![]()
Zajímalo by mě, jestli už se někdo pouštěl do přebarvení látky na kočáru. Máme po synovi Dorjan černo-modrý, teď čekáme holku, tak kdyby ta modrá šla nějak třeba přestříkat barvou na textil, bylo by to fajn
jasně že přežiju, když bude dcera jezdit v modrém kočárku, ale kdyby byla možnost, proč to nevyzkoušet. Jen bych nerada zničila celý kočár, mám strach, že by s tím mohly být problémy třeba při dešti apod.
Tak budu ráda za každou cennou radu, případně i návod, jak na to;) díky.
To bych spise nez prebarvila, jen,,zholcicila" pridala kyticky, motylky.. ![]()
@křížojc já si myslím, že nemáš šanci… neobarvíš tmavou latku na holcicí, leda ze by byl sv. modrý a obarvením na červeno by byl fialovej…ale stejne si nemyslim ze tyhle synteticky textilie pujdou přebarvit… a nastříkat…no nevim nevim… a co zkusit s nekým výmenu?
Ahoj zkusila vych kousek jen v oblasti bnitrniho lemu u hluboke korbycky, a barvi bych se asi poptala v galanterce jinak pocitej stim ze budes potrebovat jeste impregnaci protoze novou barvou tu puvodni impregnaci stahnes, teda kocarek sem neprebarvovala ale audorove zimni boty takze trozku podobne ale zalezi jaky je material na venkovni strane kazdej vyzaduje neco jinyho ![]()
Já myslím, že takhle po domácku nebude na syntetice držet nic ![]()
@alsem díky za tip, popřemýšlím ![]()
@Efsheny mě právě taky napadlo přebarvit tu modrou třeba červenou, otázka je, jaká by byla ta výsledná fialová…ještě jsem našla na MMB jednu paní, co vyloženě přešívá kočárky, ale nechce se mi za to dávat takový peníze
na výměnu asi nemám odvahu, to by musel být někdo známý, abych si nepohoršila třeba nějakou skrytou vadou.
@demetritis no právě, ta impregnace…aby pak holka nebyla jak vodník ![]()
@archienka1 já si to myslím taky, spíš jsem myslela, že má třeba někdo osobní zkušenost, ale jak by řekl manžel, takový blbosti řeším jen já ![]()
@křížojc staci ti kvalitni impregnace ve spreji coje na desniky a na botym zhruba 2 az 3 vrstvicky rovnomerne, a u toho prebarvovani predtim se impregnace musis zbavit takze nejlepre trochu jarove vody do rozprasovace ![]()
My se ve škole učili, že polyesterové látky se většinou barví jako hmota, ze které se pak dělají,,nitě". Jinak jde obarvit hodně špatně.
Jeste me napadla jedna vec ale to bys musela promisled a vizkouset na malem kousicku sloby pouzit savo tym bys dostala cerno zluty ale musela bys nanaset houbyckou a pak hadrikem ze studenou vodou zetrit a pak jeste samponem omyt a by mimco nemelo alergii a nechat vicichnou a na impregnovat
Nedelala bych to, vysledek bude vypadat dost hnusne a netrefis to stejnomerne. Bude to vypadat vzdy jako samo domo a to je horsi jak holka v modre.
@křížojc Na mimibazaru si najdi ženské, které šijí potahy na kočár - jsou to povětšinou profi švadleny, používají ty látky, ze kterých se kočáry šijí - a podle mě ti to dokáží přešít, pokud máš tyto potahy snímatelné „já mám oba kočáry zcela odnímatelné, ale viděla jsem i kočáry s korbou "napevno“).
@křížojc píše:
@alsem díky za tip, popřemýšlím
@Efsheny mě právě taky napadlo přebarvit tu modrou třeba červenou, otázka je, jaká by byla ta výsledná fialová…ještě jsem našla na MMB jednu paní, co vyloženě přešívá kočárky, ale nechce se mi za to dávat takový penízena výměnu asi nemám odvahu, to by musel být někdo známý, abych si nepohoršila třeba nějakou skrytou vadou.
Aha, takže s křížkem po funuse
![]()
No asi na to prdim, taky mám furt strach, že by to mohlo skončit katastrofou ![]()
Pak bych si vyčítala, že jsem si to radši nedala k té paní na přešití…
Ale moc díky za všechny názory a rady, možná na něj nakonec přišiju pár kytek a bude B-) a taky je fakt, že holka v modrém není nic hrozného, jen holt takhle po večerech nemám co dělat, tak vymýšlím kraviny ![]()