Jak aklimatizovat kachny

25
6.9.24 10:10

Jak aklimatizovat kachny

Dobrý den chovám pekingské kachny. Včera jsem si pořídila pižmového kačera jelikož bych chtěla “vyšlechtit” mulardy. Ale kachny na kačera útočí a pižmák se tedy drží daleko od nich.
Jak bych to měla řešit? Mám tomu dat proste jen čas nebo jsou na to nějaké fígle?
Stalo se mi to prvně a jsem z toho mírně překvapená.
Moc děkuji za možné rady ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1147
6.9.24 20:42

Kachny jsem tedy nikdy nechovala, ale když jsem ještě chodila jezdit, měl trenér podobný problém s novou kobylou. Stádo ji moc nechtělo a jiná klisna (Karina) na ni útočila. Tak jednou nechal Karinu samotnou v ohradě a zbytek stáda pustil jinam. Jí se to nelíbilo, že je sama, ale nechal ji vycukat a za půl hodinky k ní pustil tu novou. To se jí sice taky nelíbilo, ale už na ni neútočila, protože to byl jediný společník, co jí zbyl. Pár dní je tak pouštěl a postupně k nim začal pouštět i zbytek stáda, až si to sedlo.
Nevím, jaké máš možnosti, ale jestli na kačera neútočí všechny kachny, dala bych ho zvlášť a pustila k němu ty hodné. Až by si spolu zvykli, tak třeba po jedné připouštět ten útočící zbytek. Záleží ale, jestli na to máš prostory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
6.9.24 22:06

@Mosie no vidíš to mě nenapadlo, asi to tak zkusím udělat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
8.9.24 13:02
@Kamy736 píše: Více