Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co na ten kompost hažete, že po tom jdou kočky a tahají to ven? ![]()
@Cenarius teď mi vytahali sušenky z ovesných vloček.
Pak ale listy z Cibule skořápky.
Jestli tam dáváte kosti a maso nebo něco, k čemu by neměl přijít pes, tak to tam nedávejte. Nebo se dá pořídit kompostér s víkem, např. https://img-cdn. heureka. group/v1/50c55b10-3f39-4ecf-a282-72aaa28a47cd/typy-komposteru. jpg
Na zbytky ze zahrady kočky nechodí, ne?
@brambora80 kosti jsem tam nikdy nedáváme. Občas se tam vyskytne zbytek jidla ale na kompostu je převážně tráva listy skořápky slupky
Spíš bych to tipla na kuny než kočky. Nedávejte tam nic z jídla a máš klid. Stejně to tam nepatří.
Mám velký kompost, kam hazime stepky, trávu.
A pak zavírací komposter, kam hazime to, co žerou psi a kočky (slupky, shnila jablka, skorapky atd.)
@TaLucie píše: Více
@Sarka4187 píše: Více
ale to je kolosální blbost, kočky nic z uvedeného nejí, proč by to vytahovaly ven? to musí dělat jiné zvíře, třeba ta zmíněná kuna nebo ten pes, ale kočky určitě ne,
kočka je masožravec
Kočky na čistý kompost si chodily lehnout neb jim z tama šlo teplo.
@Sarka4187 nic z toho uvedeného psovi nijak neublíží. Pokud to teda není nějaký překřížený polozdechly buldoček nebo čivava.
@Evkad píše: Více
no v zimě to chápu, ale určitě to nebylo letos v létě, kdy je už 3 měsíce v kuse přes 30 stupňů, naše kočky se cpou lehnout si do sklepa,
a určitě neroztahovaly po zahradě skořápky od vajec - to prostě není kočičí chování
@stinga píše: Více
Teplo vyhledávají pořád, ale ne celý den jako v zimě.
@Evkad píše: Více
my máme kočky tři a celé léto vyhledávají chlad, cpou se do sklepa, v noci na balkon a když jsou tam zavřené dveře, tak leží ve sprcháči a ve vaně, nebo aspoň na dlaždičkách v průvanu
@stinga píše: Více
a ten od našich sousedů, co bydlí u nás na chalupě, chodí spát na rozpálenou půdu a leží na slunci na betoně.
Zdravím, jdu za Vámi s prosbou. Mám problém s cizími kočkami, které nám chodí na kompost. Bohužel jsou i schopné nám to po zahradě roztahat a protože na zahradu nám chodí náš pes, tak aby pak neměl problémy.
Já vím, že s tím asi nic moc neudělám, ale chtěla bych vědět zda s tím jste měli taky problém případně jak jste ho řešili.
Díky