Nova kočička k šestiletému kocourovi

1236
4.9.24 17:15

Nova kočička k šestiletému kocourovi

Máme 6leteho kocoura (kastrovany). Je to pohodar, nechá se hladit, občas si s námi i laskavě pohraje (hlavně ho umí rozdivocit nejmladší dcera). Chodí tedy dost ven, ale doma umí použit zachudek, už davno nic nezničil (naposledy asi ve 2 letech).
A teď: nejmladší by chtěla také “svoji”kočičku, protože kocour ještě starsi. Navíc známým se teď narodila moc hezka koťátka (taky taková polo-venkovní). S čím mám počítat, pokud bych ae rozhodla si vzít kotatko. A na co si dávat pozor. Kočky by ideálně měli pelisku a wc v předsíni. Když budeme doma, můžou po celém bytě. Kastrace kocicky je samozřejmostí, jen nevim, jak to je u kočky náročné (rekonvalescence). Dřív jsme kočky nikdy neměli, ale kocour mi prirostl k srdci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
404
4.9.24 17:32

Nemusí si s kocourem sednout. Mám kocoura, co se každé kotě u nás doma pokouší zabít a to tady žije ve smečce. Takže nejdřív opatrně a separovat, a koťe potřebuje pelech, kam se ten kocour nedostane. Já je dávám do krabice, kam vystřihnu otvor, aby se tím protáhlo koťě, ale dospělá kočka ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
4.9.24 18:01

@TaLucie jak píše @Jaňouchová - to nikdy dopředu nejde říct, jak si kocour sedne s novým kotětem - někteří se je pokouší „zabít“ a někteří kocouři se stanou něčím jako kočičí maminka a milují a chrání to kotě - a ještě celá škála možností mezi tím,
může to být dobré, ale taky nemusí,
kastrace kočičky je dražší než kocoura, ale kočky to snášejí velice dobře, většinou druhý den po kastraci ani moc nepoznáš podle chování kočky, že byla na operaci, akorát má delší dobu vyholené bříško,
a rozhodně neberte kotě dřív od kočky-matky než ve dvou měsících, když se odeberou dřív, tak často nemají hygienické návyky- nedokáží chodit na bedýnku a můžou mít i celoživotní poruchu chování kvůli deprivaci v ranném dětství - je to podobné jako u lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
4.9.24 18:08
@stinga píše: Více

Opravím tě, nejdřív ve třech měsících, jinak neproběhne správná socializace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
4.9.24 18:22
@Jaňouchová píše: Více

já vím, že je správné ve 3 měsících, ale to snad nikdo, kromě dobrých chovných stanic nedodržuje - klidně se rozdávají „krásná koťátka do dobrých rukou“ v 6 týdnech, bohužel :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
4.9.24 18:47

@Jaňouchová děkuji za typ s krabici!!!👍
Zkusím to domluvit tak, ze kdyby to bylo opravdu, opravdu zle a kočky si nerozumely, tak ze kotatko vrátím…. Taky bych chtěla aby bylo dost velké. Toho našeho blbecka jsme našli opuštěného a byl hodně malý, ještě měl taková ta modrá koťátkova očka. Ale vychovat jsme ho nějak zvládli. Mám ho opravdu rada - trávil se mnou poslední velmi bolavé tehotenstvi (taková felixoterapie nebo jak se to jsmenuje). Vídám ho často s jinou ciste venkovní kočičkou - kamarádi se spolu. Tak uvidime jestli novou číču přijme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
4.9.24 20:41
@stinga píše: Více

No, to jsou de. bilové. Ale lepší, když jdou koťata v šesti týdnech než by je někdo utopil. Já mívám koťata v dočasce a tam je dávám podle samostatnosti a podle toho kolik si jich kdo bere. Když jdou dvě do jedné rodiny, tak klidně dříve, samostatně nejdřív ve třech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
4.9.24 20:44

@TaLucie ještě existují spreje, kterými obě kočky nastříkáš a ony pak voní stejně, takže na sebe nereagují jako na nepřítele. Pokud ho neseženeš, tak se dá použít jakákoliv lehká voňavka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.9.24 20:58

Nás taky čeká seznámení našeho kocoura s jeho novou kámoškou o které ještě neví. Máme v plánu vzít polštář ze škrabadla, na kterém se náš kocour válí, dát ho do přepravky ve kterém bude cestovat nová kámoška a ještě s ním kočku pořádně protrit. Prostě aby smrděli stejně a snad to vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
4.9.24 22:04

Tak “nasmraďování” me vubec nenapadlo! Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
4.9.24 22:10
@Matt 02 píše: Více

Udělej to naopak. Domluv se s majitelem kotěte, dej mu deku, aby to koťe a kočka na ní pár dní spaly a pak ji dej kocourovi pár dnů před tím, než koťe dovezeš. Není problém, aby si koťe zvyklo na kocoura, ale kocour na kotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
4.9.24 22:17
@Jaňouchová píše: Více

No právě kocour na kočku, proto si myslím, že je dobré, aby kočka měla pachy kocoura, pak jí lépe přijme. My nebudeme mít kotě, ale ségru z vrhu našeho kocoura, chovateli by se jinak vrátila, majitele co jí mají jí už nechtějí, prý má dítě alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.9.24 12:18

Máme kocoura i kočku, nekastrovany. Přinesla jsem domů kotě. První den kotě v kleci pro psa. Kočky kolem něho chodili a cuchali. Druhý den vypusteno. Během týdne si sedli a teď tu vládne kotě a kočky starší ho respektují. Hrají si, mazlí se olizují. Ale kotě tu převzalo dominantní rolí ( což se sama divim) Hrají si normálně. Ale kotě je tu to dominantní. Máme bengalky. Kocour dokonce kotě přijal dřív než kočka. Žádné deky, ocuchavacky nebovoneni pachem koček… Pár rvaček proběhlo, ale to je normální. Musejí si vymezit Hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
5.9.24 14:38

@Newlife jaké jsou ty bengalky? Než jsme našli kocoura, vazne jsem o bengalce uvažovala. Pak ale bylo nelezeno bídné koťátko v křoví a na ušlechtilou číču už nedošlo.
Teď to bude taky záchrana kotete z “nečekaného tehotenstvi”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.9.24 15:49
@TaLucie píše: Více

Povahově úžasné potřebují pevnou ruku a jasná pravidla. Jsou lepší jak psi. K dětem super. A když k nám někdo přijde tak ani neví, že máme kočky. Není to vůbec poznat. Ale co znám lidi z okolí tak ty mají vše od nich zničené a jsou takové víc akční a agresivnější. Je to o výchově. My je vychovali jako by to byl pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný