Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Martinc620 píše: Více
No tak když ho nechcete kastrovat, tak se halt nevyspite. Nedělá to bezdůvodně, volá kočky.
Nekastrovaného kocoura proboha ven nepouštějte, co je to za nápady?
A jasně, že když nechcete kastrovat, tak musíte přežít hormonální projevy s tím spojené, s tím nic neuděláte. Buďte rádi, že vám neznačkuje a neničí byt.
Nechceš kastrovat? Tak to se připrav na hodně hlasitý projevy, značkování, ničení bytu a taky o pokusy o útěk. Doufám, že ten byt je váš…..
Mě by zajímalo, proč nechcete kastrovat. Co k tomu lidi vede, že to odmítají
@Tanado1229 píše: Více
Nejspíš prachy. Anebo přehnaná empatie, která je ale zrovna v tomto případě kontraproduktivní. Ten kocour se víc trápí zavřený mezi stěnama než kdyby ho nechali vykastrovat a trápil by se pár hodin po operaci, než na to zapomene ![]()
@unuděná No já jsem právě pro kastrace u koček, máme dvě a obě kastrované venkovní - drží se u domu, myši loví, mazlí se, tak nechápu, co na tom odmítačům vadí…
@Tanado1229 píše: Více
I my měli vždy kastrované, jak kocoura, tak kočky. Kocour byl krom víkendových výletů na chatu taky domácí, kočka se pak držela u baráku přesně, jak píšeš. Kastrace speciálně ty kocoury velmi zklidní, což je přesně to, co od bytové kočky chceš ![]()
Přesně tak, úplně souhlasím. Nekastrovaný kocour se v bytě trápí. A nechat ho běhat venku je strašně nezodpovědné. Pak jsou útulky a dočasky plné koťat zachráněných v zuboženém stavu. Ach jo…
Jj taky jsem jednoznačně pro kastraci. My teda žádné domácí zvíře nemáme…zatím…ale moji rodiče mají a právě kočky můj taťka odmítá kastrovat…pořád si stojí za tím že kočka má mít koťata…a co když mu ty kočky umřou tak co pak?…všude plno koťat ale on by určitě žádné nesehnal ![]()
Přitom jsou ty kočky naoup divoké, nenechají se pohladit od nikoho jiného než od táty který jim koši jídlo…jsou ve stodole takže ani pořádně nevím kolik jich teď aktuálně maji…mamka je z toho taky nešťastná…už jsem kolikrát říkala že je prostě pochytam odvezu na veterinu a nechám vykastrovat…ale to by máma musela tátu někam vytáhnout aspoň na týden na výlet…
Kocour je nekastrovaný a tudíž deprivovaný. Je nutné vykastrovat. Vždyť to je trápení pro to zvíře - nekastrovaný v bytě. Musí to být i pro vás strašně nekomfortní. Časem začne značkovat, moč zapáchá. Nechápu, proč odkládáte kastraci. Chci věřit tomu, že jste si kocoura nekoupili na kšeft s krytím.
@Vladusxx píše: Více
Na veterině se jde domluvit, že kočku vykastrují tak, že to nebude poznat, mají pro to pochopení. Jen ten odchyt, no. Ideální je sehnat sklopce.
Už nic
Příspěvek upraven 04.09.24 v 15:13