Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jaňouchová já vím..myslela jsem že to dáme teď v létě, ale kroupy naším rozmlátily auto (a skleník, střechu na baráku..) takže prakticky celé léto řešili kolik jim pojišťovna dá a jestli jim vůbec zaplatí opravu auta…
Tak snad třeba na jaře o jarních prázdninách…že bysme je někam vyslali…
@Vladusxx píše: Více
Jarní prázdniny jsou pozdě, to už budou kočky březí. Ideální je podzim a zima. Ten podzim tedy v případě, že nemají koťata, která by ještě krmily.
@Jaňouchová obávám se že mají…problém je že moje mamka ještě pracuje a je učitelka..takže jindy než o prázdninách ho pryč nevytahne…
Kastrace u kocoura nic není. To je raz dva hotové a kocour se oklepe a druhý den je v pohodě. Uvidíš, že se uleví vám i jemu. Kdyby ti začal doma ještě značkovat, to bys viděla, jak byste rychle byli na veterině. To se fakt nedá
Nenechte ho trápit. Jak mu asi je, chudákovi, když je čím a není do čeho ![]()
@Martinc620 píše: Více
ty toho kocoura v podstatě týráš, nevím kolik je ti let, ale představ si, že máš neustálou touhu po sexu a nejde to - kočky nemají ruce, tak si samy nepomohou,
dejte kocoura urychleně kastrovat, netrapte jeho ani sebe
@Vladusxx Promiň, ale to je kec. Kastrace kocoura nejí žádná věda. Nedáte mu nažrat, předáte na veterině a za par hodin vyzvednete. Ani to není dráha operace, která položí rodinu.
Takže příběh o vytížené matce učitelce je úsměvný ( ač chápu že z pohledu dítěte to tak může být podáno ).
Teoreticky toho kocoura tam můžeš odvést v přepravce i MHD, pokud ho uneseš.
Na odpověď stačí 1 telefon na veterinu a 1 odpoledne řešení.
U kocoura člověk ani nepoznal, ze byl na operaci. Jak se oklepal z narkózy, tak nebyla vidět ani žádná ranka, nic. U kočky na břiše bylo vyholené místo.
@kocourGarfield píše: Více
přesně tak - také nechápu tolik trapných výmluv u dospělé ženy, já jsem tak odchytávala kočku od sousedů a vezla ji na kastraci, kočka mě zná, tak jsem ji pak nechala 3 dny u nás doma (ani nechtěla odejít), ale ani to nemusí být, ženy z kočičích útulků nechávají kastrovat potulné divoké kočky a pár hodin po operaci je vypouštějí do jejich prostředí, výmluvy jsou zbytečné, jde jen o to CHTÍT a něco pro to udělat @Vladusxx
@stinga Mnoho lidí má ke kočkám i práci a rodinu. Ale tak sakra když si to zvíře pořídím, něco se mu děje, tak nebudu tlachat o matce učitelce a situaci řeším. Navíc když je řešením kastrace kočky a 1 odpoledne a zajistí to, že moje dítě nebude usínat ve 3 hodiny ráno.
Bych toho kocoura objednala klidně na zítra, jen aby se mi vyspalo dítě a kocour byl v pohodě.
Zbytečně ji tady osočuješ, ona řeší to, že otec kočky kastrovat nechce a ona to bude muset udělat tajně, až nebude doma. To je celý problém.
Hlavně si nedovedu představit ten puch, když má někdo tolik let nekastrovaného kocoura doma. Briťáka jsme nechali kastrovat v 8 měsících. Kdy prvně a naposledy začal značkovat doma. Tehdy nám kusový koberec označkoval a moji kabelku. Hned se řešila kastrace. Koberec jsme zkoušeli nechat vyčistit. A to nešlo. Furt byl ten smrad cítit. Kabelka letěla rovnou. Mladší kocour se pak kastroval trochu dřív.
Nejsem zakladatelka… U nás nejde o kocoura ale o asi 5 koček, nejsou moje ale rodičů, resp mého otce který jejich kastraci odmítá takže pokud tak to musím zpunktovat bez jeho vědomí..prostě už budou vykastrovane a hotovo…tudíž ho moje máma musí někam vytáhnout pryč z baráku ideálně přes noc, abysme já a můj muž tam mohly dojet, kočky odchytit odvézt na zákrok a pak zase přivezt. No a když se podívám na cenu kastrace 1 kočky tak to není úplně za darmo a nechat jich vykastrovat hned 5 to je pro tebe možná pakatel ale pro nás dost citelný zásah do rozpočtu…takže ano musím na to i našetřit…
Příspěvek upraven 04.09.24 v 16:56
@Tanado1229 píše: Více
Třeba si pořídí šlechtěnou kočku a chtějí z toho vytřískat peníze.
@Vladusxx píše: Více
když budete kočky odchytávat po jedné, tak si toho otec vůbec nemusí všimnout - hlavně nenápadně - sousedi, kterým jsem dala kastrovat kočku já, si toho vůbec nevšimli
ani jim nebylo časem divné, že už nemá pořád koťata