Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, asi jsem trubka, ale i když se snažím, tak to po těch dásníčkách strašně klouže, takže mám pocit, že to nakonec malý spolkne. Což se mi nelíbí
Je na to nějaký fígl? Nebo co jiného použít? Chladivá kousátka máme, používáme, ale samozřejmě jen přes den, na noc potřebuji něco jiného… moc děkuji ![]()
@Inuska.pv píše:
Prosím o radu, asi jsem trubka, ale i když se snažím, tak to po těch dásníčkách strašně klouže, takže mám pocit, že to nakonec malý spolkne. Což se mi nelíbíJe na to nějaký fígl? Nebo co jiného použít? Chladivá kousátka máme, používáme, ale samozřejmě jen přes den, na noc potřebuji něco jiného… moc děkuji
nám calgel vůbec nezabíral, doktorka nám napsala kamistad, nesmí se ale prý používat dlouhodobě.
@kjhui píše:
Půl hrášku na dudlík
Ale to se přece nedostane na dásna, ne? Malej dudá tak vehementně, že by to bylo v cukuletu slíznuté
Nebo to má prostě znecitlivit tlamku? ![]()
Ja si dam vzdy jen trosinku na prst a popatlu dasne, ale davam fakt pidi mnozstvi, abych ho hned praskla na dasne a maly mi ten prst neoliznul, zacinam vzdy spodnimi dasnemi a to jde vzdy lip. Na dudlik jsem nezkousela, tam bych se spis obavala ze to maly spolkne.
@Inuska.pv já to s tím Calgelem taky neumím, šmrdlám mu to po dásních a jen se to klouže až to nakonec asi spolkne
takže účinek žádný
Podle mě když se to dá na dudlík, tak to taky žádný význam nemá ![]()
@Inuska.pv
jo jo, rozcumlá to a se slinami udrží v puse.. jinak spolkne z prstu celou kuličku hned a nic.. taky si tím dudlíkem masíruje to bolavé místo.. každopádně dodržovat těch 20 min a 6 podání max.. a nedělat to hned po jídle, nebo si blinkne
Já to dávala na kartáček na zuby, kterým si rejpala v puse…ale i prstem jsem to mazala
ale stejně to moc nezabíralo, aspoň na ty přední moc ne. Teď na stoličky se to aplikuje lépe mi příjde…
My to také zkoušeli na dudlík ale ocucal to a na dásních nic, pak jsem lehce potírali dudlikem nebo prstem přímo dásně
Dam si to na prst a tim mu jezdim po dasnich. Malemu se to libi, asi to pusobi chladive a trosku jako analgetikum
No, koukám, že se to dá udělat 100+1 způsobem
, zkusím ještě masáž dudlíkem a uvídíme… nám totiž rostou teprve dolní jedničky a mazat ta úzká, slizká dásníčka je jako honit mokré mýdlo ve vaně
Každopádně se ta masáž prckovi líbí
ať už Clagelem, nebo holým prstem!
http://m.lekarna.cz/…ni-kartacek/ timhle gel vmasiruju do dásní ![]()
Teda já koukám, že vám to děti hned spolknou.
To já vždycky jezdím po dásničkách alespoň dvě minuty a pak koukám, všechno na prstu, ale na té části, co kouká ven z pusy. Případně, a to je druhá varianta, to má malá přilípnuté na bračičce… Neptejte se mě, jak to děláme. Nevím. Každopádně se vždycky utěšuju tím, že alespoň trošku v té pusince muselo zůstat, když řev ustal. ![]()