Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosim vas, jaky je rozdil ve kremech pro mimi Rybilka a Rybilka neo?
díky
Máte zkušenost s Rybilka Neo?
Přidejte zkušenost s Rybilka NeoMám je doma obě. V rybilce je vitamín a v Rybilce Neo je vitamín + panthenol ![]()
díky moc - takze je víceméně jedno, kterou koupím…
chci to jen jako prevenci na zageček…
Ta Rybilka Neo je dražší! Stará stojí kolem 80kč, Neo přes 100kč. No a taky mi příjde, že ta Neo tolik nesmrdí rybinou..
![]()
Jinak já momentálně používám už jen Rybilku, jedna z holek více trpí na opruzeniny a nic ji tak rychle nezabere jako Rybilka, jedno která!!! Bepanthen se může jít schovat a o jeho ceně ani nemluvím!!!
Já používala od malička Bephanten a v lékárně mi dali vzorek Rybilky neo a i ta nám vyhovuje a cenově je lepší, tak na ni přesedlám. Je pravda, že ta neo moc nesmrdí.
Ta stará obsahuje parabeny. Ta Neo je super vytuněná a konkuruje kvalitou bephantenu.
Já ještě srovnávat nemůžu, mám je zatím koupené, ale nepoužité. Ale na první holku jsem používala normální rybilku a byla super, proto jí chci používat i teď.
Zrovna koukám na cenu, tak v lékárně dr.max stojí stará 69,– a nová 99,–
@Capelucita píše:
Ta stará obsahuje parabeny. Ta Neo je super vytuněná a konkuruje kvalitou bephantenu.
Bepanthenu nekonkuruje nic, protože ten jako jediný neobsahuje zinek v žádné podobě. Tím je specifický. Prostřední dcera byla alergická na zinek, Bepanthen byla jediná volba. Tvrdit někomu, že konkuruje Bepanthenu, je blbost
Nenavážím se, ale nedalo mi to.
Z běžně dostupných mastí pro prevenci jsem neobjevila žádnou, která neobsahuje zinek, aniž by to nebyl lék nebo neobsahovala „milion“ zbytečných dalších přísad. Třeba kalciovku, která je bez zinku, bych jako prevenci kojenci nemazala.
Co se týče původního dotazu, Rybilku doma máme, ale používám spíš při občasných problémech starších dětí a dospělých, miminku jsem ji nikdy nemazala..My jsme to vlastně ani moc nepotřebovali, jen při užívání ATB, protože Bepanthen se zdá jako „drahý“, ale stačí ho použít jednou denně, i pro malého kojence a malé množství, není potřeba mazat při každém přebalení.
@Jana206 píše: Bepanthen se zdá jako „drahý“, ale stačí ho použít jednou denně, i pro malého kojence a malé množství, není potřeba mazat při každém přebalení.
Není potřeba mazat při každém přebalení? A vy mimčo neutíráte či neomýváte při přebalení?
Rybilky mám ráda obě, nesmrdí mi ani jedna, řekla bych že neo se líp roztírá, je fajn
![]()
@misk-a Ano, po každém přebalení jsem omývala pod čistou tekoucí vodou a jemným dětským značkovým mýdlem(syndetem, mýdlo jako takové se už nedoporučuje).
Ale NEMAZALA, cca po 6nedělí, když mimčo přestalo pravidelně kakat po každém nakojení, tak jsem mazala max. ráno a večer a postupně večer..U žádného z dětí žádné problémy ani opruzeniny, jedině při nemoci a ATB. Pokožka čistá, hladká, bez jediného pupínku.. Kojila jsem, UM moje děti nikdy neochutnaly, takže nevím, jaký vliv má na pokožku UM, ale skutečně není potřeba mazat po každém přebalení.
I kožní lékaři v poslední době doporučují šetřit s přípravky k preventivnímu ošetření pleti(malé množství sprchového gelu, krému, není potřeba mazat celé tělo každý den)
A není potřeba diskuzi směřovat někam jinam, aby se nad tím ostatní hroutily, že snad ani neomýváme
To mazat „čím víc tím líp“ je taky tah výrobců, aby se mastička spotřebovávala a prodávala, na Bepanthenu je napsané, že stačí dvakrát denně. Velký Bepanthen nám vydržel cca 2 nebo 3 měsíce, když byla dcerka malá a ještě jsem si s ním mazala i bradavky, potom vydržel dvakrát skoro 4 měsíce a teď budu kupovat nový po necelém půlroce - malá má skoro rok a půl, zatím je na plenách. Ty tři stovky a něco za tu dobu mi fakt rozpočet nezatíží
Když si spočítám, kolik bych vypatlala rybilky nebo něčeho jiného.
Nehledě na to, že ten zinek na zdravou dětskou pokožku k preventivnímu ošetřování opravdu používat nechci.
@Jana206 ty jsi řešila velmi specifický problém, hladala jsi nějakou mastičku BEZ ZINKU, nicméně za mne je Rybilka Neo to nejlepší na českém trhu (v porovnání cena vs. kvalita). O tom, že není třeba mazat pokaždé, myslím si, že i tady se jedná o tvůj velmi specifický názor, možná daný zkušeností na tvém konkrétním miminku, nebo pletí tohoto miminka. Ani já se do tebe nechi navážet. ![]()
Pro zakladatelku, omlouvám se pokračování OT.
@Jana206 dobře, každý at se o své mimčo stará jak chce, nicméne, nemyslim si, že nemazání je správná volba, at uz je psané kedoliv, cokoliv
zkuste mít na zadku skoro celý den plenu ![]()