Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, dceři je dnes 7 měsícu a naměřila jsem jí 39,3 v prdelce, je možné že tak vysoká teplota muže být příčinou i zoubku? ještě žádný nemá
co ws ní mám dělat? je to na pohotovost? nebo jen vyčkat co se bude dít dál..děkuji za rady
@Katka3B píše:
Dobrý den maminky, dceři je dnes 7 měsícu a naměřila jsem jí 39,3 v prdelce, je možné že tak vysoká teplota muže být příčinou i zoubku? ještě žádný nemáco ws ní mám dělat? je to na pohotovost? nebo jen vyčkat co se bude dít dál..děkuji za rady
Nikam nejezdi a v klidu počkej. Na pohotosti Ti leda tak něco dalšího chytí - krom toho jí víc prospěje klid domova než noční vláčení po pohotovosti, kde na ní nic nezjistí.
Pravděpodobně šestá nemoc nebo něco podobného (zoubek taky samozřejmě může být, ale pokud jste ji neměli, tipuji to první). Špatně srazitelné vysoké horečky, po třech dnech ustanou a dcerka se osype.
EDIT: Mmch, v zadečku je teplota o 0,5 st. vyšší, tj. dcerka má 38,7 - ale to asi víš.
Příspěvek upraven 10.12.13 v 19:00
Určitě jí dej Paralen nebo něco. Vysoká teplota je pro ty malé nápor na srdíčko. Pro klid v duši bych na pohotovost jela. Oni na ní nejspíš nic nezjistěj, protože je to v počátku, ale pro jistotu.
@Fíková pro jistotu…nic nezjistěj, ale jed ˇ ![]()
Zakladatelko vyčkej, nikam nejezdi, dej jí čípek, nebo Brufen sirup v kombinaci s Paralen sirup. Teplotu sleduj, kdyby byla i zítra, tak zajdi k obvodní. Může jít o cokoli, od zubů, co nevidíš a vyklubou se třeba za 14 dní, tak po počínající angínu, virozu, cokoli.
Příspěvek upraven 10.12.13 v 19:03
39,3 po odečtu?
V klidu… Dej něco na sražení teploty.. Pokud teplota neklesne jela bych, pokud spadne aspoň trochu tak bych hlídala.. Hlavně ať pije…
Ahoj, leda by v noci štěkala (kašel), kdyby to byla akutní laryngo-broncho-něco, tak chladit (otevřít na ni okno, ledničku) a volat rychlou.. ale to už by bývala asi nějaké příznaky měla, kašlík atp.
Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:33
@werunkaw123 píše:
39,3 po odečtu?
„39.3 v zadečku“ (jak píše) znamená před odečtem.
@berry4 píšu, že já bych jela. Zakladatelce nic nepřikazuju.
Po svých zkušenostech, kdy jsem si při různých nemocech dcery myslela, že o nic nejde a nakonec to byl problém. ![]()
@BohunkaP No může a nemusí taky v tom tady byli x krát nesrovnalosti…
A pokud je to před odečtem tak ta teplota není tak vysoká aby se muselo plašit, ne? ![]()
Moc děkuji za rady…dcera se vážně osipala a kašlík trochu má..dala jsem jí čípek a udělali jsme zábal..momentálně mi usnula v náručí.. uplně mám o ní strach je to tak lítostivé jak mi uplně odpadla unavou
bumbá čajík a dávám jí pít čast.. děkuji všem
@werunkaw123 píše:
A pokud je to před odečtem tak ta teplota není tak vysoká aby se muselo plašit, ne?
Ani kdyby to bylo po odečtu, tak to není žádné drama - u dítěte v tomhle věku téměř typický počátek šesté nemoci. Kašel i rýma se můžou trochu přidružit - syn měl šestou nemoc v kombinaci s anginou, to je taky klasická kombinace.
Panadol v kombinaci s Nurofenem, příp. vlažná koupel (nejsou-li studené končetiny) - zítra telefonicky zkonzultovat s doktorkou a podle dohody případně za 1-2 dny dojít ukázat.
Příspěvek upraven 10.12.13 v 19:12
@Katka3B dej jí něco na sražení, ideálně pokud máš dva druhy na střídání. Od zoubků to může být určitě, někdy bývá i průjem. Na pohotovost bych jela až v případě že se přidá i něco jiného, třes atd. nebo pokud by ti teplota nešla srazit a lezla nahoru. Jinak ne.
@Katka3B píše:
Moc děkuji za rady…dcera se vážně osipala a kašlík trochu má
No počkej, Katko - to je ale důležitá informace - u šesté nemoci se neosype současně s horečkou (až po opadnutí horeček, cca 3. den).
Pokud je osypaná už teď, určitě zítra ráno zavolej doktorce a domluv se, že bys malou přišla ukázat. Na pohotovost nejezdi, nech ji v klidu spinkat, to jí prospěje víc.
Ja nechapem ako mozete radit, aby nikam nejela..ved to je docela vysoka teplota na to byt v klidu doma..moze sa to zvrtnut za pol hodku a nemusi ani rychla pomoct..vysoka teplota moze byt priznak i vaznejsej choroby..i keby som zbytocne na pohotovost jela, tak by som tam isla.. ![]()