Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky prosím vás kolik mělo vaše dítě cm ve 13mes.? našemu malému je za 5 dní 13měsíců váží 8500g a má 69cm. dr mi zatím nic nerekla ale mě přijde že je strašně malinký a při další kontrole bych se chtela dr zeptat ale jdeme tam az v unoru a kazdy den na to myslím a nezpokojuje me to
Dcera 80 cm a 12 kg. Ale nemusíš se bát, myslím si, že je to v pořádku. V mém okolí bylo dost dětí s mírami tvého syna a dohnali to.
Dcera měla v roce 8300g/77cm. Záleží jak jste velcí taky vy?
Náš malý má 68cm v půl roce. Záleží jak jste velcí vy. Jestli nemá být po kom dlouhý, tak třeba opravdu bude prcek a nebo to dožene později. Ale určitě bych se na to dr zeptala.
Chápu, že podle tabulek se nelze řídit. Ale já na ně občas koukala - jen tak pro uklidnění. Naše dcera právě byla zase trochu obr ![]()
http://www.mimina.cz/…ozeni-5-let/
http://www.mimina.cz/…ozeni-5-let/
Děkuji no já mám právě že v okolí hodně mladších dětí a ty už dávno našeho malého dohnaly my jsme ze všech nejmensi kamaradka ma 6mes a jsou stejne velky jak my ve 13mes.
Syn měl v půl roce 8430g a 68,5cm. Záleží jak jste velcí vy…
@oldriska91 naše holčina měla stejně porodní délku měla 54 cm a museli jsme na vyšetření kvůli malému vzrůstu
A právě na tabulky jsem taky koukala a nas maly je jeste pod minimem. já jsem mensi mam 156cm ale když jsem třeba byly mala tak jsem rostla normálne narodila jsem se a mela jsem 51cm a malý se narodil a mel 47 cm no uvidime dr se radsi zeptam.
@oldriska91 tak to nemá tak moc když měl tak malou porodní délku možná proto to dr neřeší, pokud je stále na stejném percentilu a výrazně neklesá nebo nestoupá tak to většinou neřeší
To je tak individuální, že se to nedá posoudit podle ostatních. Nicméně se určitě optej, za to nic nedáš ![]()
@oldriska91, tak malý měl v roce 10 kg a 79 cm. Ale… Já měřím 175 cm, manžel 185 cm. Takže rozdíl mezi mou výškou a tvou výškou je cca 15 cm. Ten může být znát už jako u dítěte. Dcera v roce měla 74 cm a 9 kg
Malinkej je, to jo, ale pokud dr nic neříká, tak to bude v pohodě, pokud jsi taky malá