Teplota 39,2 u kojence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22051
10.12.13 19:20
@miisenka píše:
Ja nechapem ako mozete radit, aby nikam nejela..ved to je docela vysoka teplota na to byt v klidu doma..moze sa to zvrtnut za pol hodku a nemusi ani rychla pomoct..vysoka teplota moze byt priznak i vaznejsej choroby..i keby som zbytocne na pohotovost jela, tak by som tam isla.. :nevim:

A co jako aktuálně na té pohotovosti provedou?
S dítětem, které dnes dostalo horečku a lehký kašel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.12.13 19:24
@miisenka píše:
Ja nechapem ako mozete radit, aby nikam nejela..ved to je docela vysoka teplota na to byt v klidu doma..moze sa to zvrtnut za pol hodku a nemusi ani rychla pomoct..vysoka teplota moze byt priznak i vaznejsej choroby..i keby som zbytocne na pohotovost jela, tak by som tam isla.. :nevim:

A to je jako teplota pod 39 st závažná? 8o A co s malou na pohotovosti asi provedou? Budou hádat z křištálové koule, co jí je? Jak je známo, horečka je mnohdy pouze předzvěst nemoci, obranný mechanismus těla. Pokud nestoupne, nebude k nesražení, není třeba vyvolávat paniku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
10.12.13 19:24

Já určo zatím nikam nepojedu, počkám do zítřka a pak uvidím..kdyby měla 40 po odečtu tak jedu 100% ale ted to ještě není tak hrozné..tak snad to jsou bud ty zoubky, nebo viroza ted řádí ale zase na druhou stranu virozu prodělala před 14ti dněma :( tak vážně nevím.. čípek dostala, zachvilku jí dám nutrilon a pujde spinkat celou noc budu hlídat..a uvidím tedy zítra..děkuji Všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.12.13 19:26

@K-Black
tak zase zkušená matka bleková :-) přesně vystihla to nejdůležitější jestli jde teplota srážet, nebo nejde a šplhá :palec:

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
10.12.13 19:27
@BohunkaP píše:
A co jako aktuálně na té pohotovosti provedou?
S dítětem, které dnes dostalo horečku a lehký kašel?

Svedou to na zoubky nebo doporučí pít teplý čaj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
10.12.13 19:30

@miisenka já myslím že to není zas tak moc, 39.2 a když odečtu 5 je to 38.7 holčička není novošek, já bych počkala a pokud by se něco přidalo nebo teplota lezla nahoru a nešla srazit tak bych jela. Koukám že jsi větší hysterka než já :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
115
10.12.13 19:34

Hysterka? no dovol to rozhodně nejsem..jen se bojím o vlastní dítek když před 14 dněma jsme zažívali to samé a přijde mi to rychle po sobě nic víc..tak mě jen zajímalo zda to muže být třeba ted zoubkama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
10.12.13 19:37

@Katka3B taky jsi hysterka, přečti si, komu to K Black psala ;)
Apropos tahat dítě se 40 kama po doktorech je taky blbost, horečka je převážně obrana organismu, do rána vydrží, pokud nejsou nějaké nezvyklé projevy, jde jen a pouze o součást ozdravného procesu organismu.

Příspěvek upraven 10.12.13 v 19:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
10.12.13 19:38

Aha Omlouvám se :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.12.13 19:40
@berry4 píše:
A to je jako teplota pod 39 st závažná? 8o A co s malou na pohotovosti asi provedou? Budou hádat z křištálové koule, co jí je? Jak je známo, horečka je mnohdy pouze předzvěst nemoci, obranný mechanismus těla. Pokud nestoupne, nebude k nesražení, není třeba vyvolávat paniku :lol:

ale jooo..berem tvoj nazor..ja som obcas zdeformovana svojim zamestanim, a obcas nam priviezli zaintubovane dieta po febrilnom soku..maminky sa snazili liecit doma..ale zase pravda, z kristalovej gule toho clovek moc nevycita..predsa len nieco v telicku prebieha, len je otazne co..telo sa brani.ale ked sa nezvladne branit, co nikdy nevies ci akurat to tvoje dieta neni, tak je pjuuuser..ale mne je jedno..moje dieta, ked bude mat horecku, tak nebudem doma drepet.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.12.13 19:40

@Katka3B já jsem pro střed.. to mě radí i moje dětská- zavolala bych si na pohotovost a poradila bych se..
I kdyby ti řekli, co tady, tak to máš od opravdu znalých lidí - třeba co dávat, jak srážet a co dělat, když.. nikde bych nejela, asi takto nic nezjisti..
Ono je to pěkné, že to teplota neni moc, ale může ti večer vskočit nad 40 a co.. prostě, kdyby se to zhoršovalo, tak bych se poradila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.12.13 19:41
@K-Black píše:
@miisenka já myslím že to není zas tak moc, 39.2 a když odečtu 5 je to 38.7 holčička není novošek, já bych počkala a pokud by se něco přidalo nebo teplota lezla nahoru a nešla srazit tak bych jela. Koukám že jsi větší hysterka než já :mrgreen:

tyyy jo..vravim ze som zdegenerovana povolanbim..tolko malych drobkov na masine som mala v sluzbe z,,banalit´´,ze mi z tohgo potom hrabe.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
10.12.13 19:45
@miisenka píše:
tyyy jo..vravim ze som zdegenerovana povolanbim..tolko malych drobkov na masine som mala v sluzbe z,,banalit´´,ze mi z tohgo potom hrabe.. :mrgreen:

já chápu, myslím že u nás na pohotovosti bych měla mít i pamětní desku :think: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
22051
10.12.13 19:45
@miisenka píše:
ale jooo..berem tvoj nazor..ja som obcas zdeformovana svojim zamestanim, a obcas nam priviezli zaintubovane dieta po febrilnom soku..maminky sa snazili liecit doma..ale zase pravda, z kristalovej gule toho clovek moc nevycita..predsa len nieco v telicku prebieha, len je otazne co..telo sa brani.ale ked sa nezvladne branit, co nikdy nevies ci akurat to tvoje dieta neni, tak je pjuuuser..ale mne je jedno..moje dieta, ked bude mat horecku, tak nebudem doma drepet.. :hug:

Stále jsi neodpověděla na otázku, prosím - co by aktuálně na té pohotovosti s dotyčným dítětem provedli? Jak by posoudili, že ano, vše je v pořádku, tomuto dítěti se horečka za hodinu nezhorší - nebo naopak, toto nám tady nechte, do hodiny utrpí febrilní šok…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
10.12.13 19:46

http://www.wikiskripta.eu/…x.php/Horečka_(pediatrie)

poctenicko s rozpisom..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky