Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jak by jste popsaly bolest v tomto případě? Mám podezření na ty vnitřní a bolest je nepravidelná a vystřeluje až do podbřišku? Většinou při sezení, chůzi, po nočním spánku se vše uklidní. Děkuji za příspěvky.
Ahoj. Mě se hemeroidy projevovaly přesně tak, jak to popisuješ. Navíc jsem občas měla ve stolici krev a hlen. A měla jsem divný pocit nafouklého břicha. Přišlo mi, že cítím tuhnutí břicha podobně jako v těhotenství, takový zvláštní pocit. Nakonec jsem dostala strach, jestli to není něco horšího než hemeroidy a šla i na kolonoskopii. Tento nepříjemný zákrok mi udělali s analgosedací a většinu jsem prospala, tak to celkem šlo. Naštěstí zjístili jen ty vnitřní hemeroidy, tak jsem si oddechla. Pomáhá mi mast Faktu a vláknina Psylium.
Brzké uzdravení. Jana
Jeny : Na vnitřní hemeroidy pomáhá taky mast? Myslela jsem, že je to jen na ty vnější - „hmatatelné“ ![]()
Popsat bolest je dost těžké…někdy píchání, někdy něco jako řezání a pálení… ![]()
Koreno: Já mám pocit, že mi ta mast pomohla. U masti je aplikátor, tak se dostane tam, kde má…Někomu více vyhovují čípky, mě mast.
Ahoj, zdravím,
nevíte, jak se projevují/vypadají vnější hemeroidy? Jsou to takové ani ne bouličky, spíš beztvaré váčky kolem konečníku, které ani nebolí, spíš jde o pocit, že „tam něco je“? Měla bych jít jako těhotná (29 týden) ke gynekologovi nebo obvoďákovi?
LIBKA-vnější hemeroidy se mi objevily při druhém těhotenství,je to jako měkká boule na konečníku,může mít barvu do modra.U dr.jsem s tím nebyla,bolely mě ke konci těhu,hlavně když jsem stála a po porodu jsem myslela,že mi upadne zadnice.Časem se samy stáhly,nebolí,vylezou někdy po sexu.Uvidím,jak při dalším těhu
hodně štěstí ![]()
Ahoj lidi, Chtela jsem se zeptat. Jsou u hemeroidy priznaky taove ze vas boli streva a jste nafoukla??
nevim co to muze byt. U konecniku mam sice nejaky vyrustek nebo nejakou spicku, pry mam hemeroidy, ale jsou i nich i zacpy nebo problemy z vyprazdnovanim i kdym mam mekkou stolici? dekuji