Jak byste se rozhodly?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jak byste se rozhodly?
Jak se co nejlépe rozhodnout… Mateřská mi končí příští rok v březnu. Mám dvě děti skoro 5 letého a malé byly v březnu dva roky. Ted mi bylo nabídnuto, že bych mohla jít pracovat do samé práce před mateřskou už od července, ale nevím jak se rozhodnout, pořád přemýšlím a přemýšlím kam dát děti a jak by to bylo kdybych do práce nastoupila… Ted se právě uvolní místa a příští rok bych už asi takovou možnost neměla. Nevíte nějaké prázdninové hlídání? Jak byste to řešily vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ptala ses ve školce? Rodina by nepomohla? Takovou šanci bych určitě využila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79
a my máme přemýšlet za tebe, kam dát děti?
My snad víme, jestli máš babičky, jak je schopen fungovat manžel v otázce hlídání, doprovodu dětí do mš apod, jestli máte v okolí soukromou školku, kdy ti půjde mladší do školky vůbec, platové hodnocení v práci, zda se ti vyplatí do ní jít…
Nechtělo by to trochu přemýšlet tou svojí hlavinkou?
![]()
K otázce-jaké to bude, když nastoupíš : asi ze začátku těžké, skloubit to všechno a naučit se novým věcem a režimu. Ovšem - na druhou stranu, čekalo, čeká a čekat bude téměř každou z nás ![]()
Příspěvek upraven 12.04.14 v 13:04
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sepiš si pro a proti:
- baví Tě ta práce?
- znáš ten kolektiv?
- Víš co a kde bys dělala?
- byly 2 roky s dcerou doma dostatečné - prospějě jí dětský kolektiv-je připravená atd. atd…
Další věc - nedávno jsem volala na úřad práce a konzultovala nějaký drobný problém a překvapilo mě, když mi paní řekla, že pro ÚP není problém, kdybych znovu nastoupila do práce, že se tím nepřeruší výplata rodičáku - chce to ověřit, nevím, zda to není jen nedorozuměmí, ale paní mi vysvětlila, že u mateřské to vadí u rodičáku ne. No a proč to píšu, pokud si měla 3 letou variantu RD, tak budeš mít asi těch zrhuba 6800Kč měsíčně, ne? A to až do března příštího roku spolu se svou stálou mzdou - pak asi hlídání nebude finančně tak vysoká zátěž a pokud jsi z Prahy, pak asi budeš mít poměrně široké možnosti v tomto ohledu.
Já bych do toho s mým synem nešla na plný úvazek, pokud by byla možnost třeba 3 dny v týdnu, tak velice ráda, ale celý týden by byl na mě zatím moc. Ale mám zatím dítě jen jedno a druhé se teprve narodí, tak jsem v trochu jiné situaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, od dvou let věku dítěte se neřeší kde dítě je, a matka může pobírat RP i pracovat. Pokud je kam umístit dítě, neváhala bych.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím to teprv od včera, takže si to zatím v hlavě srovnávám a samozřejmě berry4 svou jak píšeš hlavinkou přemýšlím, neboj, a pátrám kde hlavně začít kam volat jako první a hledám také a to je na prvním místě hlavně to hlídání, bohužel jedna babička je moc daleko a druhá chodí do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže to na Úp hlásit nemusím, že bych nastoupila a v březnu mi skončí 3letá RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
Ano, od dvou let věku dítěte se neřeší kde dítě je, a matka může pobírat RP i pracovat. Pokud je kam umístit dítě, neváhala bych.
Takže to na Úp hlásit nemusím, že bych nastoupila a v březnu mi skončí 3letá RD?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 já myslím že ne. Jako šla bych s eradši zeptat, nebo tam zavolala a ujistila se, ale pamatuju si to když jsem tam byla žádat o RP, dříve totiž to bylo omezené a děti mohly jen na pár dní v měsíci atd. a teď už je to jedno, a může se brát obojí, pokud je jakkoliv zajištěná péče o to dítě. A to už nehcávají na rodičích, jestli mají babičky, kamarádku, soukromou školku..nebo můžou pracovat z domu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 píše:
Vím to teprv od včera, takže si to zatím v hlavě srovnávám a samozřejmě berry4 svou jak píšeš hlavinkou přemýšlím, neboj, a pátrám kde hlavně začít kam volat jako první a hledám také a to je na prvním místě hlavně to hlídání, bohužel jedna babička je moc daleko a druhá chodí do práce.
Já nerozumím tomu, komu chceš volat?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Já nerozumím tomu, komu chceš volat??
tím volat jako na Úp nebo jestli to ještě někde hlásit nebo jestli si to zaměstnavatel vyřídí sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@Martule79 já myslím že ne. Jako šla bych s eradši zeptat, nebo tam zavolala a ujistila se, ale pamatuju si to když jsem tam byla žádat o RP, dříve totiž to bylo omezené a děti mohly jen na pár dní v měsíci atd. a teď už je to jedno, a může se brát obojí, pokud je jakkoliv zajištěná péče o to dítě. A to už nehcávají na rodičích, jestli mají babičky, kamarádku, soukromou školku..nebo můžou pracovat z domu..
děkuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 píše:
tím volat jako na Úp nebo jestli to ještě někde hlásit nebo jestli si to zaměstnavatel vyřídí sám.
Ne, volat nikam nemusíš. Pokud nastupuješ do práce, změny (na pojišťovně atd.) hlásí zaměstnavatel. Jinak by to bylo pouze v případě, že bys třeba s prací končila, to bys byla povinna ohlásit to sama. Rodičák ti poběží dál, od dvou let můžeš dát děcko i do školky a nesáhnou ti na něj (na rodičák, ne dítě), jakmile dovybereš svůj příděl, přijde ti dopis o jeho konci a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael píše:
Ne, volat nikam nemusíš. Pokud nastupuješ do práce, změny (na pojišťovně atd.) hlásí zaměstnavatel. Jinak by to bylo pouze v případě, že bys třeba s prací končila, to bys byla povinna ohlásit to sama. Rodičák ti poběží dál, od dvou let můžeš dát děcko i do školky a nesáhnou ti na něj (na rodičák, ne dítě), jakmile dovybereš svůj příděl, přijde ti dopis o jeho konci a hotovo.
aha tak to ti moc děkuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Martule79 píše:
aha tak to ti moc děkuji za radu
Příště vol lépe formulaci názvu a dotazu, takhle to působí, že se ptáš, jestli máš jít do práce, ne jestli jsi povinna něco někomu oznamovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit