Můžu mít dvě pracovní smlouvy na rodičovské dovolené?

230
12.4.14 10:10

Můžu mít dvě pracovní smlouvy?

Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenost s podobnou situací? Jsem na rodičovské dovolené, mám pracovní smlouvu na dobu neurčitou ( před mateřskou jsem u souč. zaměstnavatele pracovala skoro 4 roky). Dítěti je 20 měsíců, chtěla jsem se vrátit už do práce na zkrác. úvazek, ale momentálně není místo. Měla bych ale možnost pracovat v jiné firmě, taky jen na zkrácený úvazek. Jakou bych mohla mít smlouvu s novým zaměstnavatelem, pokud ale nechci smlouvu u stávajícího zaměstnavatele ukončit? Jde mi o to, že do 3 let dítěte bych chtěla vyčkat, jestli nebude místo, raději bych se vrátila do současné firmy. Ta šance, že to tak bude, je docela velká. Ale můžu mít dvě smlouvy paralelně, resp. musela bych mít u nového zaměstnavatele jiný typ smlouvy? Musím to nějak oznamovat současnému zaměstnavateli, nebo ho požádat o souhlas? Diky všem za vyjádření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
12.4.14 10:19

Po dobu RD můžeš mít smlouvu kde chceš, a jakou chceš, akorát pokud jde o podobnou pozici na jaké máš smlouvu, měl by o tom zaměstnavatel vědět. ale pokud nemají místo, tak by tm snad nemuseli mít problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
12.4.14 10:22

@Pehule Můžeš mít dohodu o pracovní činnosti nebo dohodu o provedení práce. Záleží na počtu hodin. Taky záleží na tom, kolik si tam vyděláš. U DoPČ se nad 2500 hrubého, u DoPP nad 10 tisíc, odvádí zdravotní i sociální pojištění. Můžeš u nich podepsat prohlášení a uplatňovat slevy na dani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
12.4.14 10:24

Můžeš mít smlouvu kde chceš :-) Já mám také na dobu neurčitou u nejmenovaného zaměstnavatele kde jsem byla a „jsem“ zaměstnaná neustále, kde bych se měla vrátit po skončení RD.
Nyní mám smlouvu v restauraci, v obchodáku a u nejmenované pojišťovny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
12.4.14 12:03

No tak to je bezva, díky za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.22 10:26

Ahoj, obnovují diskuzi. Jsem na rodičovské a mám smlouvu na neurčito. Dostala jsem pracovní nabídku od jiného zaměstnavatele, kam bych mohla nastoupit od ledna na poloviční úvazek. Platí stále, že mohu mít 2 smlouvy najednou? Jedná se o každý jiný obor. Musí být psaná druhá smlouva jako vedlejší ( jestli něco takového existuje)? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
101562
1.12.22 10:35

Ano můžeš a nic takového jako vedlejší pracovní poměr neexistuje. Jen si vyřeš, kde budeš podepisovat prohlášení poplatníka, je logické ho podepsat v nové a tedy nepodepisovat v původní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.22 11:09

@j.a.n.i1 děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
5944
1.12.22 11:44
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 děkuji moc.

Můžeš mít i dvě pracovní smlouvy na tutéž práci, pokud to zaměstnavatel schválí. Já to kdysi měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
1.12.22 12:32
@Kipa22 píše:
Můžeš mít i dvě pracovní smlouvy na tutéž práci, pokud to zaměstnavatel schválí. Já to kdysi měla.

Tak na ono lze mít na tutéž práci dvě smlouvy i bez schválení, lišit se totiž musí obor činnosti zaměstnavatelů a nikoliv její práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat