Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, prosim o radu, mate-li nekdo zkusenost..
Jsem 9 let po prvnim a 2,5 roku po druhem cisari. Posledni cca rok - rok a pul me boli bricho, vpravo dole, od posledniho zebra az po vajecniky, nejvice v miste slepaku (ten nekolikrat kontrolovan, vzdy ok). Gynekolog i urolog si mysli, ze to jsou srusty, ze i po cisari mohou byt takhle vysoko. Urolog rikal, ze po 2 cisarich je temer 100% sance srustu. Neboli me to non stop, nekdy o tom treba 14dni nevim, pak zase.. jeste dodam, ze bolest neni vazana na cyklus (takze vylucuji ovulacni bolesti) - mohou byt i takove prodlevy v bolesti, kdyby se jednalo o srusty? Na laparo zatim nechci (moznost novych srustu)..
Omlouvam se za text bez diakritiky, z mobilu by mi to trvalo vecnost..
Dekuji za pripadne reakce ![]()
Ahoj, měla jsem obdobné problémy, též jsem po dvou sekcích 5 a 3 roky. Nejprve to vypadlo na srůsty, nakonec mi zjistili bláto ve žlučníku.
Mám to stejné, taky dva císaře a bolesti na stejné straně i místě. Řekli mi, že srůsty.
@Kolarkaa já jsem po jednom císaři a kvůli bolestem břicha jsem absolvovala nespočet vyšetření a kontrol. Vše v pořádku. Konečný verdikt byl srůsty po císaři. U mě je bolest vázaná na určitou fyzickou aktivitu, které se od té doby vyhýbám
zkus si taky hlídat činnost, po které se ti bolest objeví.
Holky dekuju
@Smothi to snad ne, delali mi i gastroskopii, tam by na to prisli ne? @kavenka dekuju, me to kolikrat boli bez predchozi aktivity, vetsinou uz se s tim rano vzbudim..
Holky a na laparo jste byly? Nebo jste se s tim proste szily?
@Kolarkaa já byla u praktika, gynekologa, urologa, neurologa, fyzioterapeut a na gastru
prohlédli a otestovali mě snad na všechno co šlo a vše bylo v pořádku. Srůsty se dají 100% potvrdit jen laparkou a my se chceme začít snažit o druhé dítě, takže to jsem odmítla ![]()
Můžou, já někdy 14 dní klid a někdy trpím 14 dní bolestmi. Srůsty mám přes 20 let, už je neřeším, udělají se nové po operaci.
@kavenka presne ja.. nekolikrat sono na chirurgii, jinak praktik, neurolog, fyzioterapeut, urolog, gastroenterolog a nic. Takze proste srusty ![]()
Je to na prd, porad se pozoruju v panice ze to je slepak, na sonu se vzdy vylouci, pak to prestane bolet, ja se uklidnim a za par dni nanovo ![]()
@kavenka no gynekolog i urolog mi rekl, ze dalsi otevreni (byt „dirka“) bricha rovna se dalsi srusty. Takze sice se odstrani stare, ale s velkou pravdepodobnosti vzniknou nove.. a jelikoz do par let planujeme treti ditko, ktere bude cisarem, tak bych na laparo sla kdyztak az potom..