Jak často čistíte ouška?

261
15.2.06 14:06

Jak často čistíte ouška?

Chtěla bych se zeptat,jak často musíte čistit ouška svým dětičkám? Za jak dlouho je v nich vidět ten žlutý mázek? Nevím totiž,jestli Ondříkovi něco není,musím mu je čistit každý den.Ale když mu na ně sáhnu,tak nepláče,tak snad ho nebolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.2.06 14:12

A bylo to u nej tak vzdycky? Pokud ano, asi bych si s tim hlavu nelamala. Pokud to je „novinka“, zeptala bych se doktora.
Jinak my jsme dcerce jeste ouska cistit nemuseli (18 mesicu). Boltec tedy omyvyme, ale zvukovod ma proste cisty, bez mazu.

• Citovat
  • Upravit
506
15.2.06 14:20

Ahoj Nicki!

Já své Nicolce čistím ouška asi co druhý den. Dělá se jí často ten mázek. Je ho tam ten druhý den opravdu dost, tak myslím, že by se měl očistit. Hlavně musíme dávat pozor, aby jsme nezajely moc hluboko :D To by asi bylo bolestivé…Jedna kamarádka mě za to sprdla, ale když viděla, kolik toho mázečku je, tak souhlasila. Ale doktorky jsem se na to neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
15.2.06 14:23

Ahoj Nicki,
já Martínkovi čistím ouška obden, ale opravdu jen na krajíčku, kde má trochu mázku. Myslím, že je to naprosto norální.
 Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
15.2.06 14:24

Já právě nevím,jestli to je normální nebo ne.Jestli mám letět k doktorce…
Vždy jsem mu je čistila tak max.za dva dny,teď za den,tak nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
15.2.06 14:25

ahoj holky ja teda slysela ze pry ten mazek je tam dobry mit,nevim ale proc a neni pry zdrave cistit usi casto, ale bohuzel mame s manzou takovou uchylku a cistime si usi asi 3× denne,a maly je asi uchylacek :lol: po nas,protoze kdyz mu je cistim vubec nerve a krci ocka jak se mu to libi!cistim mu je az jde videt to hnusny zlutisko,abych mu neco neudelala-tak jednou za tyden, nekdy driv.(v usich) za usima mu to cistim casteji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
15.2.06 14:50

Čistím asi 2× týdně, mázku se mu dělá taky hodně. Na čištění doporučuji tyčinky se zarážkou např. Babylove z DM drogerie. Mimča se všelijak vrtí, takže je velmi jednoduché zajet do ouška dál než chceme. Uši by se měly čistit jen na krajičku, ta tyčka nás stejně dál nepustí. Se zvýšenou tvorbou mázku si nedělám hlavu, je to normální. Ale jestli tě zneklidňuje, zeptej se doktorky.
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
15.2.06 15:26

Ahoj.

Radimkovi se také dělalo poměrně hodně mázku. Doktorka mě informovala, že mázek s oušku je normální, čistit máme dle potřeby velmi opatrně několikrát týdně. POkud by se ouško nezdálo, pak k lékaři, který ouško vyčistí. Jednou se stalo, že se Radimkovi vykoulela kulička mazu. Také to prý není až tak neobvyklé.

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
15.2.06 15:48

Holky, moc vám děkuju, docela jste mě uklidnily. Pokud by se to nějak zhoršilo,zajdeme k doktorce.
Ještě jednou děkuju a ahoj.
 Nicki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
15.2.06 16:07

Ahoj, ja male usi umeju(uvnitr) kdyz vidim zluty mazek tj. cca 1×/t a tycinkami cistim cca 2×/m. Ale oplachnute usi ma pokazde kdyz se koupe tj. obden. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
15.2.06 16:33

Já je čistím podle potřeby asi tak 1-2× týdně, štětičku vždycky nam,očím do olejíčku, abych mu ty ouška nevysušovala.

:) :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
15.2.06 20:49

Je tak my jsme asi taky zvláštní případ :D
Ouška čistíme automaticky po koupání každý den,jen na krajíčku a Niki krásně drží,natáčí mi hlavičku pěkně na stranu,no spolupráce paráda.

Andílku,mám taky Nicolku :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
27.10.10 12:54

Ahojte holky,nevadi když se mimču dostane voda do ouška?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
27.10.10 20:58

určitě nevadí, jen je dobré ouško třeba vysušit plínkou a nebo namotat takovej ten čtvereček (prodávají v lékárně na čistění pupíku apod) a strčit do ouška aby se voda vytáhla ven a nezůstávala uvnitř ouška (s tím čtverečkem nám to říkali v plavání, že hlavně nevysušovat tyčinkama)

• Citovat
  • Upravit
39
29.10.10 12:06

kuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat