Trvalý pobyt miminka

18
14.2.06 10:54

trvalý pobyt miminda

s přítelkyní nyní řešíme problém, kam naši už blízce budoucí ratolest příhlásit..

je možné, aby mimindo mělo trvalý pobyt po libovolném z rodičů? třeba i po otci? řešil jste někdo podobný problém?

co jsem proletěl na netu, tak do nedávna byl dost velký problém, aby dítě mělo jiný trvalý pobyt než matka (řešilo se to u utajených porodů, kdy dítě jediné, co po matce „zdědilo“ byl právě trvalý pobyt kdesi…)

díky za případnou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1674
14.2.06 11:01

Neo - segra pred lety resila stejny problem. S manzelem nemeli stejne trvale bydliste. Chteli malou prihlasit s otcem, ale neslo to. Musela byt prihlasena s matkou.
Je to uz ale 3 roky - mozna se neco zmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
14.2.06 11:02

Já jem řešila něco podobného. Nejsme manželé a já mám trvalý pobyt jinde, než přítel a kde skutečně bydlíme. Ptala jem se matrikářky a říkala, že je to tak složité, že by spíš radila, bych si já to bydliště změnila. Protože mi to zas tak moc nevadilo, tak jsem to udělala. Takže to asi jde, ale nebude to jednoduché.
Carsa + Ivan 4měs.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.2.06 11:20

Dítě se po narození hlási do trvalého bydliště matky. Nicméně není vůbec problém ho přihlásit kdekoli jinde. Otec přinese na úřad rodný list, svojí občanku a něco co má k bytu (kupní smlouvu, nájemní smlouvu,…) a oni ho přehlásí.

• Citovat
  • Upravit
146
14.2.06 11:44

taky mám trvalé bydliště jinde než přítel,ale žijeme u přítele.on chtěl,aby dcerka byla přihlášena u něj,ale na matrice řekli,že to nejde musí být přihlášena tam kde matka -tedy já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.2.06 11:48

dala bych si na to pozor, protoze do budoucna v pripade jesli ci skolky se bere trvale bydliste v potaz. Hela

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.2.06 12:11

Pracuji na úřadě, kde trvalé pobyty řeším. Dítě můžete opravdu rodič (i otec) přihlásit kdekoli a nemusí to být ani v místě trvalého bydliště jednoho z rodičů. Stává se, že třeba přihlašujeme k babičce. Takže OPRAVDU dítě nemusí mít trvalý pobyt s matkou, i když to tak ve většině případů je. Dokonce nám teď říkali, že nově si budou už rodiče vybrat, kam dítě přihlásit a nebude to automaticky k matce, ale to není zatím oficiální.

• Citovat
  • Upravit
18
14.2.06 13:05

dikec za odpovedi

„nove“ znamena ted po novele, u ktere ale nevim, odkdy bude platit..
nejjednodusim resenim je po vystaveni RL prehlasit mimindo kam chce clovek a je to..

diky vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
14.2.06 20:41

Ahoj, urcite lze prihlasit dite v miste bydliste otce. Ale budete to muset vyridit pac automaticky se diteti prideluje trvale bydliste u matky. Kdyz se narodila mala byli sme s otcem manzele ale trvale bydliste kazdy jinde ale protoze sem cizinka a chteli sme aby mala mela trvale bydliste u me tak to byl problem a mala mela asi mesic trvale bydliste na mestskym urade, na urade mi rikaly ze by bylo jednodussi aby mela trvale u otce ale zaridily sme a ma ho u me(kde vsichni bydlime). Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
4.6.14 23:02

Prosim, nevite, jak to dnes je? Jak se tato vec posunula? Musi mit dite trvale bydliste tam kde matka nebo muze mit tam kde otec? Za chvili to budu resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3235
4.6.14 23:18

Před rokem to bylo tak, že po narození má automaticky dítě trvalé bydliště dle bydliště matky, přes to nejel vlak, ale hned po tom narození se dá změnit a může být vpodstatě kdekoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
5.6.14 01:31

Minulý rok jsme to též řešili…Na OU nám bylo řečeno, že miminko má automaticky trvalé bydliště stejné jako matka…Ale co už jsme se nezeptali, bylo, zda se to dá přehlásit pak třeba i k otci…Prostě jsem si změnila trvalé bydliště já a bylo to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.6.14 06:54
@Bobiše píše:
Prosim, nevite, jak to dnes je? Jak se tato vec posunula? Musi mit dite trvale bydliste tam kde matka nebo muze mit tam kde otec? Za chvili to budu resit.

při narození automaticky tam, kde matka, ale změnit mu to můžeš ihned a kamkoliv. Takže záleží jen a jen na Tobě, kde Tvé dítě bude mít TP ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
5.6.14 16:39
@martina.se píše:
při narození automaticky tam, kde matka, ale změnit mu to můžeš ihned a kamkoliv. Takže záleží jen a jen na Tobě, kde Tvé dítě bude mít TP ;)

Jako matka, to znamena, ze kdyz ted bydlim v Boskovicich a trvale bydliste mam v Brne, otec trvale v Letovicich, tak pro rodny list musime do Brna? A i v Brne by se musela hlasit zmena trvaleho bydliste miminka nebo primo v Letovicich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.6.14 16:52
@Bobiše píše:
Jako matka, to znamena, ze kdyz ted bydlim v Boskovicich a trvale bydliste mam v Brne, otec trvale v Letovicich, tak pro rodny list musime do Brna? A i v Brne by se musela hlasit zmena trvaleho bydliste miminka nebo primo v Letovicich?

rodný list se vydává tam, kde rodíš, takže v pohodě, nemusíš nikde lítat. ovšem mimčo bude mít TP dle Tebe - takže co nejrychleji pak přehlásit, ať nedlužíš za odpady atd.. Kde se hlásí ta změna TP? - v novém bydlišti, takže do Brna taky netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí