Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
nemáte to někdo už za sebou? Na každé radnici to prý probíhá jinak, tak prosím pisnětě jestli už jste někdo byli na Brno-střed.
Díky
Ahoj Kosmi,
a kdy jdete? My bychom měli jít teď 18. 2. (měli jsme jít už před měsícem, ale Anička byla nemocná). Takže pak písnu.
Světlana
Jé, my právě taky ted 18.2., třeba nám ještě někdo napíše, já totiž hlavně řeším jestli vzít příbuzný ![]()
Jé, my právě taky ted 18.2., třeba nám ještě někdo napíše, já totiž hlavně řeším jestli vzít příbuzný ![]()
Holky, jsem taky z Brna, ale zatim jsem zadnou pozvanku na vitani obcanku nedostala. Nebo jste se musely nekde zaregistrovat? Zatim porad cekam, ze neco bude a stale nic. Malemu je uz 5 mesicu.
Jak se to prosim dela?
Bud uplně v klidu, já už taky myslela že na nás zapomněli a přišla pozvánka až ted, malýmu je 7,5 m. Když šel manža pro rodný list tehdy, tak se ho paní ptala jestli chceme aby nám poslali pozvánku, on řekl že jo a tím to je hotovo ![]()
Jo, takže naší Báře je 17m, Alence 4m a NIKDO NÁS NIKAM NEZVE!!!!
. ¨Jsme z Líšně.........a rodné listy vyzvedával manžel, takže zítra ho vyzpovídám.
To jsem teda fakt zvědavá. určitě bude jako obvykle tvrdit, že o ničem neví.
![]()
Bubu
Ahoj Bubu,
tak si na tu radnici zavolej, to Vás ještě určitě pozvou-myslím tu mladší holčičku, 17m už je přeci jen hodně
anebo to vezmou jedním vrzem ![]()
Holky, zalezi na tom, ze ktere jste ctvrti - slysela jsem, ze treba v Lisni na to kaslou a zadny vitani obcanku nedelaji. My jsme ze Zidenic a pozvanka nam automaticky dosla, kdyz mel malej cca 3 mesice.
JANDULKA
""http://www.youngnutrition.net/member/tickers/15306/ticker4.png:http://www.youngnutrition.net/…/ticker4.png
Právě, právě, Židenice jsou na tom moc dobře, to už sem taky od kamošky slyšela, ale co ten Střed??? ![]()
Tak to my jsme z Černých Polí (Brno-sever) a taky nic… škoda…je to taková tradice.
Tak my jsme z Brna střed a na vítání jsme byli teď v lednu. Malému bylo sedm měsíců. Probíhá to tak, že při příchodu dostane miminko dárek ( docela vkusnou šitou hračku/polštářek, potom se všichni u:,–(í, na každou rodinu je tam cca 6 i více míst k sezení, ale dá se tam i stát. Pak přijde matrikářka, představí miminka paní starostce, pak je nějaká hudební vložka, potom je projev, zase zpívají a nakonec starostka obejde všechny matky, poblahopřeje k přírůstku do rodiny a každé dá růži. Vy se podepíšete do pamětní knihy a šupajdíte domů. Celé to trvá asi 20-30minut, tak akorát, aby tam mimča nebrečely. My jsem pak šli ještě do kavárny, aby jsme si to „oslavili“ s rodinou.
Tak si to užijte.
Ahoj maminky chtěla jsem se zeptat, která byla v nejbližší době na vítání občánků Brno-střed? Mi jdeme tuto sobotu. Nevíte v kterých místech to přesně mají? Děkuji za info
Tak i v roce 2015 jsou zkušenosti podobné. Nabídku vítání občánků jsme dostali při převzetí rodného listu na matrice a přijali ji. Pozvánku nám poslali poštou po dvou měsících a akce samotná se konala, když byly malému tři měsíce. Vítání začínalo v sobotu v 10 hodin dopoledne ve Společenském sále radnice na Dominikánské 2 (je to stejný areál, kde je i matrika, ale jiná část). K sálu vedly poutače umístěné na nádvoří, takže to lze bez problému najít. U registrace, kde si paní odškrtne vaši přítomnost, je možnost výběru hračky (my si vybrali polštářek - žížalu Julii, je dobrý na polohování při kojení). Šatna je zdarma. Obřad trvá max. půl hodiny, což je pro novopečené občánky tak akorát. Program: přivítání, představení miminek, projev pana radního, zápis do pamětní knihy, osobní pozdravení pana radního s předáním darů a rozloučení, to vše proložené třemi písničkami. Maminka dostala růži a děťátko poukaz od Knihovny Jiřího Mahena na bezplatnou registraci. Doporučuji přítomnost fotografa. Taťka Jožka