Koukání na tv

64
12.2.06 17:50

Koukání na tv

Zdravím,

prosím Vás nevíte proč by se neměly děti dívat na TV?Mám 4 měsíční holčičku a ráda kouká na tv (barvičky, zvuk…) no a obě dvě babičky jsou drsně proti tomu. Zajímalo mě CO ta televize špatnýho vyzařuje a jestli to má hodně špatný vliv na dítě???

Děkuji
Zuzik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3165
12.2.06 17:52

Televize vyzařuje určitý druh záření které má špatný vliv na zrak, ale to jen v tom případě, že dítě sedí naúměrně blízko obrazovky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
12.2.06 19:57

Netusim, jestli neco skodliveho vyzaruje, spis je to o tom, ze jde o pasivni zabavu.
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
13.2.06 14:49

anča taky pořád kouká na telku, dokáže tak trávit většinu dne a já mám od ní pokoj, naprosto mi to vyhovuje. O žádné škodlivosti nevím.
Jestli ty babičky nezávidí, že něco takovýho oni neměly :lol:

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
13.2.06 15:05

Koukáme na telku cca do hodiny denně -ani ne. Ráno n Kouzelnou školku to je půl hoďky a někdy při odpolední svačině na to co zorvna davají. Prtě se zabaví, mám čas aspoň vše sbalit, přichystat, pokud se chystáme razit ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.06 15:16

Jsem jednoznacne na strane babicek. Nejde ani tak o zareni, ale o kvalitu traveni casu. Pokud s ditetem pred televizi nesedis a nevykladas mu o tom, co vidi, tak ho televize nijak aktivne nestimuluje. Je velmi pravdepodobne, ze zacne preferovat tuto „zabavu“ pred jinymi aktivitami, ktere by jeho vyvoji prospivaly mnohem vic (pohyb, manipulace s predmety, aktivni vymysleni toho, cim se bude zabyvat). Myslim, ze kdyz si male miminko navykne na televizi, je mnohem pravdepodobnejsi, ze ji i v pozdejsim veku bude uprednostnovat pred jinymi, osobnostnimu rozvoji prospesnejsimi aktivitami (radeji sedet pred telkou ci pocitacem a chroupat cipsy, nez chodit hrat fotbal, radeji sedet pred telkou s flaskou piva, nez si hrat s vlastnim ditetem, pomoci manzelce ci precist knihu…).

• Citovat
  • Upravit
250
13.2.06 15:41

Prý to narušuje u malých dětí schopnost soustředění - jejich nervová soustava je přetěžovaná množstvím podnětů (obrazů a zvuků), které se rychle střídají. Dítě do 2 - 3 let by nemělo televizi sledovat vůbec.
Ale nemyslím si, že bychom to musely brát až tak dramaticky. Každá máme spoustu předsevzetí, jak budem dokonalé matky, a nakonec je to stejně o kompromisech.
My si třeba nedokážem odepřít večerníček - začali jsme ho sledovat někdy po prvním roce a Šárinka se strašně těší - uklání se spolu s Večerníčkem, my jí komentujeme, co se zrovna děje, ona vrčí, když se medvídci perou, nebo mňouká, když je na scéně kocour Mikeš :-)
Aspoň si užijem nějakou srandu a pochybuju, že by jí to ublížilo. Někdy si pustím televizi i přes den, když mě něco zajímá, ale ona si toho stejně nevšímá a radši vozí panenku v autě :-)
Takže rozumně a všeho s mírou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
13.2.06 15:57

Bibino,

pokud tvoje dcera Anička, které je 9 měsíců, tráví většinu dne u televize a ty máš od ní pokoj, tak je mi Aničky upřímně líto! Ona je ve věku, kdy z toho ani nic nemá, na pohádky je moc malinká, potřebuje si hrát a rozvíjet se a ne být odložená u TV. To je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.2.06 16:19

Bibino a proč sis vlastně pořizovala dítě? Abys od něho měla pokoj a mohla ho odložit před tv?
Nebo jsem jenom tvůj příspěvek nepochopila a vyzněl jinak?

Jsem z toho docela paf.
Komka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.2.06 16:21

Bibino,

možná kdybys Aničku u té bedny obložila jídlem a přivázala ji na nočník, mohla bys ji jenom ráno přinést z postýlky a večer zase odnést. Nebo jí tu telku dej rovnou do ložnice. Pak ani nebudeš vědět, že nějaké dítě máš a budeš mít pokoj tuplem. Nebo bys mohla někam vyrazit, když dítě celej den kouká na telku, ne?

:evil: :evil: :evil:

Zuzana

• Citovat
  • Upravit
2901
13.2.06 16:27
Bibina píše:
anča taky pořád kouká na telku, dokáže tak trávit většinu dne a já mám od ní pokoj, naprosto mi to vyhovuje. O žádné škodlivosti nevím.
Jestli ty babičky nezávidí, že něco takovýho oni neměly :lol:Bibina

Tohle snad ani nemůže být myšleno vážně!!! Nebo ano???!!!

Jinak u nás vedou jednoznačně knížky, telka u nás teda běží většinu dne :oops: jako kulisa … ale Eliška se na ní nevydrží koukat ani minutu v kuse, jediný, co zvládne, je Večerníček s čepičkou, s tím si pokecá :) Ukloní se, řekne Dobrou noc .. . a jde si prožížet kíšku :)))

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
13.2.06 16:44

Já myslím, že Bibina to myslela tak, že pokud potřebuje něco udělat, tak TV dokáže upoutat pozornost…

Naší Karolínku upoutá spíše zvuk z TV, např. znělka na reklamu, AZkvíz… Řekla bych, že reaguje i na oblíbené písničky (táty… :wink: ) Jinak se nás to zatím netýká.

Zaslechla jsem, že TV může mít špatný vliv na rozvoj očička dítěte - rohovky? Fakt nevím, nejsem odborník. Myslím, že přiměřeně, přiměřeně…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3152
13.2.06 16:49

Bibino, taky mě to zarazilo. Snad to vyznělo jinak, než to bylo myšleno. Jinak by mi bylo Aničky taky líto :(.

Na oči určitě telka není dobrá, ale zdůvodnit konkrétně proč, to nedokážu. Někde jsem četla, že očím snad nevadí ploché obrazovky… Ale to asi taky není důvod pro to, že by před tím dítě mělo sedět celý den.
Tříletý syn to má na etapy. Někdy by vydržel sedět dva dny po sobě před telkou i dvě hodiny v kuse, ale teď má zas třeba týden, že jsme ji pustili akorát na večerníček a to je za celý den vše. Jinak si sám hraje a „neotravuje“ s telkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
13.2.06 17:27

Pamatuju si, že synek v „miminkovském“ věku miloval reklamy, jinak ho TV nebrala. To spíš teď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
13.2.06 18:39

Ahoj,
předem se přiznávám, že TV u nás je puštěná často. Báru absolutně nezajímá, i když jsme jí ukazovali třeba krtečka a podobné pohádky. Jediné, co ji baví, jsou zvířátka.........
Když měla cca 8m, musely jsme několikrát absolvovat propláchnutí slzných kanálků. Doktoři mi nebyli schopni vysvětlit proč, každý měl jiný názor. Jeden zněl, že ¨je měla neprůchodné od narození (což je podlě mě blbost, protože očičko v pohodě fungovalo a slzičky se¨nekutálely jen po tvářích) a druhý, že se slzný kanálek zanesl výtokem z oka - po lehkém zánětu.............který MŮŽE být způsoben povětrnostními vlivy, ostrým světlem - sluncem nebo koukáním na TV. U toho je očko dost namáhané - je tam moc rychlé střídání obrazů, světel, záření, hodně barev a to je pro ně zátěž, takže víc slzí.

• proto jsme dávali na tu TV pozor.

A pro ostatní - myslím, že když se tu maminka zeptá na dotaz, není potřeba ji kamenovat. Určitě si nikdo nepořizuje dítě pro to, aby ho pak po:,–(il před TV. A nikdo z nás není dokonalý a nemohl stihnout přečíst vëškerou literaturu.

Zatím,
Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí