Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vrony,
vrátím ti to bod po bodu.
A přestaň furt psát, že tvoje první poznámka do diskuze o tupých dětičkách byla „ostrá“ a „drsná“. Vůbec ne. To je prostě fakt, když se to s tou televizí přehání. Taky souhlas.
Takže o čem to tady diskutujem? Na meritu se shodneme. A co se nějakých dalších videí týče, máš samozřejmě právo nepouštět svému dítěti nic, co se ti nelíbí. Ale nemáš právo vysmívat se něčemu, o čem nic nevíš a jsi líná zjistit si základní informace.
Kaede
Holky já vás nechápu, o co jde???
Nikdo za celou dobu nenapsal, že špatná matka je ta která nechá své dítě „přiměřeně“ dívat na televizi - o počítači řeč moc nebyla. (jediné jak to tady zaznělo bylo: to já musím být špatná matka nebo já jsem teda matka na odpis apod.)
Anonymní tady nebyl nikdo… všichni se minimálně podepsali.
A negativní reakce byly na příspěvek, který zněl: „anča taky pořád kouká na telku, dokáže tak trávit většinu dne a já mám od ní pokoj , naprosto mi to vyhovuje“
A to je snad sakra rozdíl proti tomu se dívat s dítkem na televizi chvilku, povídat si s ním a dělat hromadu jiných aktivit, ne?
A taky mě už štve, že jakmile člověk zareaguje jinak, posíláte ho na tu „odsouzenou a hnusou“ Rodinu.cz, znamená to, že když nebudu s něčím souhlasit nesmím to napsat a mám reagovat jen na diskuze se kterýma souhlasím??
Vzpamatujte se, zatím se tady vedla diskuze v rámci slušnosti, tak nechápu co tady všechny tak irituje.
Komka
Komko,
asi jde o to, že první dotaz se týkal toho, co je na tom koukání na TV špatné, že mamka prostě nevěděla..........ne toho, jestli se dítě má nebo nemá dívat.
Mě to taky dokáže napěnit, když se do mě někdo naveze kvůli něčemu, na co se ani neptám, ani to nedělám...........
A nepříjemné komentáře tipu: „O co vám jde?!!“ mě osobně připomínají spíš "Já jsem moudrá a ukázněná a budu tu kázat o morálce
.
Samozřejmě, že každý tu může psát příspěvky, ale občas se to holt zvrtne
. Je to stejné, jako když se někdo zeptá, kolikrát denně vaše dítka jedí a ostatní (některé supermámy, co prostě mají na věc jiný náhled - a neberu jim ho) se do té konkrétní pustí, že pokud nekrmí dítě např. jen biostravou, rozhodně dělá všechno špatně.
![]()
...........a takových tu bylo...........
Tak zatím ¨
Bubu ![]()
Bubu, ale do té maminky se přece nikdo nenavážel. Nebo mi něco uniklo?
Mě zase vadí, když někdo píše stylem: „mě by měli jako matku utratit, a teď mi zkuste říct, že jsem špatná máma, apod.“
Proč takové výkřiky??!
Jak už jsem psala minule za přiměřené dívání na TV nikdo nikoho neodsuzoval, někdo se pokusí dítě ochránit úplně, někdo ho nechá dívat na kouzelnou školku atd. No a co? Všechno je to přece ve zdravé míře, tak co to řešit?
A moje otázka „o co vám jde?“ je normální otázka ne řečnická, protože opravdu nevím o co tady teď běží. Většina komentářů je přece zajedno, ne? Každý říká - zlatá střední cesta - sice ji má každý nastavenou trochu jinak, ale do extrému to nejde.
Jo a to, že se debata posune trochu jinam od původního dotazu je přece taky přirozené. To bychom museli debatovat osobně a ještě mít někoho, kdo diskuzi povede a hned bude vracet téma zpět na původní úroveň.
Nehledě k tomu, že otázka… proč je tv škodlivá a jestli a jak dlouho se má dítě dívat mi přijdou, že k sobě patří.
Uff… to jsou snad nejdelší příspěvky, které jsem kdy sesmolila ![]()
Tak pěkný den (i když zase hnusně sněží)
Komka
No, tak všechno dobrý,
holky, buďme rády za to, co máme a že jsme.........
Mrkněte se na lištu s diskuzemi a třeba vás taky přejde chuť tu debatovat o tom, kdo je špatná a dobrá máma.
Bubu
Bubu, máš pravdu, řešíme takové malichernosti zatímco bychom měly být šťastné a vděčné za to, co máme.
Tak všechno dobrý a samé „malé“ starosti všem.
Komka
Holky holky…
tak co s váma?
Asi to teda vysvětlím. U nás jede telka celej den. Anča se na ní dokáže dívat celej den, to jo, to ale neznamená že je celej den u televize. Přivázaná, nebo co ste myslely. Dávám ji tam ráno, protože se prostě nedokážu vzbudit a věnovat se malé. Sem tak strašně ospalá a zničená, že o pěti ráno, kdy Anča vstane, ji dám do postýlky před televizi. Hraje si tam a občas kouká. Mám od ní na dvě hodiny klid, a sem za to vděčná, můžu se ještě dospat, což je pro mě hrozně důležitý, protože bych jinak nemohla fungovat. Pak si s Áňou hraju a věnuju se jí, ale nastane okamžik, kdy sem fakt unavená, většinou kolem oběda a potřebuju ji „odstavit“ , takže sem ráda že se zabaví sama, ať už hraním si nebo koukáním na telku. Stejně jí to většinou vydrží tak hodinu. Jinak když si spolu hrajem, tak televize furt jede, protože to sleduju, taky co jinýho bych měla dělat, že jo… číst si nemůžu ![]()
No, takže si myslím že ste nadělaly zbytečně bouři ve sklenici vody.
Jo - a Vrony - i kdyby anča seděla před televizí celej den, tak tobě to teda může být jedno a nedělá to z ní ani nudný a ani blbý dítě nebo co tam píšeš za bludy. To, že svýmu děcku budeš lozit za zadkem z něho taky inteligenta neudělá.
Takže tak.
Bibina
Ahojky:O)
Holky, nechte už těch sporů, já bych tuhle debatu prohlásila za ukončenou slovy:
Nevím, o co vám jde. Moje dítko tady sedí už od rána u telky, sleduje jednu telenovelu za druhou - vlastně nemá jinou možnost - je připoutané v sedačce (a to velmi natěsno). Já jsem si mezitím skočila ke kadeřnici, na kosmetiku a na nákup. Tak mě zabte nebo pošlete na rodinu
![]()
Teda Jaa, to si děláš srandu. Pošlu na tebe sociálku. Chudák Sárinka. Co kdyby jsi jí radši přečetla pohádku ![]()
Kleri, neboj, to byl vtip, Marci a Jaa jsou z jednoho deníčku a dobře se znají, takže si Marci zažertovala
.
Světlana
Jaa,
tys to fakt rozsvítila. Super.
![]()
Máš moje obrovské sympatie a Ty to víš.
Bibi a Ty buď v klidu, dělej si to podle svého nejlepšého vědomí a svědomí. A jestli to někomu vadí??? Jeho problém.
Hamina
Ja to tak i chapu
, fakt.. jsem se cetla prispevky pred tim a nevychazim z udivu, jak nektere mamci jsou chytlave na to co se tu v diskusich napise.
Krasny den vsem ![]()
Jo jo, můžu potvrdit. Obzvlášť Jaa a Marci, to jsou děsný matky. O Bibině nemluvím, to je děs. Kaede je zblblá Japonskem a furt na svý dítě řve jenom TORA TORA TORA! Prostě hrůza, hrůza.
Já za sebe můžu jenom říct, že jsem super matka a dělám všechno na 100%. Kdo dělá něco jinak, ať se jde hned udat na sociálku, než to zařídím sama. Na závěr jsem chtěla přiřadit několik smajlíků-šklebíků, abyste jako pochopily, že jsem rozzlobená, ale jsem tak rozzlobená, že to nedokážu. Tak.