Odkdy můžu přidávat do jídla borůvky

3
15.2.06 10:06

Odkdy můžu přidávat do jídla borůvky

Zdravím všechny maminky,
můžete poradit, odkdy můžu přidávat do ovocných přesnídávek borůvky?
Mám mimčo 6,5 měsíce. Myslím, že už bych to mohla zkusit. Ale radši se ptám. Borůvky myslím nepatří mezi alergeny, že?
Díky za odpovědi.

Jitka :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
15.2.06 10:13

Ahoj!

Já zrovna včera dala malé přesnídávku s borůvkami od Sunárka a je tam údaj, že se smí od ukončeného 6 měsíce. Měla ji poprvé a žádná reakce :wink: Tedy jediná a to: mňam, mňam… - nebo něco tomu podobného :)

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
15.2.06 10:47

borůvky nejsou alergizující, narozdíl od ostatních „bobulí“,tak to pomalu můžeš zkusit…
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
15.2.06 10:48

Ahojky!

Borůvky myslím zatvrzují, tak ať se potom vykakáte! Ale borůvkovou přesnídávku bych dala, tam jsou borůvky spíše stopově :lol: jen tak na chuť.

Ahoj Xeňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
15.2.06 11:37

Ahoj,

borůvky jsou jedinná bobulovina, která není alergizující. Klidně bych je zkusila, navíc mají vysoký obsah vitaminu C a pokud jsi je sama sbírala v lese, tak je i jakási jistota, že jsou bio. Jen staví, tak s nimi opatrně. Když jsem si ověřila, že malé nevadí ani jahody, míchala jsem jahody, borůvky a jogurt, to byla mňamka.

Ať chutnají.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
15.2.06 13:20

Ahoj Jitko,

borůvek se neboj. Přesnídávka je fajn a my v tomto věku zkusili i pyré z čerstvých ( babička nasbírala na pasece). Je pravda, že někomu mohou způsobit zácpu, ale to se píše i u banánu … Radimek měl jen krásně zbarvenou pusu :roll: a ještě krásnější stoličku ( pěkně formovanou, ale ta barva) :roll: .

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
20.2.06 15:35

Ahojky…

Borůvky nejsou alergizující.. Mám doma dokonce přesnídávku od Hami s borůvkami (je to ještě s jablíčkem) a je od ukončeného 4. měsíce.

Oluška a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
28.3.18 08:44

Ahoj, mam dotaz k boruvkam. Pro 6,5 mesicni miminko se boruvky musi varit? A zbavovali jste je nejak slupicky nebo se to umixuje dojemna? Dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
28.3.18 08:51

@vtipna já bych cerstve boruvky z obchodu nedávala není sezóna a nevíme čim je udržují tak pěkne, ale pokud máte v mrazaku z lesa tak byh klidne dala čerstvé, třeba moje mimi už od 3 mesicu papa pomeranč mo ji chutna a problém nemá, naopak je zdravá v tech chřipkách ????

• Citovat
  • Upravit
76909
28.3.18 08:51

@vtipna já jsem dávala v takovém tom krmícím dudlíku - syrové a se slupkami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.3.18 08:53

@vtipna bez úpravy, jen dobře umýt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76909
28.3.18 09:02
@Kalbe píše:
@vtipna já bych cerstve boruvky z obchodu nedávala není sezóna a nevíme čim je udržují tak pěkne, ale pokud máte v mrazaku z lesa tak byh klidne dala čerstvé, třeba moje mimi už od 3 mesicu papa pomeranč mo ji chutna a problém nemá, naopak je zdravá v tech chřipkách ????

a jak myslíš, že se udržují pomeranče, aby byly tak pěkné :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D
jsou naložené v chemickém prostředku, proto ani kůra se nesmí používat :lol: a v čem myslíš, že jedou 3 dny ze Španělska v kamionu? jen tak položené? to určitě ne
a navíc citrusy jsou docela častý a docela silný alergen, to máš štěstí, že na to tvé 3měsíční dítě nemá reakci, máš velkou odvahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kalbe
28.3.18 09:07

@stinga jo oni cizině jsou jiné zvyky :-) začala jsem jen pár kapickama a ted mi pije kazdy den trosku pomerančové stavy (fakt trochu) moc ji chutna :) vitamin c dobry :-) i jahody má ráda, naopak banán mi třeba vůbec nechce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13837
28.3.18 09:10

Já mu je mačkala do pusy, takže mi slupky zůstala mezi prsty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22918
28.3.18 09:19

@vtipna ja mam boruvky z lesa na mrazaku a bud je povarim s jablickem kdyz delam presnidavku a nebo davam s bananem nevarene, ale rozmixovane, ze jsou uz bez slupicek, ty by mi dcerka plivala.
Hlavne je mit dobre umyte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky