Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky,
můžete poradit, odkdy můžu přidávat do ovocných přesnídávek borůvky?
Mám mimčo 6,5 měsíce. Myslím, že už bych to mohla zkusit. Ale radši se ptám. Borůvky myslím nepatří mezi alergeny, že?
Díky za odpovědi.
Jitka ![]()
Ahoj!
Já zrovna včera dala malé přesnídávku s borůvkami od Sunárka a je tam údaj, že se smí od ukončeného 6 měsíce. Měla ji poprvé a žádná reakce
Tedy jediná a to: mňam, mňam… - nebo něco tomu podobného ![]()
Mirka
borůvky nejsou alergizující, narozdíl od ostatních „bobulí“,tak to pomalu můžeš zkusit…
Kristýna
Ahojky!
Borůvky myslím zatvrzují, tak ať se potom vykakáte! Ale borůvkovou přesnídávku bych dala, tam jsou borůvky spíše stopově
jen tak na chuť.
Ahoj Xeňa
Ahoj,
borůvky jsou jedinná bobulovina, která není alergizující. Klidně bych je zkusila, navíc mají vysoký obsah vitaminu C a pokud jsi je sama sbírala v lese, tak je i jakási jistota, že jsou bio. Jen staví, tak s nimi opatrně. Když jsem si ověřila, že malé nevadí ani jahody, míchala jsem jahody, borůvky a jogurt, to byla mňamka.
Ať chutnají.
Jana
Ahoj Jitko,
borůvek se neboj. Přesnídávka je fajn a my v tomto věku zkusili i pyré z čerstvých ( babička nasbírala na pasece). Je pravda, že někomu mohou způsobit zácpu, ale to se píše i u banánu … Radimek měl jen krásně zbarvenou pusu
a ještě krásnější stoličku ( pěkně formovanou, ale ta barva)
.
Beruška
Ahojky…
Borůvky nejsou alergizující.. Mám doma dokonce přesnídávku od Hami s borůvkami (je to ještě s jablíčkem) a je od ukončeného 4. měsíce.
Oluška a Martínek
Ahoj, mam dotaz k boruvkam. Pro 6,5 mesicni miminko se boruvky musi varit? A zbavovali jste je nejak slupicky nebo se to umixuje dojemna? Dekuju ![]()
@vtipna já bych cerstve boruvky z obchodu nedávala není sezóna a nevíme čim je udržují tak pěkne, ale pokud máte v mrazaku z lesa tak byh klidne dala čerstvé, třeba moje mimi už od 3 mesicu papa pomeranč mo ji chutna a problém nemá, naopak je zdravá v tech chřipkách ????
@vtipna já jsem dávala v takovém tom krmícím dudlíku - syrové a se slupkami
@Kalbe píše:
@vtipna já bych cerstve boruvky z obchodu nedávala není sezóna a nevíme čim je udržují tak pěkne, ale pokud máte v mrazaku z lesa tak byh klidne dala čerstvé, třeba moje mimi už od 3 mesicu papa pomeranč mo ji chutna a problém nemá, naopak je zdravá v tech chřipkách ????
a jak myslíš, že se udržují pomeranče, aby byly tak pěkné
![]()
jsou naložené v chemickém prostředku, proto ani kůra se nesmí používat
a v čem myslíš, že jedou 3 dny ze Španělska v kamionu? jen tak položené? to určitě ne
a navíc citrusy jsou docela častý a docela silný alergen, to máš štěstí, že na to tvé 3měsíční dítě nemá reakci, máš velkou odvahu
@stinga jo oni cizině jsou jiné zvyky
začala jsem jen pár kapickama a ted mi pije kazdy den trosku pomerančové stavy (fakt trochu) moc ji chutna
vitamin c dobry
i jahody má ráda, naopak banán mi třeba vůbec nechce ![]()
Já mu je mačkala do pusy, takže mi slupky zůstala mezi prsty.
@vtipna ja mam boruvky z lesa na mrazaku a bud je povarim s jablickem kdyz delam presnidavku a nebo davam s bananem nevarene, ale rozmixovane, ze jsou uz bez slupicek, ty by mi dcerka plivala.
Hlavne je mit dobre umyte.