Jak často jste nemocný?

171
7.2.24 20:24

Jak často jste nemocný?

Ahoj všem, můžete mi odhadem říct, jak často je dospělý člověk nemocný a kdy je to ještě normální? Jak často chodíte k doktorovi? Je mi přes 30let, mám dvě děti a mám pořád nějaké zdravotní problémy. Chvíli mě trápí bolest v noze a když to konečně přejde tak mám zánět močáku a tak pořád něco. Někdy si říkám, že je mi po zdravotní stránce blíž k 70, bezesrandy. Beru několik léku a vitamínu denně. Jsem z toho unavená a zoufalá a nevím jestli jsem “vadný kus” nebo to lidi proste jen neříkají veřejně, ale být po 30 každý druhy měsíc u nějakého lékaře je normální :roll:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
823
7.2.24 20:32

Podle mě to teda normální není. Já mám většinou 1× max 2× za rok chřipku. A to je mi přes 30 taky.
Je ale fakt, že po prodelanem covidu jsem častěji nachlazena a není to, co to bývalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
7.2.24 20:37

Ja byvam nemocna tak 2× do roku.. Kasel bolest v krku a tak.. Nikdy to ale neni na antibiotika.. Ty jsem mela 1× v detstvi.. Jinak jeste tak 1× za 2 roky strevni viroza co donese dcera ze skoly.
Je mi taky malo pres 30.

Příspěvek upraven 07.02.24 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 20:37

Táhne mi na 38 a k lékařům chodím pouze na preventivky. Léky neberu žádné :nevim: Pouze nárazově (když si vzpomenu) vitamíny a doplňky (betaglukany, raw C, Mg, v zimě Dčko) Nemocná (ve smyslu, že mně fakt skolí na pár dní do postele nějaký bacil) bývám tak 1-2× ročně. K lékaři s tím většinou ani nechodím a vyležím se. Atb jsem měla naposledy před 5 lety na zánět v uchu, předtím až v dětství.
Myslím, že je to dáno mým životním stylem - mám bmi v normě, stravuju se rozumně, doma topíme na max 21,5 C, hodně chodím bosa, 1× týdně cvičím, snažím se hodně chodit, občas kolo….

• Citovat
  • Upravit
37144
7.2.24 20:45

Mě je 30, 3 děti a k doktoru nejdu, dokud neumiram :D za 9 let co mám děti, jsem byla u Dr 2×, jednou silný zánět ledvin, kdy sem měla týden 40 horečky a nesly dolu a podruhé když sem chytla neštovice od syna a měla sem hnusny průběh. Jo a jednou sem byla na pohotovosti na siti :D jinak chodím max prevence na gyndu a zuby. Ale ani s detma k Dr moc nechodime, to už musí byt, většinou různé virozy apod zvladnu doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 20:50

:nevim: s virózu k lékaři neleží. Jako proč? Aby mi řek, že si mám koupit Paralen. To zvládnu i sama. Několikrát jsem si vyhodila koleno, to mě čas od času píchne. :roll. Jediné co jsem teď začala užívat je gynex. Po viroze jsem byla rozhozená :nevim:. Takže ne, pokud zaberou dostupné léky nemám potřebu chodit k lékaři, krom preventivních prohlídek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
171
7.2.24 20:53

Nejde jen o klasické nemoci typu chřipka ( i když i na to se ptám) ale obecně, kolik zdravotních potíží je u lidi po 30 ještě normální. Příklad: chodím na alergologii, endokrinologii, oční atd. (Protože mám alergie, špatnou štítku, horší se mi zrak a mohla bych pokračovat. ) takže za rok navstivim x lékařů různých oborů už jenom v rámci kontroly a do toho občas nějaká nemoc nebo bolest a já si přijdu jako lazar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
7.2.24 20:58
@What88 píše:
Nejde jen o klasické nemoci typu chřipka ( i když i na to se ptám) ale obecně, kolik zdravotních potíží je u lidi po 30 ještě normální. Příklad: chodím na alergologii, endokrinologii, oční atd. (Protože mám alergie, špatnou štítku, horší se mi zrak a mohla bych pokračovat. ) takže za rok navstivim x lékařů různých oborů už jenom v rámci kontroly a do toho občas nějaká nemoc nebo bolest a já si přijdu jako lazar.

Tak ty dlouhodobe věci má každý jinak, já mám astma, špatné ledviny, nízký cukr, alergie apod, ale nebeham s tím porad někam, jednou za čas si nechám udělat třeba nabery krve, ale když nemám žádné potíže, tak na prevence nebeham, na to při dětech nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
7.2.24 20:58
@Anonymní píše:
Táhne mi na 38 a k lékařům chodím pouze na preventivky. Léky neberu žádné :nevim: Pouze nárazově (když si vzpomenu) vitamíny a doplňky (betaglukany, raw C, Mg, v zimě Dčko) Nemocná (ve smyslu, že mně fakt skolí na pár dní do postele nějaký bacil) bývám tak 1-2× ročně. K lékaři s tím většinou ani nechodím a vyležím se. Atb jsem měla naposledy před 5 lety na zánět v uchu, předtím až v dětství.
Myslím, že je to dáno mým životním stylem - mám bmi v normě, stravuju se rozumně, doma topíme na max 21,5 C, hodně chodím bosa, 1× týdně cvičím, snažím se hodně chodit, občas kolo….

Mám podobný životní styl- váhu mám v pořádku, 1× týdne trenink, každý den venku s dětmi, jim ovoce i zeleninu, nekouřím nepiju.. a prd je mi to platný… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
7.2.24 21:02

@Kriss Tina děkuju za odpověď… já tam chodím pro léky, někde si mě vyloženě hlídají. No a pak, protože přijde nějaká vleklejší věc ( třeba noha mě bolela rok - rehabilitace. ), jsem z toho otrávená a vlastně si říkám - je tohle normální?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
7.2.24 21:05

Éra před covidem skoro nikdy. Atb jsem snad 20 let neviděla. Éra po covidu + 2 porodech, dost často :zed:. Poslední rok atb už 2× :cert:.

• Citovat
  • Upravit
5098
7.2.24 21:05

Tak 1× rocne jsem nemocna, ze jako musim treba den dva lezet. Nekdy ani to ne, ale ted prece jen jednou rocne na neco dojde, asi to syn vzdycky dotahne ze skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85531
7.2.24 21:07

@What88 mam o deset let vic a nemam na to cas. Snesla bych rehabilitace na zada, preventivku atd. K doktorce jdu s sebou tak jednou za rok kvuli neschopence (covid, chripka), pripadne, kdyz potrebuju neschopenku kvuli detem. Zato neustale litame k detske doktorce kvuli nemocem deti, logopediim, fyzioterapiim, ortopedii, ocnimu, zubari atd. Kvuli detem jsme u doktoru porad :zed:

Příspěvek upraven 07.02.24 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
7.2.24 21:07

@What88 tak to samozřejmě je normalni, pokud jsi dlouhodobě nemocná, potřebuješ léky, byt pod kontrolou, tak se nedá nic dělat, někdo má holt větší smůlu, než jiní. Můj muž taky porad někam chodí, má víc problémů, do toho se přidal třeba pracovní úraz, tak měl delší dobu v háji koleno, to je proste smůla no, ale není to hypochondr, co by někam chodil s každým soplem, pro leky si proste dojít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3104
7.2.24 21:09

Nezdá se mi to úplně normální, ale já těch doktorů navštěvuju taky dost (tenhle měsíc nemám žádného, jupí jej :lol: ) a podobnou otázku jsem si po třicítce taky pokládala. Já měla teda cca kolem 35 let problémy s nohama, chodit jsem nevydržela, stát jsem nevydržela… denně jsem si říkala, že se cítím na 60, jak se teda asi budu cítit v šedesáti? To už asi budu mrtvá? S těmihle bolestmi mi naštěstí pomohli na rehabilitaci, ale těch problémů prostě s věkem přibývá… teď mě zas bolí něco jiného :lol:.

Příspěvek upraven 07.02.24 v 21:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast