Jak často jste nemocný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1609
7.2.24 22:12

Chodím na preventivky, k praktické, gynekolog, zubař, oční, po dvou letech mamograf. Na kožní zkontrolovat znamínka. Nemocná jsem byla před 10ti lety s výronem. Tehdy ještě papírová neschopenka, elektronickou jsem ještě neměla. Vážím si toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69125
7.2.24 22:12

Ano, endokrinoložce taky vždycky říkám - víte, já se pokaždé cítím naprosto skvěle, než mi naberete krev a sdělíte, že bych asi neměla :)

A vstupní prohlídka do práce, to taky bylo :mrgreen: Postupně jsem jim tam odrecitovala svou anamnézu, léky, které beru… paní doktorka lehce bledla… pak jsem to zakončila tím, že před dvěma týdny jsem byla na operaci nádoru a stále čekám na histologii (nakonec dobrý, ale to se v době prohlídky ještě nevědělo)… pak si to nějak přechroustala v hlavě, znovu si ověřila, na jaké pozici mám pracovat, zhodnotila, co z toho je pro tu pozici vlastně podstatné, no a nakonec do zprávy pro zaměstnavatele vytáhla jenom - nutná korekce zraku (nosím fakt dost slabé brýle) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
7.2.24 22:23
@Kriss Tina píše:
@Lama Lama pravda, vstupní prohlídka do práce byla taky zajímavá :mrgreen: sem nevěděla jestli muzu nastoupit, nebo mám sepisovat závěť :mrgreen:

já mám 3 zaměstnavatele, u dvou cajk, u jednoho to vypadalo spíš na třetí stupen invalidního důchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15989
7.2.24 22:32
@iila píše:
To by mě zajímalo, jestli jsi tak zdravý, nebo ti jen doposud nikdo nic nediagnostikoval. :mrgreen:

Hele, nestraš, chci se dál cítit býti zdravý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
7.2.24 22:49

Posledních 15 let jsem byla na neschopence cca 2× 10 dnů po operacích. Jinak nic, jen běžné nachlazení, nic, co by nespravil horký čaj a paralen. Ovšem po covidu to je hrůza. Fakt chytnu každý bacil, a vždycky to strašně dlouho trvá, než se z toho dostanu. Ještě že už jsem v důchodu, to by ze mě měli v práci radost :lol: Momentálně opět rýma, už 14 dnů, teprve teď se to lepší, ovšem zase nastupuje pro změnu kašel. Tak já nevím jestli to máte někdo taky tak, už si připadám jak hypochondr. A to beru vitamíny od A do Z a snad žiji celkem zdravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
8.2.24 00:42

Chodim jen na preventivky. Nemocna jsem nebyvala vubec, ted mam vic stresu, tak jsem nemocna vzdy po nebo ke konci podzimniho semestru. Tam se stres jeste sejde s ochlazenim a prachu z poli. Byva to jen nachlazeni (covid nepocitam, to na sobe ani nepoznam), akorat letos mi to sedlo I na prudusky.
Je mi 49 a leky teda neberu zadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107409
8.2.24 09:11
@Kriss Tina píše:
Přesně jak říká mamky manžel :mrgreen: dokud sem nešel k doktoru, tak sem byl zdravý :mrgreen:

To je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.2.24 09:14

Já chodím jen k zubari a na gyndu. Obojí dvakrát ročně. Měla bych aspoň občas na preventivku k praktikovi - uz jsem ho neviděla tak pět let, ale straaasne se mi nechce, tak to porad odkladam.

Když neco chytnu od děti, tak to proste vylezim doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107409
8.2.24 09:18

Mně je 58..žádný sportovec ani zdravý životní styl
K doktorům nechodím pokud to není nezbytně nutne

Operace 2..ve třiceti a ve čtyřiceti

Prášky jen na žaludek, tam už mně to po deseti letech ignorace dohnalo a je psáno výše, jak jsem tam vlezla, tak už mne nepustí…už třetí gastroskopie v řadě

V posledních letech cítím začínající problémy typu záda, kyčle…aktuálně už podruhé zamrzlé rameno.
Na chřipky apod. netrpim vůbec…tak jedno nastydnuti za zimu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7801
8.2.24 09:38

Tak do 30 jsem mívala několikrát za rok ATB na virózy, sem tam i angínu. Kolem 30 to přestalo, možná proto, že jsem se odstěhovala za prací a přestala každý den dojíždět. Ale po odstěhování za další prací jsem zase začala jezdit každý den MHD v Praze tak to asi nemá vliv. Taky jsem byla zdravá celou dobu covidu, až zrovna teď po několika letech jsme i s manželem a synem chytli něco na návštěvě u mojí mamky a všechny nás to úplně položilo, že jsem i dostala ATB.
Odjakživa ale trpím na střevní virózy, loni jsem měla hned několikrát a myslela jsem, že zdechnu.
K ostatním doktorům chodím jen preventivně, dřív jsem trpěla na kvasinky, to taky kolem té třicítky přestalo.
Syn (2 roky) bývá taky zdravý. Už teď mám hrůzu až začne chodit do školky :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
8.2.24 11:40

Taky bych to asi rozdělila na období před a po covidu
po covidu častěji virozy a nějaké záněty
před covidem zdravá

pak začínají i jiné problémy, ale to přisuzuji věku, prostě od určitého věku se to všechno nějak v těle hroutí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
8.2.24 12:02

Mě je 50+. Měla jsem nedávno neschopenku po operaci kolene, před tím jsem ji neměla asi 20 let. Na konci minulého roku jsem zrušila druhé zaměstnání, že začnu chodit po Dr se svými zdravotními potížemi. Pár jsem jich navštívila. Tak jsem zjistila, že se nedá nic dělat, že si musím zvyknout a těch asi 16 let do důchodu nějak vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.24 13:32

Já tě úplně chápu, mám to stejně a je to k zbláznění. Je mi lehce přes třicet. Přijdu si hrozně, že mi každou chvíli něco je. Chodím na endokrinologii, gastroenterologii, časté gynekologické problémy, jednou ročně imunologie, kožní potíže, do toho několikrát do roka ATB. Vůbec si nepřijdu normální, imunitu mám dle vyšetření relativně v pořádku, ale prostě stále něco. ATB mám vždy až po podrobnějších vyšetření, protože je mívám fakt často a střídá se mi močák, dutiny, průdušky, angína. Užívám vitamíny, probiotika, cvičím, chodím na procházky, jídelníček ok, dokonce jsem se snažila to i ignorovat, ale také to k ničemu nevedlo.
Tak ráda bych byla alespoň dva měsíce v kuse zdravá, bez jakýchkoliv obtíží. Snad se jednou poštěstí.

• Citovat
  • Upravit
3003
8.2.24 13:40

Mne se blíží půlstoletí a mám po třech letech chřipku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
8.2.24 13:51
@What88 píše:
Ahoj všem, můžete mi odhadem říct, jak často je dospělý člověk nemocný a kdy je to ještě normální? Jak často chodíte k doktorovi? Je mi přes 30let, mám dvě děti a mám pořád nějaké zdravotní problémy. Chvíli mě trápí bolest v noze a když to konečně přejde tak mám zánět močáku a tak pořád něco. Někdy si říkám, že je mi po zdravotní stránce blíž k 70, bezesrandy. Beru několik léku a vitamínu denně. Jsem z toho unavená a zoufalá a nevím jestli jsem “vadný kus” nebo to lidi proste jen neříkají veřejně, ale být po 30 každý druhy měsíc u nějakého lékaře je normální :roll:

Ahoj, taky mi je přes 30 a nemocná jsem taky často… Když nepočítám psychiatrii, kde se léčím 16 let a psychické problémy mám pořád a jsem často hospitalizovaná (před necelým týden mě zas pustili domů), tak mám pořád záněty močáku, vloni 5-krát a letos už zas na té psychiatrii, brala jsem 10 dní Furolin. Do toho hodně často záněty průdušek, většinou na ATB. V září Covid 3 týdny. Taky poslední dobou pořád gynekologické problémy - naposledy kvasinky a E.coli, přeléčeno Macmirorem, ale už zas mě to svědí.

Mám astma, takže jednou za 3 měsíce cca plicní, když nepočítám pravidelné prevence (gynekologie, zubní, praktik) + u mě oční, psychiatrie, to plicní, neurologie a urologie, kde se z jiných důvodů, než zánětů, léčím taky cca 16 let a kožní, mám hodně znamének a tak jednou za rok chodím na vyndávání, že se kožařce nějaká nezdají.

No prostě si přijdu fakt jako důchodce. Plus teď ještě musím na ORL a proktologii.

Ale tak vlastně je to pořád ještě ok, když si vezmu, co za nemoci existuje a s čím se někteří musí (třeba už jako děti) potýkat. Takže si nechci (a nemám na co) stěžovat.

Ale jen že zakladatelko, v tomhle nejsi sama. Držím palce, ať je už lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí