Problémy se žaludkem, může to značit něco horšího?

Anonymní
7.2.24 17:42

Problémy asi se žaludkem

Ahoj holky, po Novém roce mi začali žaludeční problémy. Respektive neustálý tlak v tom trojúhelníku. Po 14 dnech jsem si zašla k MUDr, ta mě prohmatala, řekla že cítí že je žaludek podrážděny, napsala mi omeprazol a poslala na sono. Omeprazol zabrat a dva týdny mi už bylo dobře. Brala jsem tevu, ale další balení mi dali jinou značku omeprazolu a problémy se vrátili, plus mě začalo dloubat pod levým žebrem. Dva dny zpět jsem omeprazol vysadila a je mi líp, akorát to dloubani pod levým zebrem jakoby u žaludku přetrvává. Není to nic šílenýho, ale není to komfortní. Krev mám dělanou, slinivka ok, helikobakter vyloučené, mírně zvednuté jaterní enzymy ale nic šílenýho. No a já jako správnej hypochondr už samozřejmě hledám sileny diagnózy. Nemáte někdo náhodou zkusenosti? Prosím anonym, osobní údaje

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20933
7.2.24 18:41

Náš stát je rájem pro hypochondry. Jakože fakt zlatý důl. Jelikož zadarmo, z peněz ostatních, si můžou dělat nekonečně mnoho vyšetření podle své libosti. U nás mizí desítky i stovky miliard ve zdravotnictví a pak z toho vyjde, že v rámci Evropy máme absolutně nejvíc odborných vyšetření na pacienta.

A přesně toto je důvod. Kdyby si to člověk měl aspoň částečně platit, tak by jako zázrakem půlka populace se uzdravila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
7.2.24 18:52

Muj syn na tohle trpel. Pisu sem jen proto, abys vedela, ze v tomto pripade je moznost, ze dokonce leky na tyto problemy urcene, tyhle potize dokone muzou zhorsit. Ono se mistnim kritizuje, ale ono to muze zivot otravovat hodne. Syn mi ke konci probrecel bolesti noce, nakonec zkocil na gastroskopii, kde mu nic sice nenasli, ale diky zakroku jsem prave vysadila leky a ukazalo se, ze ty nebyly sice uplnou pricinou, ale znacnym zhorsenim. Od te doby se drzi, ale uprava diety byl nakonec ten nejdulezitejsi prvek. Pritom jsme od zacatku delali jen to, co rekl doktor.
Jinak tohle neni vinnou pacientu, pojistovny si musi dobre propocitat, jestli jim vysetreni zaludku stoji za to, ze pak nebudou platit mnohem vic treba rakovin v pokrocilejsim stadiu. Pokud pacienti chodi na vysetreni vic, nez by meli, je to jen chyba doktoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.2.24 18:56

@Cenarius věřte mi, že bych si to klidně zaplatila, protože jsem nikdy problémy se žaludkem ani břichem neměla. Tudíž je to pro mě opravdu novinka. Nehledě na to, že k doktorum, kromě těhotenství nechodím. Ale k vašemu komentáři, naopak se ukazuje, že Češi podceňují prevenci a chodí k lékaři až když je pozdě. Mám malé děti, jsem mladá a nerada bych něco prosrala. Podle vašeho komentáře by teda člověk měl trpět doma, aby nevysával stát. Těžko říct, kdo pak bude odvádět daně, když všichni budou buď na nemocensky nebo mrtví, prorotoze ve chvíli, kdy se necítí ve svý kůži, nemaj radši lézt k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
7.2.24 18:58

Myslim si, ze ve state se proleje prachu za vse mozne dost (osetrovani fetaku, bezdomovcu, kriminalku, podpora Ukrajiny, nakupy stihacek, podpora neprizpusobivych,…) a pokud ma nekdo obtize, tak je vysetreni na miste. Dloubani pod zebrem je subjektivni pocit a clovek si ho nevymysli. Samozrejme, ze to muze byt i od patere, ale vhodne by bylo doplneni gastroskopie, at ma clovek jistotu, ze zaludek to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.2.24 18:59
@Cenarius píše:
Náš stát je rájem pro hypochondry. Jakože fakt zlatý důl. Jelikož zadarmo, z peněz ostatních, si můžou dělat nekonečně mnoho vyšetření podle své libosti. U nás mizí desítky i stovky miliard ve zdravotnictví a pak z toho vyjde, že v rámci Evropy máme absolutně nejvíc odborných vyšetření na pacienta.A přesně toto je důvod. Kdyby si to člověk měl aspoň částečně platit, tak by jako zázrakem půlka populace se uzdravila.

A to myslíš, že jako tý doktorce nadiktovala, který vyšetření má udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.2.24 19:00

@Lenka_Hal děkuji moc za odpověď. Zkouším dietu, sono mě čeká, jako není to nic příšernyho, ale prostě nejsem ve své kůži. Máme v rodině ze všech stran vředy a podobný chuťovky a já jsem vždy byla ok. Jsem z toho taková nervózní, vnitřně mě to strašně štve, že nevím, co se to děje. A teď je syn už ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
7.2.24 19:07
@Tyna15 píše:
@Lenka_Hal děkuji moc za odpověď. Zkouším dietu, sono mě čeká, jako není to nic příšernyho, ale prostě nejsem ve své kůži. Máme v rodině ze všech stran vředy a podobný chuťovky a já jsem vždy byla ok. Jsem z toho taková nervózní, vnitřně mě to strašně štve, že nevím, co se to děje. A teď je syn už ok?

Uz jo, ale obecne ten zaludek ma nachylnejsi. To ma po mne.
Na tyhle bolesti jsem trpela jako mlada, trochu pozdeji nez on, tak kolem 17. Taky jsem si prosla gastroskopi atd. :nevim: Nevim, nejak to vekem zmizelo, ze zacatku mi pomohlo jist hodne polevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.2.24 19:15

@Lenka_Hal tak doufám, že to taky bude dobrý. Je pravda, že přes Vánoce jsem neměla uplne dobrou životosprávu no… Ale od ty doby se fakt snažím a je to měsíc a furt jako to není jako dřív… Moc děkuji za reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20933
7.2.24 19:31
@Mariambiska píše:
A to myslíš, že jako tý doktorce nadiktovala, který vyšetření má udělat?

Ne, každý doktor pošle kohokoliv kamkoliv, jelikož je to zdarma… Kdyby byla spoluúčast, tak bys viděla jak by každý doktor trochu víc přemýšlel koho kam pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
7.2.24 19:39

@Cenarius boha jeho, jako já ten Váš komentář částečně asi chápu, ale než jdete na někoho vychrlit svoji frustraci z toho, že se sypou peníze oknem, tak je dobrý vědět, jestli ten člověk chodí k doktorovi s každým 💩a nebo jen kdyz je mu fakt blbě. Já jsem ta druhá varianta. Navíc nemám ani čas travit hodiny v čekárně, takže tam jdu až když to fakt hoří. Teď to bylo podruhé za posledních 10 let. Navic říkáte A a neříkáte B a to je to, že lidi, kteří by na spoluúčast neměli peníze, by k doktorovi pro jistotu nešli vůbec a na spoustu nemoci by se nepřišlo včas. Pracuji, odvádím daně, přispívám do systému, netuším, proč bych nemohla jít k doktorovi, když mi je blbě. Rozhodně jsem doktorce neříkala, kam mě má poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.2.24 19:40

@Cenarius takže myslíš, že problém je v tom, že doktoři nepřemejšlej, a co by teda měli udělat, když někdo přijde s tinhle problémem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.24 20:26
@Cenarius píše:
Ne, každý doktor pošle kohokoliv kamkoliv, jelikož je to zdarma… Kdyby byla spoluúčast, tak bys viděla jak by každý doktor trochu víc přemýšlel koho kam pošle.

Většina lékařů si do své práce opravdu kecat nenechá. A rozhodně si žádný lékař netroufne aby pacienta zhodnotil jako hypochondra a neudělal potřebná vyšetření… problém v břišní oblasti opravdu nikdo podceňovat nemůže :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.24 13:19
@Cenarius píše:
Náš stát je rájem pro hypochondry. Jakože fakt zlatý důl. Jelikož zadarmo, z peněz ostatních, si můžou dělat nekonečně mnoho vyšetření podle své libosti. U nás mizí desítky i stovky miliard ve zdravotnictví a pak z toho vyjde, že v rámci Evropy máme absolutně nejvíc odborných vyšetření na pacienta.A přesně toto je důvod. Kdyby si to člověk měl aspoň částečně platit, tak by jako zázrakem půlka populace se uzdravila.

Blbost, diky tomu, ze jsem chodila na hodne caste kontroly na gyndu a gyndar me poslal i pres maly nakez na diagnostiku, tak mne odhalili zavaznou diagnozu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex