Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mám aktivní každodenní život (turistika, běh, náročné zaměstnání…). Poslední dobou začínám trpět na bolest holení, záněty okostice. Pečlivě protahuju, mažu, klid atd… přemýšlím o pořízení kompresních sportovních ponožek pro prevenci. Pročítám různé stránky, ale mám v tom guláš. Všude samozřejmě propagují svůj sortiment. Na sport návléky, na klidovou regeneraci spíše ponožky? Jaké máte prosím zkušenosti, doporučení, značka? O cenu nejde, spíše nechci skončit s ponožkama co jsou k ničemu.
Na běžecké ponožky miluju značku Lawi. Podkolenky od nich nemám, ale kdybych sháněla, tak bych je ráda vyzkoušela. Podkolenky mám od Nike. Je to už starší model, nedaří se mi ho vygooglit, je to taková tenká, ale hodně pevná látka. Na regeneraci nosím podkolenky jen velice výjimečně, nedám ale dopustit na chladivou koňskou mast. Manžel naopak má rád hřejivý gel od Alpy.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Mám aktivní každodenní život (turistika, běh, náročné zaměstnání…). Poslední dobou začínám trpět na bolest holení, záněty okostice. Pečlivě protahuju, mažu, klid atd… přemýšlím o pořízení kompresních sportovních ponožek pro prevenci. Pročítám různé stránky, ale mám v tom guláš. Všude samozřejmě propagují svůj sortiment. Na sport návléky, na klidovou regeneraci spíše ponožky? Jaké máte prosím zkušenosti, doporučení, značka? O cenu nejde, spíše nechci skončit s ponožkama co jsou k ničemu.
Teď nerýpu ale ptám se zcela upřímně - ty se stydíš za to, že sportuješ, nebo za to, že tě bolí nohy?
Ahoj,