Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer, již několik týdnů mě trápí neschopnost usnout. Usínám pozdě cca kolem půlnoci, někdy i po a vstávám ve 4 do práce. Nepoužívám před spaním telefon, maximálně televizi, ale dřív sem s tímto problém neměla. Doktor mi řek, že si mám najít zaměstnání, při kterém nebudu tak brzy vstávat.
nemá prosím vás někdo zkušenost? Děkuji.
Aplikovat spankovou hygienu - pres den se fyzicy unavit, vecer si dat bylinkovy caj, na noc radne vyvetrat..
Lehnout si, odehnat vsechny starosti, dychat v klidu do bricha a nechat myslenky se toulat u hezkych veci.
Spim, jen to pisu:)
@Svetluska55 meduňka mi nejspis přestává zabírat a fyzickou únavu přes den mám
zkoušela sem chodit spát i dřív a nic ![]()
Na mne spolehlivě zabírá pustit si audioknihu. Nemám šanci doposlechnout ani kapitolu. Jinak pořádně vyvětrat, ne moc teplo, chodit spát dřív nemá cenu, stejně neusneš. Ale to jistě víš. Ještě prý pomáhá hrnek teplého mléka s medem, to je taková babská rada. Bez předpisu v lékárně seženeš také různé nenávykové přípravky, můžeš vyzkoušet, třeba pomůžou.
@Buba mara píše:
Na mne spolehlivě zabírá pustit si audioknihu. Nemám šanci doposlechnout ani kapitolu. Jinak pořádně vyvětrat, ne moc teplo, chodit spát dřív nemá cenu, stejně neusneš. Ale to jistě víš. Ještě prý pomáhá hrnek teplého mléka s medem, to je taková babská rada. Bez předpisu v lékárně seženeš také různé nenávykové přípravky, můžeš vyzkoušet, třeba pomůžou.
Mně taky pomáhá něco poslouchat. Dřív jsem usínala u relaxační hudby, teď si pouštím rozhovory z Radiožurnálu. U těch nevadí, když je neslyším celé.
Z přípravků z lékárny jsem zkoušela Persen. Kamarádka na něj nedá dopustit, na mě moc nefunguje.
Co mi zabírá skvěle je Melatonin Forte s hořčíkem.
@Sandra.B1 píše: Číst si knihu. To unaví oči i mysl.
Nebo sex
… Akorát to musí být někdo s výdrží nad 20 vteřin ![]()
Nó… je vidět, že pan doktor bude zřejmě velký vtipálek. ![]()
Ale je zvláštní, že když tak brzy musiš vstávat, že až tak dlouho usínáš. ![]()
To musíš mít docela velký spánkový deficit, který pak určitě vykompenzováváš přes den…
Jinak, by jsi to takhle dlouho nemohla vydržet. ![]()
Asi máš rozhozený celkový biorytmus a to se opravdu špatně srovnává, ještě pokud jsi byla třeba v minulosti dlouhodobě zvyklá na určitý spánkový režim. ![]()
Bohužel, moc dobře znám z vlastní zkušenosti.
@Lorre píše:
Nebo sex… Akorát to musí být někdo s výdrží nad 20 vteřin
@Lorre píše:
Nebo sex… Akorát to musí být někdo s výdrží nad 20 vteřin
No žel chlapi po tom usnou, ale ženy naopak jsou nabité
![]()
Nicméně viset do půlnoci na emiminu taky moc spánku nepomáhá ![]()
Kolik čaje a kávy denně vypiješ? a kolik cukru do sebe dostaneš?