Neschopnost usnout

6
6.2.24 22:55

Neschopnost usnout

Dobrý večer, již několik týdnů mě trápí neschopnost usnout. Usínám pozdě cca kolem půlnoci, někdy i po a vstávám ve 4 do práce. Nepoužívám před spaním telefon, maximálně televizi, ale dřív sem s tímto problém neměla. Doktor mi řek, že si mám najít zaměstnání, při kterém nebudu tak brzy vstávat. :nevim: :D nemá prosím vás někdo zkušenost? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sandra.B1
6.2.24 23:15

Číst si knihu. To unaví oči i mysl.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
6.2.24 23:19

Aplikovat spankovou hygienu - pres den se fyzicy unavit, vecer si dat bylinkovy caj, na noc radne vyvetrat..
Lehnout si, odehnat vsechny starosti, dychat v klidu do bricha a nechat myslenky se toulat u hezkych veci.
Spim, jen to pisu:)

• Citovat
  • Upravit
6
6.2.24 23:32

@Svetluska55 meduňka mi nejspis přestává zabírat a fyzickou únavu přes den mám :nevim: zkoušela sem chodit spát i dřív a nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.2.24 23:33

@Sandra.B1 to vyzkouším. Děkuji za tip :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
6.2.24 23:50

Na mne spolehlivě zabírá pustit si audioknihu. Nemám šanci doposlechnout ani kapitolu. Jinak pořádně vyvětrat, ne moc teplo, chodit spát dřív nemá cenu, stejně neusneš. Ale to jistě víš. Ještě prý pomáhá hrnek teplého mléka s medem, to je taková babská rada. Bez předpisu v lékárně seženeš také různé nenávykové přípravky, můžeš vyzkoušet, třeba pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11937
7.2.24 00:27
@Buba mara píše:
Na mne spolehlivě zabírá pustit si audioknihu. Nemám šanci doposlechnout ani kapitolu. Jinak pořádně vyvětrat, ne moc teplo, chodit spát dřív nemá cenu, stejně neusneš. Ale to jistě víš. Ještě prý pomáhá hrnek teplého mléka s medem, to je taková babská rada. Bez předpisu v lékárně seženeš také různé nenávykové přípravky, můžeš vyzkoušet, třeba pomůžou.

Mně taky pomáhá něco poslouchat. Dřív jsem usínala u relaxační hudby, teď si pouštím rozhovory z Radiožurnálu. U těch nevadí, když je neslyším celé.

Z přípravků z lékárny jsem zkoušela Persen. Kamarádka na něj nedá dopustit, na mě moc nefunguje.

Co mi zabírá skvěle je Melatonin Forte s hořčíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31200
7.2.24 00:29
@Sandra.B1 píše: Číst si knihu. To unaví oči i mysl.

Nebo sex :P… Akorát to musí být někdo s výdrží nad 20 vteřin :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16496
7.2.24 01:33

Nó… je vidět, že pan doktor bude zřejmě velký vtipálek. :lol:
Ale je zvláštní, že když tak brzy musiš vstávat, že až tak dlouho usínáš. :think:
To musíš mít docela velký spánkový deficit, který pak určitě vykompenzováváš přes den…
Jinak, by jsi to takhle dlouho nemohla vydržet. :nevim:
Asi máš rozhozený celkový biorytmus a to se opravdu špatně srovnává, ještě pokud jsi byla třeba v minulosti dlouhodobě zvyklá na určitý spánkový režim. :think:
Bohužel, moc dobře znám z vlastní zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16496
7.2.24 01:42
@Lorre píše:
Nebo sex :P… Akorát to musí být někdo s výdrží nad 20 vteřin :pankac:
:lol:
Může být klidně i déle. :P
Ale kolikrát úplně stačí, když nebude partner v noci tak šíleně chrápat. :jazyk: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
7.2.24 08:21
@Lorre píše:
Nebo sex :P… Akorát to musí být někdo s výdrží nad 20 vteřin :pankac:

No žel chlapi po tom usnou, ale ženy naopak jsou nabité :nevim: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Sandra.B1
7.2.24 08:25

Nicméně viset do půlnoci na emiminu taky moc spánku nepomáhá :pankac:

• Citovat
  • Upravit
2992
7.2.24 09:22

Kolik čaje a kávy denně vypiješ? a kolik cukru do sebe dostaneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí